torsdag 11 november 2010

Jocke Eriksson " Det är en personlig tragedi" (UPPDATERAD, om tredjekeeper)

Jag har pratat lite med Jocke Eriksson, som är lagkapten i SSK om det som nu har hänt med Riku Helenius, som åkte fast i en alkotest med 0,3 promille i blodet.

Och Jocke säger såhär:
– Vi har en tydlig överenskommelse i laget och föreningen vad som gäller (alkohol och uppträdande).  Den policyn är ingen hemlighet för någon, inte för Riku heller. Den är väldigt tydlig. Därför är det beklagligt att det sker, samtidigt som det också är en personlig tragedi för Riku med de konsekvenser som det kommer att få på alla plan.

När fick ni reda på vad som hade hänt?
– Vi har vetat det sedan träningen tog slut. Vi hade ett möte där vi även träffade Riku som var förkrossad och bad alla om ursäkt för det som har hänt.  Vi hann säga till honom att vi känner med honom men också att de regler som klubben har är oerhört tydliga och att han nu givetvis måste fejsa de konsekvenser som nu blir och ta sig igenom det. Men också att vi såklart är tillgängliga om han vill prata med oss.

Känner jag Riku rätt så tar han allvarligt på det här. Och min spontana tanke är att det är så oerhört synd, på alla sätt och vis att detta ens händer. Han är, som jag lärt känna honom, en bra kille som gjort ett stort stort misstag nu.
– Ja, jag känner också med honom, han kommer ju att bli stämplad för det här. Samtidigt som det inte råder några otydligheter om vad som gäller, han kände ju till reglerna men jag hoppas han kan reda upp det här och komma igen. För det som har hänt, är beklagligt, för alla.

Riku är för övrigt, enligt uppgift,  i Finland nu. Exakt vad som händer rent praktiskt på kommande träningar och matcher och ja överhuvudtaget kunde inte Jocke svara på, det är ju klubbledningens bord. Och där har jag tyvärr inte fått tag på Stefan Jonsson men det lär väl komma besked på något sätt via någon kanal. Kan ju vara andra media som fått tag på Jonsson och ställt den frågan.

UPPDATERING: Nu har jag kollat med SSK:s målvaktstränare vad som gäller i frågan om tredjemålis, eller rättare sagt VEM av de J-20 målvakterna som är trea och det är Johan Mattssson. Ladhe beskriver Mattsson som "talangfull 92:a som varit reserv till J20-landslaget. Han har varit riktigt bra under hösten".

Tänkte inte på det först men Johan har faktiskt spelat en a-lagsmatch tidigare med SSK, han blev inbytt i den sista, betydelselösa kvalseriematchen 2009. Den som vill se stats kan kolla här på eliteprospects.

Jag såg den matchen och vad jag minns nu så gjorde Johan en helt okej insats.

Sedan om det är Johan som går in nu eller om det är någon annan eller om det blir Riku som kommer tillbaka och kör vet jag inte. Har försökte hitta svaret på den frågan men hittills går det trögt. Får återkomma om just det.

16 kommentarer:

Gogi sa...

Riku är ju långt ifrån ensam om att vara duktig på att supa till inom vår förening. Ett problem som kommer upp till ytan lite då och då. Se Jens Olsson och Andre Benoit fallet som exempel.

Som sagt, många i laget gör det, Riku hade "oturen" att åka dit...

kent fredriksson sa...

Gogi, men att sätta sig bakom ratten, påverkad är mera skarpt läge än att "ragla" hem från krogen!

Anonym sa...

Hej Marie!

läste precis i Tomas Ros blogg att Niklas Nordgren är på väg till DIF. Det va ju snack om det innan säsongen också. Han kommer ju aldrig gå dit om inte Widing lämnar. Med tanke på att Widing inte har gått så bra så är det ju inte omöjligt! Tror faktiskt att Widing är på väg bort från DIF. Ryktet går även att han spela i fjärde linan på träningen i veckan.

Något du har hört något om`?

MVH

Jonas

Pelle sa...

Björn Bjurling är ju tillgänglig... kanske kan vara läge för en "hemflytt".

Marie Hallman sa...

Gogi och Kent. Håller med Kent, stor skillnad!
Sedan tycker jag inte det är ett SSK-problem utan det här finns i alla klubbar.

Jonas, jag har svarat på det under ett annat inlägg. Dvs jag tycker det är märkligt att Ros lägger ut en rad sådär bara i sin blogg. Hade det varit klart så hade ju Ros gjort en stor grej av det, ett såkallat... AFTONBLADET AVSLÖJAR så det är jättekonstigt att han skriver sådär,. Om han nu inte råkat göra det av misstag, men då har han å andra sidan haft flera timmar på sig att ta bort det. Jätteskumt. Har inte hunnit kolla på det och det låter märkligt. Han har i ofs ryktats till DIF sen mars, typ. Så jag vet inte om det är samma rykte igen elelr om något har hänt. Ska försöka lyssna lite, dock inte i dag.

PS vem var i fjärde? Om du menar nordgren så tror jag inte på det men widing möjligen DS

Marie Hallman sa...

Pelle: Ingen aning. Allt kan hända i hockey.

anhörig sa...

Låt saker vara för f-n!
Måste du jaga på detta efter några timmar? Journalister har fan ingen skam i kroppen. Ärligt, visste du inte vem som är Södertäljes J20 målis så du ringer Lahde?
SSK har en hemsida

Anonym sa...

