söndag 7 november 2010

Ölvestad: " Det var inte läge att dribbla..."


(Jimmie Ölvestad satte kvällens snyggaste DIF-mål, kvitteringen till 3-3. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Skellefteå hade 2-0 halvvägs in i första.
Men Djurgården malde på, vände och vann:
– Man kände att vi är jäkligt starka, så det var aldrig oroligt, säger Jimmie Ölvestad.

Det var ett revanschsuget Djurgården som kom till Skellefteå efter derbyförlusten senast.
Det märktes:
– Jag tycker att vi gör en av de bättre matcherna i år, även fast de är med mål och skottmässigt så spelar vi jäkligt bra.

De hade 2-0 efter 12 minuter, då tänkte jag att vad fan?
– Jasså? Nä men det var aldrig oroligt tyckte jag, inte så där som det har varit i många andra matcher där man har tänkt att fan nu spricker bubblan eller så. Utan det var bra idag.

Varför kändes det annorlunda nu då?
– Jag vet inte men kanske för att det var på bortaplan, det är Skellefteå, det är ett bra lag men vi kände ändå att vi är med. Vi hade ju en kanonchans redan i första bytet och det kändes redan då att det inte var någon fara. Sedan är det så klart alltid nedslående när man får en sån start att det står 2-0 efter halva första men så fick vi 2-1 (genom Josef Boumedienne i pp). Det var psykologiskt viktigt, säger Jimmie Ölvestad.

Den där chansen i första bytet som han pratar om var signerad – just det Ölvestad:
– Vi checkade fast dem, Otto (Kristofer Ottosson) spelade in till mig framför målet men pucken tog på en skridsko och kom inte fram. Men redan där kände jag att vi är pigga och lätta och att alla hade bra fart på fötterna.

Jag antar att ni var revanschsugna sedan derbytorsken?
– Ja det är klart som fan. Vi är aldrig nöjda när vi torskar och det svider extra hårt att torska mot AIK. Det är klart att det är så och att det dessutom blir ännu värre på det sätt som vi förlorar men samtidigt så måste man på något vis skaka av sig förlusten, fast det var svårt att göra det. Det var ett samlat gäng som bytte om inför matchen idag kan jag säga. Det kändes bra redan där.

På vilket sätt var det samlat?
– Nä men man känner på stämningen att alla var laddade. Det känns speciellt. Men det är inte så att vi inte har varit laddade förr utan laddade är man alltid men då har det inte gått vår väg och det är till viss del oförsvarbart att man förlorar på det sätt vi gjorde senaste men samtidigt så är det så att det är match igen någon dag senare och då måste man skaka av sig det som har varit, säger Ölvestad och fortsätter:

– Det var jäkligt deppigt och jobbigt för oss med i torsdag och träningen i fredags var inte så munter om man säger så. Men vi samlade ihop oss och fick ordning på grejerna och vann nu.

Ja man har två val, deppa ihop eller komma igen. Eller hur?
– Ja, det är lite det som det handlar om. För fansens del så... jag förstår frustrationen. Det (derbyt) var en otrolig viktig match för dem och det var det för oss också så den frustration som folk har känt den är förståelig. Den frustrationen är lika stor hos oss men livet går vidare. Man måste samla ihop sig och det gör vi jävligt bra idag mot Skellefteå. Vi har gjort bra matcher innan den mot AIK också och därför kändes det som ett jävla bakslag nä det blev som det blev men idag hoppar vi på tåget igen, konstaterar Ölvestad.

Hans 3-3 mål var kvällens stora delikatess. Det var ett friläge, där Ölvestad åkte över hela banan och krutade in kvitteringen. Målet kom dessutom i numerärt underläge när Skellefteå tryckte på i sitt pp ner mot Djurgårdsmålet. Jimmie Ölvestad stod ute vid sargkanten djupt ner i egen zon när han fick chansen att sno pucken:

– Jag hann se läget, hann se vad som var på gång och förstod att de skulle föra spelet åt det hållet och läste spelet bra. Sedan har jag lite tur och får träff på pucken men min klubba innan backen får det med sidan. Sedan hade jag bestämt redan vid röda linjen att jag skulle skjuta mellan benen på honom (målvakten Andreas Hadelöv), he, he.

