torsdag 25 november 2010

Jhonas och Wesslau del 15


(Jhonas var ett mål från nollan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev spel igen för Jhonas Enroth i Buffalo i natt. Jag var ju lite osäker (han också) när han blev uppkallad pga Millers ljumskskada eftersom det var backup bakom Lalime som gällde senast men nu stod Jhonas i mål när Buffalo mötte Pittsburgh.

Jhonas var bara ett enda mål från hålla nollan. Målet blev dessvärre också matchens enda, när Buffalo förlorade med 0-1 hemma.

Jhonas tog 28 av 29 skott och blev utsedd till second star i matchen före Sidney Crosby som blev third star. Stort!

Målet då, ja det kom efter en dryg kvart av matchen och där var just Crosby inblandad. Superstjärnan stal en puck från Buffalorookien Luke Adam (som också var uppkallad från Portland) i högra hörnet, Crosby la sedan in pucken till Pascaul Dupuis som skickade in pucken med ett direktskott.


"Jag visste inte om Crosby skulle passa eller försöka gå på mål själv, men han gjorde uppenbarligen rätt val. Det gör han alltid", säger Dupuis till Buffalos hemsida.

Jhonas tog på sig målet och sa så här till hemsidan:
" Det var lite rookiemisstag av mig där. Jag försökte skära av passningen från Crosby men han tog mig lite på sängen.Nästa gång får jag tänka om och gå på skottet, inte på passningen"


Men lagkamraten Luke Adam ville inte ge Enroth skulden utan säger så här:

"Det är helt och hållet mitt ansvar att det blir mål. Man får inte göra misstag som jag gjorde där."

Jag vet inte hur risiga ljumskar Miller har men de har trasslat en del nu och vem vet, kanske, kanske, kanske kan den här säsongen bli öppningen in för Jhonas. Jag håller tummarna!!!


I övrigt så....

... stod Gustaf Wesslau i båset när Springfield mötte Manchester Monarchs natten till idag. Oscar Möller fanns inte heller med hos Monarchs.

... Andreas Engqvist kämpar på i Hamilton, fick spela första femman mot Adirondack.

... Robin Figren var också i gång i natt men inga poäng där efter den fina helgen.

... Linus Klasen spelade i förstafemman när hans Milwaukee mötte Linus Omarks Oklahoma natten till onsdag svensk tid. Och det var Omark som stod för målen, två stycken, när Oklahoma slog Milwaukee med 4-1.

... apropå tummar så har jag pratat lite med världens mest rastlösa just nu... d v s har mejlat lite med Jacob Josefson som just nu har så mycket överskottsenergi då han inte får träna pga att tummen inte får bli svettig i gipset.

Ser ni en svensk som det ryker ur öronen på i närheten av New Jersey så är det han.... Inte så konstigt att Jacob är rastlös, van vid att träna som han är och att då vara pigg, fräsch och inte få göra ett skit pga av ett tumgips... ja ni hajjar själva.

3 december ska gipset av om det har gått som det ska och Jacob hälsar att han tror sig kunna vara igång innan jul i alla fall. Han har blivit enormt bra omhändertagen där borta, är helnöjd och glad över att han åkte.
Känns ju bra så, jag säger bara... go Jacob!

7 kommentarer:

Kalle sa...

Varför skriver du inte som det är Marie? Att de svenska burväktarna är sämst i hela ligan. I synnerhet finns Enroth och Wesslau med på bottenlistan. Jag trodde du var en seriös journalist som alltid skriver sanningen men där bedrog jag mig tydligen.
Sanningen är den att Wesslau är sjunde sämste målvakt i hela AHL med 89,6 i räddningsprocent och 3,21 insläppta per match.
Enroth är ännu sämre som den femte sämste målvakten i AHL med en räddningsprocent på 89,9 och 3,28 insläppta per match. Han har dock Jacob Markström bakom sig med 88,0 i räddningsprocent och 3,68 insläppta per match men sämst av alla är Johan Backlund med 3,85 insläppta per match och 87,6 procent.

Den målvakt som går bäst av svenskarna i AHL är Eddie Läck som är nia i målvaktsligan. 2,22 insläppta per match och 91,9 i räddningsprocent.

Kalle sa...

Dessutom är Enroth 46:a i NHL i målvaktsligan med inte alls så starka 2,90 i insläppta mål/match och en räddningsprocent på 89,7.

Så fruktansvärt fantastisk är inte hans insats som du vill låta göra gällande Marie.

Anonym sa...

Kalle... Du kan inte gå enbart på statistik eller har du sett matcherna? Har hört att Markström har en hönsgård till försvar framför sig, nu vet jag inte hur det är med dom andra men Wesslau måste ju vänja sig vid den nordamerikanska hockeyn. 2.90 och 89.7 tycker jag är en hyfsat stabil andra målvakt men men.

Johan Backlund visste jag dock att det skulle bli svårt för då han knappast imponerat på mig nån gång.

J sa...

NeggoKalle >
1. I NHL/AHL rankar de vinster före %.
2. Av att titta på % får du inte fram ett skit egentligen. Kolla på Sjögren i SSK. Har han spelat fruktansvärt bra flera matcher, men utan hjälp av försvararna spricker det till slut.

Kalle sa...

J: Nej det är insläppta mål/match som räknas. Jag förstår inte hur vinster ska kunna räknas då det inte är målvakterna som gör målen. Håller målvakten nollan och utespelarna inte gör mål, då är det ju ingen som vinner, så det resomenanget skevar ju rejält. Det mest rättvisande är insläppta mål/match för då spelar det ingen roll om målvakten haft mycket eller litet att göra i matchen. Det är antalet insläppta mål som till syven och sist ska vara så lågt som möjligt. Allt över 2,50 är rätt svagt. Under 2,25 är okej och under 2,00 är riktigt bra.

J sa...

Kalle > Nej, det säger ju sig självt att en målvakt kan storspela men endå släppa mer än 2.5 mål per match i snitt om han försvaret framför är rena hönsgården och han inte fått någon hjälp överhuvudtaget.

Marie Hallman sa...

Kalle: jag förstår inte vad du menar riktigt. Om man bara släpper in ett mål, mot Pittsburgh i en NHL match då har man väl gjort något bra. Eller???? Vad begär du? Att han ska hålla nollan i varje match???

Jhonas har dessutom åkt jojo upp och ner mellan AHL oc NHL, att han då gör så bra i från sig är starkt. Inte mycket till träning och kontinuitet när man mest spenderar tid på att åka mellan ställena han ska vara på.

Lägg därtill att Jhonas inledde säsongen med att vara bland topp sex, då han hade fyra raka segrar. Sedan kom en tung period då till och med tränaren plussade för Jhonas men var tokig på utespelarna som hade svängdörrar . bakåt. Efter det har han som sagt åkt upp och ner och jag tycker han gör det bra.

När det gäller Gustaf så inledde han säsongen med en knäoperation och sedan dess har han inte fått till det riktig men jag har inte skrivit annat heller.

Jag började för övrigt skriva om Jhonas och Danne Larsson när de åkte över, då ingen brydde sig ett skit om hur det gick oc jag tyckte det var kul att fortsätta följa två spelare jag följt från början. Plus de andra 08:orna som kämpar på i AHL Det tycker jag fortfarande

Jag följer de från vecka till vecka, går det bra skriver jag det går det dåligt så har det också stått. Och så kommer jag att fortsätta.

J: Jag håller med dig jag.