söndag 23 januari 2011

AIK-HV71 3-2 (1-0, 2-2, 0-1)

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MM+
Målvakterna: Victor Fasth, AIK 92,3 % och Andreas Andersson, HV71, 93,3%
Publik: 3 541
Domare: Wolmer Edqvist och Robert Mullner.

Bäst i AIK  
MMM Christian Sandberg, f.
MM Victor Ahlström, f.
M Kent McDonell, f.

Bäst i HV71: Andreas Andersson, mv. (tog ändå 42 skott…)

 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

Kvällens...


.... virrpanna: Matchuret hoppade raskt till fyra spelade minuter på grund av lite handhavandefel. Trots att det bara gått sekunder, bara stanna, backa och börja om från 0.17.

... stjärnfall: HV71 saknade Johan Davidsson, Jukka Voutilainen, Teemu Laine och André Pettersson samt hade Daniel Larsson i båset. Det märktes, inte alls samma fart som det brukar vara på de regerande mästarna.

... vakna! Richard Zednik stod och sov framför HVmålet. Lite synd för plötsligt låg pucken där, bara att lägga in bakom Andreas Andersson i HV-målet men det märkte aldrig Zednik förrän det var försent.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... stolpträff: Dick Tärnström kom fri, höll i, siktade och träffade stolpen så det bara klingade.

 ... fem mot tre: bjöd HV71 AIK på efter 8.12 då först Nichlas Torp åkt ut för holding och sedan Mikko Luoma för slashing. AIK hade 50 sekunder på sig, det tog 15 sekunder så gjorde Zednik sitt första mål i AIK-tröjan och tog väl lite revansch där för sitt sömniga agerande i början.

... 1-0 (8.27) Richard Zednik (Kent McDonell, Jonas Liwing) spel fem mot tre. Mc Donell la en puck rakt igenom HV-boxen där tog Zednik emot och klippte till med en riktig rökare.

...  videokoll: HV var lite sömniga i första perioden men kom ut med bra fart på rören i början av andra som man inledde med ett pp, där blev det sedan videokoll efter bara 1.45.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 1-1 (1.45) Jesper Fasth (Fredrik Bremberg, Oscar Sundh) Jo det var mål. Bremberg sätter en puck i stolpen, pucken trillar ner bakom Fasth, men framför mållinjen där slår AIK-målvaktens namne Jesper Fasth in pucken trots ett försök av Daniel Bång att rädda på mållinjen.

... 2-1 (2.47) Oscar Steen (Oscar Ahlström, Victor Ahlström) Andreas Andersson lämnar en retur som ger Steen öppet mål. Steen står tre decimeter från mållinjen och slår in den.

... felträff:  Victor Ahlström drog på ett slagskott som träffade lagkamraten Johannes Salmonsson rätt i magen, framför HV-kassen. Salmonsson åkte sedan dubbelvikt med näsan nästan i isen, mot båset.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 2-2 (6.36) Martin Thörnberg (Kamil Piros)  Thörnberg fintar bort Fredrik Svensson helt, och avslutar sedan genom att skjuta in kvitteringen via ena stolpen.

... beef:  Per Ledin vs AIK typ. Han lyckades reta upp de flesta och tjänade även någon AIK-utvisning på det.

... räddning: Daniel Rudslätt fick ett kanonläge att, halvvägs in i matchen, ge AIK ledningen med ett slagskott men Andersson var bra i sidled och gjorde en riktigt bra räddning.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... friläge: Rudslätt fick även ett friläge, med en man mindre på isen, i slutet av andra, försökte runda HV-målvakten som slängde sig men sköt rätt i magen på Andersson som slog till med en gammal hederlig slajd.

...videokoll 2: märklig sekvens där Victor Ahlström sköt så att vattenflaskan flög bort från nättaket. Trots detta, forsatte först spelet, sedan höll domarna en lite konferens innan de efter ett par minuter äntligen kollade med videodomaren som godkände målet. I det läget ska klockan dras tillbaka till tidpunkten för målet vilket var sju sekunder men det struntades det i helt. Pajasvarning på den!