Va? Men hur hann du det?
– Det blir så instinktivt bara, det var inte läge att dribbla heller. Det har inte varit läge för det på hela säsongen... och jag är ingen större dribbler så jag bestämde mig tidigt att om luckan fanns mellan benen så skulle jag lägga pucken där.

Kände du att det åkte en spelare bakom och försökte haka dig och slog med klubban mot ryggen?
– Ja men jag kände inte av det så mycket, jag hade ändå någon meter till godo där så det var inget jag tänkte på, säger Ölvestad med ett skratt.

Hans 3-3 mål kom i slutet av andra, Nichlas Falk utökade till 4-3 i början av tredje. Skellefteå svarade bara 1.21 efter men när Marcus Nilson styrde in 5-4 efter 14.47 av tredje var det slut på målandet. Och tre färska pinnar till Djurgården.

 Hur viktigt var det att få en seger innan uppehållet?
– Det är klart att det är viktigt, framför allt att man lär sig att studsa tillbaka efter en dålig match. Det är viktigt att man känner att vi kan hoppa upp på vinnartåget i gen efter en match. Det var vi bra på förra året, då när vi hade torskat en så vann vi alltid igen och det är där man måste vara, så det (en seger i det här läget) var viktigt för moralen. Plus att vi spelar väldigt, väldigt bra i dag. Det var väldigt viktigt.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kung Ölvestad, hans fighting face efter 3-3 blir man lycklig av. Matchens gigant var dock Kronwall, han kanske skulle fortsätta spela nära 30 minuter per match...

Berra

Anonym sa...

Ja Kung Ölvestad! Det här kanske var vändningen? Jäklar vilket sparkapital vi har vi vissa spelare, det visade dom nu!

Bengan sa...

Kul att se hybrisen hos "Super Djurgår'n" efter bara en seger. "Kung Ölvestad" ha ha ha ha. Tack för all humor ni bjuder på.
Säger bara två gånger 5-2...

Marie Hallman sa...

Berra: ja verkligen! Håller med om båda där.

Anonym: Håller med!

Bengan: Och hur har det gått i övrigt Bengan? Djurgården har spelat riktigt bra, ni ligger på samma poäng. Kan vara bra att ha i minnet. Själv tycker jag - fast alla tycker detär konstigt - att det är kul att det går bra för båda lagen. hoppas SSK kan rycka upp sig nu också.

Thompa sa...

Låt bengan och övriga packet hållas, nu är McNevin, deras enskilt viktigaste pjäs i försvaret borta och det lär bli svårare för gnaget nu när resten av lagen nog fattat att AIK inte är så dåliga som man trodde...

Men Bengan du kanske ska spara på orden tills serien är färdig, ligger ni fortfarande på slutspelsplats då är jag den första att lyfta på hatten, men glöm inte att det ofta ser ut som det gjort för gnaget för väldigt många nykomlingar, inspirationsfyllt och energirikt i början av serien för att senare falla som en sten genom serien pga att man helt enkelt bränt krutet för tidigt och inte har orken att prestera i 52 omgångar... den som lever får se!

Anonym sa...

och för övrigt Bengan, kasta inte sten i glashus, både du och jag vet att hybris... det är AIK!

avd "kom och ta oss" och sen gjorde ALLA det!

Bengan sa...

Thompa: Vi ska då prestera i 55 omgångar. Kanske där skon klämmer att bananätarna tror att serien bara varar i 52 omgångar... Vi har inte ens kommit igång ordentligt utan söker fortfarande rätt uppställning. Säger inte så lite om vilket sparkapital som finns inför fortsättningen.
Kul att se hur lillebror gör brunt i brallan så fort det drar ihop sig till derby. Senast var det rapparn i kassen som gjorde på sig när STORA OCH MÄKTIGA AIK gick in och visade vilka som är bäst när det gäller.

Och det här "Super Djurgår'n" funderar jag på fortfarande. Skulle det vara ett frågetecken efteråt eller vad?

Att dessutom lämna arenan så att den nästan är tom när slutsignalen går är också bara för pinsamt. Ska man inte stödja sitt lag ända till slutsignalen???

thompa sa...

