torsdag 11 november 2010

Kalasstart!

Hoppas ni såg matchen i kväll, där Tre Kronor vände och vann med två snabba mål på slutet.

Svenska målskyttar i kvällens fajt mot regerande världsmästarna Tjeckien (med 12 mästare i laget):
1-1 Mattias Sjögren (får pucken på magen, får ner den på isen och skickar in kvitteringen)
2-3  Robert Nilsson (klipper in pucken på tennis, råkar även vifta till med klubbladet i fejjan på den tjeckiska målvakten men målet blir godkänt)
3-3 Robert Nilsson (styr in Mattias Ekholms dundrande slagskott från blå)
4-3 Niklas Nordgren (kvällens snyggaste svenskmål, fin lurig pass från bakom målet av Joakim Lindström, som Nordgren elegant sätter bladet till och avslutar.

Roligast av allt var dock varken de fyra målen eller vändningen och vinsten. Det var ju SPELET. Inställningen, bestämdheten, anfallsviljan, viljan att göra jobbet och vinna - till varje pris.Inga gamnackar efter varken tjeckernas 2-1 eller ens 3-1, bara jobba, jobba, jobba. Kreativt tänkande, hitta nya lösningar, trampa på.
Skitkul med andra ord. Och som grädde på moset, den där vändningen och segern.

Jo jag vet jag kanske är mer än lovligt entustiastisk nu men jäklar vad kul det var att se Tre Kronor idag. Kändes fräscht på något sätt! Kanon ju.
Det kommer säkert bakslag också, det gör det alltid i idrott men vad fan, man måste få vara glad när det går bra också.

De jag tittade lite extra på? Jag hade tänkt sätta betyg men så kom det här med Riku emellan så jag väntar med det till söndag tror jag.
Men så här långt så tycker jag att Mattias Ekholm, David Rundblad, Matttias Sjögren och Marcus Krüger såg så pigga ut som jag hade hoppats.
Fernholm, Silfverberg måste jag se mer av känner jag, hann inte riktigt ha koll på alla mitt bland intervjuer och annat och Dick Axelsson klev ju tyvärr av med en skada i början av matchen. (Vilket gav Krüger mer speltid, bland annat i pp).
Men jag tar nog en runda betyg på spelare för spelare på söndag istället (om inget dyker upp mitt i den matchen också...)

Tre Kronor åker nu till Finland, där man har match på lördag (SVT1 kl. 11.55) och söndag (SVT1 kl 16.25). Väldigt tidig matchstart på lördag men det är ju bra för mig som ska på 30-årskalas på kvällen!

4 kommentarer:

Petrus sa...

Men den tidiga matchstarten beror ju på att de är en timme före oss i Finland. 12.55 är ju klockan där när den är 11.55 här och de ska ju spela två matcher under dagen. Det är ju precis som under LG Hockey Games härhemma...

Marie Hallman sa...

Petrus: Sant, Men hursom, blir ju perfekt för mig :0)

Anonym sa...

Marie vem är Mattias? Är han tvillingbror till Marcus kanske? ;)

Kul att se tre kronor igår, tycker ändå att dessa turneringar är värdelösa då man måste ha uppehåll i elitserien.

Lust att luska lite i vad Ros på AB menar med Nordgren till Djurgården?

Marie Hallman sa...

Anonym: haha ha ja alla fick heta mattias typ. Har ändrad, bra att du sa till. Ros blogg? Vet inte om jag hinner men mejla honom vet jag! Fråga vad han menar, han kommmer inte berätta för mig men kanske för dig.