... inflation: verkar föresten som domarna är helt oförmögna att ta egna beslut numera, tror det här var tredje, fjärde matchen i rad som jag ser där det har varit minst två videokollar. Antingen står de helt fel, trots att det är fyra domare på isen eller så vågar de inte ta beslut, jag vet inte vilket som är värst egentligen. Målkamerorna ska ju vara undantag, inte något som används mest hela tiden.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 3-2 (19.30) Victor Ahlström (Oscar Ahlström) Oscar passar ut till Victor som kom in från kanten, sätter pucken högt upp i nättaket så att Anderssons vattenflaska flyger all världens väg.

... oooooh! Richard Zednik var millimeter från att sätta 4-2 precis i början av tredje men Andersson hann på den pucken mot alla odds. Var ett liknande läge drygt sex minuter senare också då även Stefan Johansson hade ett sånt ”borde sitta läge” men Andersson hann fram ändå.

... plock: Pucken flög ut i AIK-båset och det rätt på Kent McDonells hand. Ispåse på och handske fram.

... frisyr: Kamil Piros appearance är inte att leka med. Ett böljande hårsvall under hjälmen plus ett gigantiskt kapten rödskäggs skägg i fejjan. Världsklass på den kombon.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

… tackling: Richard Gynge fick in en härlig kyss på Simon Önerud i slutet av matchen. Fajtingface in i det sista.

…fast i kassen: lite ofrivillig humor när Jesper Fasth och Victor Fasth fastnade på varandra inne i AIK-målet. En rubrikmakares dröm typ.

…matchhjälte: Jag säger bara vattenflaskan! 

4 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Håller med dig! Domarna?? Vad gör dom egentligen? Behövs dom alls på isen snart?

Kanske ska låta videodomarna döma helt?

Om dom måste kolla 1-2 mål per match? Hur många felaktiga mål dömdes och dömdes bort förr?

Domarna måste skaffe lite större stake nu och våga dömma!

Marie Hallman sa...

niklas: ja , för visst är det bra att de kollar om de är tveksamma men nu var det ju koll för att AIK blev arga och krävde det.
Jag fattar inte hur det kan ha blivit så mycket svårare allting nu när de är fyra pers på isen. Inget ser något typ. Priset togs ju när det blev videokoll under en straffläggning (DIF-LHC i höstas), jag menar... hur svårt kan det vara??

Kalle sa...

Marie, blev det inte fel i samband med AIK:s segermål?
Viktor Ahlström sköt ju pucken, så den gick in vid 19.21. (Jag kollade tiden på Canal+ sändning sedan) men spelet pågick ju till nästa avblåsning som kom 19.30. Rätta mig om jag har fel men ska inte klockan dras tillbaka till den tidpunkt målet föll? När pucken släpptes efter granskningen så stod klockan på 19.30 och perioden slutfördes. Om jag inte missminner mig så har det varit så tidigare säsonger att klockan dragits tillbaka till den tidpunkt målet föll.

Och angående det massiva videogranskandet nuförtiden...
Om det är så många situationer som granskas idag och där det känns som det är 50-50 på om det blir mål eller inte - hur många mål har då inte missats eller godkänts felaktigt genom elitseriehistorien, när inte målkameror fanns. Det känns ju som om hela elitseriehistorien borde strykas eftersom det inte går att verifiera alla resultat 100-procentigt.

Marie Hallman sa...

Kalle: jo det blev fel!

Jag skriver ju om det här också, i inlägget,så här: " trots detta, forsatte först spelet, sedan höll domarna en lite konferens innan de efter ett par minuter äntligen kollade med videodomaren som godkände målet. I det läget ska klockan dras tillbaka till tidpunkten för målet vilket var sju sekunder men det struntades det i helt. Pajasvarning på den!"

Att de borde ha dragit tillbaka klockan. Jag trodde det var sju sekunder men oavsett antal sekunder så ska man dra tillbaka klockan. Vet inte varför de inte gjorde det. klantigt av domarna och märkligt att ingen i HV reagerade.