Åh jisses, då kom hybrisen direkt... i ÅTTA år har ni varit utanför finrummet och efter fem matcher utan förlust i rad, samt två derbyvinster så är ni plötsligt STORA mäCktiga ajkå... Förstår att hybris-nerven gått bananas hos de flesta av er!

Ang. tifomissar... kan du förklara vad gnihet står för?

Som jag sa, är ni på slutspelsplats efter 55! omgångar så är jag den första att ge laget credd för det, tills dess kan du väl sitta ner i båten är du snäll?

Förresten, hittar den stora mäktiga aik publiken till hovet? Eller behöver man bara sluta upp till derbyna om man är gnagare?

Anonym sa...

Snälla Bengan. Epitetet "Kung Ölvestad" kommer inte från vad Ölvestad gjorde i en match i november 2010 utan ifrån vad han gjort och gör i match efter match i många år nu. Men det är klart ni AIK:are har ju precis börjat titta på hockey igen så du har säkert missat den historiska aspekten. Vi hyllar våra hjältar ni hyllar era. Du har dock en poäng i att de som lämnar en match i förtid är en skam. Många gör det dock för att inte riskera att hamna i eventuella bråk...

Berra

Anonym sa...

@ berra, jag tror inte många hade lämnat från DIF:s sida för att slippa ev. bråk om DIF varit i ledningen med 5-2 med anledningen att "slippa ev. bråk" den förklaringen köper nog inte så många. I vanliga fall är det som du säger skamligt att lämna i förtid, iaf från engagerade supportrars håll. Men med det senaste derbyt och med föregående i färskt minne blev det för mycket för många, inklusive mig själv. Anledningen till den tidiga sortin denna gång var helt enkelt att man kände sig överjävligt förnedrad och pissad på främst från DIF:s håll genom sättet som dom uppträdde! Jag är mer än väl förtrogen med textraden "sjung när vi har vinst på gång och sjung när det går snett" men i denna match gick det helt enkelt inte... Det var den stora anledningen för många som lämnade, inte pga några inavlade sorkar som ev. skulle vässa efter matchen!

Nick the Kid sa...

Man märker när det går bra för aik en stund för då tycks dem ploppa upp som svamp överallt för att poängtera att dem minsann är bäst, men så fort verkligheten hinner ikapp dem så kommer dem försvinna igen.

Bengan sa...

Berra: Ja han var ju en stor kung i derbyt. Ha ha ha ha. 2x5-2 är inget ni kan snacka bort hur mycket ni än vill. Även om vi inte är lika många som er i Hovet - än,
så står vi i alla fall kvar tills matchen är slut, oavsett resultat. I premiären mot Linköping stod vi upp och sjöng konstant och allt högre under de två sista minuterna trots underläge med 1-5. Det fanns och finns aldrig en tanke på att lämna vårt lag i sticket för ett underläge som vissa andra gör...

Thompa: Gnihet??? Mäktiga stavas utan c. Har inte ni difare gått i skolan och lärt er hur ord stavas?
Och förresten märkligt vad osynliga ni blev på fredagen, åkte halsdukarna och mössörna längst in i garderoben igen???
Och som sagt... "Super Djurgår'n" har ännu inte fått något svar på vad det står för...

Men tack i alla fall för alla garv ni bjuder på - dels när det gäller målvaktsmissar och usla resultat och sopiga spelare och kackigt plastpåse-tifo.

Jag tycker att vi kan med fog kan använda uttrycket som en av våra supporterorganisationer Smokinglirarna använder som slogan - lite finare - lite bättre!

Anonym sa...

Trist när folk är så enögda...

Marie Hallman sa...

Anonym: jäpp! Där sammanfattade du det bra. Klart man ska vara nöjd vid vinst. Och sur som fan vid torsk och lite kan man häckla varandra. en hel del till och med. Det är en del av charmen - så länge det görs med glimt i ögat och med respekten för de "andra" kvar i hjärtat. Men det är långt kvar, vi får se hur går. Jag ser fram emot en het hockeyvinter :) (okej lät lite töntigt kanske men sån är jag)