söndag 9 januari 2011

Abuse of official...

Det går ju att bli utvisad för "abuse of official" men jag vet inte om det uttryckte möjligen fick en helt ny mening på lördagen då en official, dvs linjeman körde en interference, eller var det en holding? på David Engblom i AIK.
Det blev hur som helst en abuse utförd av en official då en linjeman ställer sig i vägen och hindrar Engblom som får se en LHC spelare pinna ner mot AIK målet där det sedan blev 3-0

Visst, de krockar kan man kanske säga men det är ju inte så att linjemannen flyttar sig, han står tvärtom kvar och liksom följer Engblom och stänger honom en gång till när han försöker ta sig förbi. Helt otroligt, inte den linjemannens finest moment om vi säger så.

Nu hade kanske Linköping vunnit ändå men bisarrt agerande var det.

Det där hände vid 0-3 målet, det blev till slut 0-4 torsk. Det blev ju 1-4 torsk för ett par veckor sedan på samma ställe, känns inte som att Cloetta center är någon höjdararena för AIKs del.

Djurgården åkte till Luleå och förlorade ännu en förlängning. Helt otroligt att det ska vara så svårt. DIF har förlorat sex förlängningar och än så länge vunnit ingen... man har varit i fyra straffläggningar och bara vunnit en. Det är alltså nio viktiga tappade bonuspoäng. Inte bra.

Bra dock att Falk och Tjärnqvist var tillbaka, det behöver DIF.

Ska försöka göra lite mer om båda matcherna på söndagen. Nu, sova!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm undrar om linjemännen som dömer i lkpng har något emot Sthlms lag. Förra året stoppade en linjeman Ölvestad från att komma fri men en man mindre - lhc vände spelet och i följande sekvens så gjorde de mål.

Anonym sa...

Ja den minns jag också, den var såååå bedrövlig!! Helvete vad arg man var, haha..

Jojo

Anonym sa...

Jag minns den också. DIF hade hämtat upp 0-2 och 2-4 till oavgjort.

Fick nu 2-0-läge i boxplay, dvs läge att ta ledningen med 5-4. Linjedomaren i vägen och lch gör 5-4 istället. Ölvestad blir vansinnig och domaren har känsla för situationen och ger Jimmie 10 min för misconduct.

Sen orkade vi inte längre (6 spelare och 3 domare mot oss) och torska med 7-4.

Erixon sa...

Marie, har du möjlighet att kolla hur illa det är med Brodin & Ölvestad? Min källa i föreningen hade ingen koll..

Marie Hallman sa...

anonym x 3: åh det där hade jag förträngt! Men det var ju helt sjuk, speciellt tian som kronan på verket. Förstår att Jimpa var arg där...

Erixon: om jag hinner, annars gör jag det i morgon när jag ska till träningen.

Erixon sa...

Marie >> Imorgon är kanon, bara nyfiken inför derbyt. Kruger verkar ok iaf.

Marie Hallman sa...

Erixon: verkar som Krüger och Brodin var sjuka båda två i går, är lite osäker på Jimpa men jag ska kolla i morgon :0)