onsdag 17 november 2010

Skadekoll DIF- Nisse Ekman och Stefan Ridderwall













(Nisse in action före skadan. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Omstart i morgon för Djurgården som ju inte spelade i tisdags.

Och inträffar inget oförutsett fram till matchen så kan DIF köra med nästan fullt lag, saDjurgårdens tränare Tomas Montén nu på eftermiddagen (onsdag) när jag kollade läget.

Den enda som saknas är John Norman som fick en smäll under J20 turneringen som han var i väg på.

I övrigt så säger Montén så här om ...


... Nisse Ekman (som har varit knäskadad): "Han har kört för fullt sedan förra måndagen, alltså hela uppehållet."


Stefan Ridderwall (som hade en besvärlig hjärnskakning): "Har kört för fullt i nästan tre veckor nu.
Så han är i full gång"

Djurgården har haft flera av sina yngre spelare iväg på landslagsuppdrag och har därför plockat in en del juniorer i laget för att fylla de luckorna på träningarna. Det har gjort att en del femmor har sett lite annorlunda ut men det kommer inte märkas i morgon nu när alla är hemma och kör igen.

Tim Sandberg är tillbaka i Sundsvall, så nu är det alltså de två ordinarie målisarna Stefan Ridderwall och Mark Owuya som är spelbara i Djurgårdsmålet.

15 kommentarer:

En som aldrig förlåter sa...

Och varför skickas inte Mark till Sundsvall i stället? Sandberg är en bättre keeper i dagsläget och Mark har ju visat att han inte pallar trycket att stå i elitserien.

viktor sa...

En som aldrig förlåter:

Tycker du har fel om Mark. Riktigt starkt av honom att komma tillbaka och spela bra flertalet matcher efter den starten han fick i elitserien mot SSK.

Marie Hallman sa...

En som.. och VIktor: Jag håller med viktor!m

Anonym sa...

Jag håller med en som aldrig förlåter, Mark e den enda nollan i världen som går ut efter en derby förlust som mkt berodde på honom och säger att "shit happens" och flinar.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag håller med om att formuleringen var klantigt men han var såklart ledsen efteråt, det han menar är att gjort är gjort men nu måste DIF blicka framåt. Sedan att han utrycker sig slarvig, det får man kanske skylla på åldern. Men bryr sig det gör han ju.

Anonym sa...

Jag håller med Viktor och Marie. Unga målvakter gör misstag (gamla också:) Problemet i den senaste matchen som Mark spelade är att utespelarna inte gjorde sitt jobb, Det gjorde däremot AIK spelarna med råge. Att skylla på Mark är samma logik som då vi skyllde på Salo efter torsken mot Vitryssland. Möter ett bra lag som gör sitt jobb, ett sXXtlag som Vitryssland/det förväntade AIK inför säsongen, så bör målvakten i det bra laget kunna ta en fika efter halva matchen om utespelarna gör sitt jobb. Nu verkar det dock inte som att AIK är så dåliga, Melin verkar vara någon sorts geni...Men den 22:a ska vi förstöra julen för alla AIK:are...ha ha..Forza DIF!

Berra

Marie Hallman sa...

Berra: Jag har också tänkt lite på den Salomatchen. Tycker du är inne på rätt spår.

Det är tre derbyn kvar... känns som det kan bli dramatik i alla tre. Om DIF lyckas vinna två nu på raken så blir femte blir "avgörande". Haja hur het den matchen skulle bli!!

Jag älskar de där matcherna för stämningen och spänningen samtidigt som jag får magsår av dem då en måste förlora.

Anonym 1 sa...

Okej men oavsett ålder går man inte ut och säger shit happens efter ett tjäsnstefel asså jag menar skulle jag göra så på mitt jobb skulle jag få kicken på en gång.. anonym 2: självklart spelade inte spelarna som dom ska/kan göra men fortfarande, precis när vi var påväg att vända så ville mark vara med i poängprotokollet!

Nicke sa...

Håller med om att Tim och Riddarn både dela på målvaktsspaden i Elitserien och att man borde låna ut Mark till ett allsvenskt lag, då jag anser att Mark är alldeles för ojämn.

En som aldrig förlåter sa...

Ja. Mark håller inte för elitserien. Så många misstag han har gjort har man inte sett av en annan keeper och ändå har han fått fortsätta göra om dem. Det går inte en match utan att han är ute och vinglar i någon situation.
Det blev ju dessutom seger direkt när Sandberg stod. Han är värd att få vara backup till Riddarn.

Ni som slätar över det Mark gjorde - fundera lite på detta: Vi var på väg in i matchen och Aik gick på knäna och en kvittering låg i luften när Mark gjorde sin grej. Då var det som att luften gick ur helt och hållet ur hela laget och den som påstår att Marks agerande inte var det som stjälpte laget borde skaffa glasögon eller lära sig om grupp-psykologi. Spelarna gav upp när de insåg att det inte gick att vinna matchen med en sån målvakt.

När det gäller Salos insats så verkar alla glömma bort att det tredje målet han släppte in i den matchen också var mycket billigt. Hade han bara gjort sitt jobb, hade vi besegrat Vitryssland. Gör man tre mål framåt ska det räcka för seger. Men det är som det brukar heta en helt annan historia.

Erixon sa...

Angående förstemålvakt i DIF.
Ni kan diskutera Tim/Mark/Stefan fram till 2/1-2011, sen är frågan löst för resten av säsongen!

Anonym sa...

@ Erixon:

Jasså? Varför skulle det vara löst då? Låter som du hintar om en ny målvakt. Rykten? Spekulationer? Förhoppningar?

Marie Hallman sa...

Jo DIF vann med Tim men han släppte in fyra mål i den matchen... så han är ju ingen gud han heller.
Sedan har Mark hållit nollan i en match, var ett mål från nollan i en annan där han blev bombad med skott.
Men det verkar alla kritiker ha glömt. Nåväl. Jag tror inte jag kan omvända er som tycker illa om Mark och ni kan inte omvända mig så jag kliver ur diskussionen för nu :)

Erixon: Okej, vad menar du?

Nicke sa...

Tycker inte illa om Mark, tycker bara inte att han håller för Elitserien.

Mark som person är det säkert inget fel på.

//Nicke

Marie Hallman sa...

Nicke: okej, bra det då :)