Du är blond va?

Marie Hallman sa...

Anhörig: Jag har inte jagat någon. Det var till att börja med SSK som skickade ut ett pressmeddelande för att berätta vad som hade hänt. Sedan har jag pratat med Jocke, tycker att det är på sin plats. Har även frågat Riku om han ville göra en intervju, han ville inte, det har jag respekterat. Vad tycker du man ska göra? Låtsas om som att det inte har hänt? Nu står SSK med en ordinarie målvakt, det kan man ju inte bara strunta i. Tycker jag, till skillnad från dig.

SSK har en hemsida, kollar du där står Riku och Pontus uppsatta som målvakter. Om en tredje står... ingenting. Anade att det var en av de två junisarna i J20 som var trea men tycker till skillnad från dig att det är bättre att kolla upp fakta än att bara anta och gissa vem av dem som är närmast a-laget. Och jag skickade ett mess till Ladhe, inte så värst mycket jagande där heller. Men tack för din åsikt. Den var intressant.

Anonym: Tack för din åsikt.

Anonym sa...

Du är fan otrolig.. nu går du under epitetet hyena.. undra om det kan vara för att någon av de kommentarer som finns stämmer?
Vem fan suktar efter en intervju några timmar efter pressmeddelandet tror du?
Du är fan otrolig!

Nu räcker det med Hallman empati för min del..

Karl sa...

Tänkte bara säga till Hallman att du är grym. Fortsätt med ditt härliga jobb med intervjuer!

De andra som skriver en massa skit är bara här för att tracka, oavsett vad du skriver. Ta inte åt dig.

Jag kommer hit för att läsa intervjuer och det är precis det jag fått även i denna situation. Dvs. helt i sin ordning.

Hallman *klapp klapp*

DIFiplinnämnden! sa...

Fruktansvärt trångsynta fans som Södertälje har, det verkar som Hallman blivit er personliga ventil för att få utlopp för era frustrationer över ett lag som ALLTID ligger sist och får spela kvalserien och som dessutom har spelare som verkar lite väl glada i flaskan. Antar att det blir så när man värvar så pass friskt från landet i öster som ni gjort...

Men helt ärligt täljefans, dra från bloggen och läs nåt annat om ni inte gillar den!

Hallman är den enda journalisten som har någorlunda bra koll och kontakt med hockeylagen och dess spelare, att det sen innebär intervjuer med eran kapten om varför ni är toksämst eller har spelare som super... ja det är ju bara sanningen och den kan ni inte blunda för, hur gärna ni än vill!

Hallman, fortsätt med det du gör!

Nicke sa...

Hoj!

Hade inte tänkt att lägga mig i diskussionerna som vissa läsare har haft med Marie på sistonde men nu gör jag det iaf och det är för att det blivit så jävla boring (ursäkta språket) att läsa och kommentera på bloggen på sistonde pga all skit som kastas till höger och vänster, kom med lite konstruktiv kritik istället för att "jag spyr på detta", "hyena" bla bla bla.

Tycker Marie håller en låg profil om man jämför med andra journalister, hon skriver om det som hon tror att läsarna är intresserade av och vad är problemet med det?

Har man satt sig i den situation som Riku gjort så får man ta konsekvenserna av att journalister vill prata med honom eller laget om det inträffade, han har ingen annan än sig själv att skylla.

När det var Bremberg som var på tapeten så var det inga konstigheter i att media ville prata med honom och det gick diverse skämt hit och dit från supportrar runt om i landet. Vad är skillnaden?

Dessutom respekterar Hallman hans beslut om att inte vara med i en intervju till skillnad från vad många andra medier skulle gjort.

Ibland önskar jag att det var som förr då det var färre läsare av bloggen och folk kunde resonera på en normal nivå.

Jag uppskattar iaf det jobb som Marie gör även om jag inte håller med henne jämt men då säger jag det på ett mänskligt sätt utan att spy ur mig massa skit.

Ha det gott!

//Nicke

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack för din åsikt.

Karl: Tack. Det värmer.

DIFiplinnämnden: Tack för support. (Gillar dock inte det där du skriver om SSKs spelare Det var onödigt) Men jag uppskattar ditt stöd.

Nicke: Tack för de orden, de värmde också. Senast Linkan var i Templet ekade hånfyllda sånger om hans rattfylla emot honom jag utgår att de inte sjungs igen nu då...Men framför allt så önskar jag som du att det den nivå som var förr kom tillbaka. Jag vet inte varför det blir fler och fler kasta skitpåvarann kommentarer och tycker det är trist. Gillade också samtalen alla hade förr bättre. Funderar starkt på att stänga av kommentarerna helt. Vore trist men kanske behövs. Jag vet inte.

CiprY sa...

Marie, Riku hade 0.3 inte i närheten av a*********** Bremberg som hade 1.39 å upp,(beronde på vart man läser ifrån) som du ser är det en väldigt stor skillnad, så klart man kommer fortsätta sjunga bremberg ramsor om bremberg.

Marie Hallman sa...

Cipry: fortsätter ni sjunga om Bremberg så hånar ni samtidigt Riku. Tycker du att det känns som en bra strategi? Idiotiskt är bara förnamnet. Stötta SSK i stället, det är stöd de behöver inget annat.