söndag 9 januari 2011

Boumedienne "Vi måste ta kommandot mer i sudden"


 
(Boumedienne vill ser mer aggressivt spel i sudden. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det brukar vara hemmafördel i mötena mellan Djurgården och Luleå, det var det i går, lördag också. Men det blev en tajt match där Luleå avgjorde med bara 28 sekunder kvar av förlängningen.

– Jag tycker att det var en rätt bra match. Båda lagen spelade bra, det var taktiskt bra genomfört från båda sidor och därmed inte så många chanser. Sedan hade vi bara ett pp i hela matchen också, då blir det färre chanser, säger Djurgårdsbacken Josef Boumedienne.

Det här var sjätte förlusten i övertid, utöver det har Djurgården tre förluster på straffar och en vinst på straffar i jakten på bonuspoäng.
– Många av dem som vi har förlorat beror på att vi har tagit en utvisning i förlängningen. Det gjorde vi inte i går men vi måste vara mer aktiva i sudden, vara mer aggressiva, föra spelet mer än motståndarna och ta kommandot bättre, säger Boumedienne.

Som också påpekar att Djurgården faktiskt har tagit poäng i 12 av de 14 senaste matcherna:
– Jag tycker att det är bra jobbat med det begränsade spelarmaterial som vi har haft på grund av alla skador och sjukdomar. Vi har saknat Tjärna (Mathias Tjärnqvist) nästan hela tiden, Nisse Ekman, Mackan Nilson har varit borta nästan hela tiden. Sedan har vi haft (David) Printz och Falken (Nichlas Falk) och (Patrick) Cehlin borta och nu Brodda (Daniel Brodin), (Marcus) Krüger, (Jimmie) Ölvestad och ändå har vi tagit poäng i match efter match. Självklart vill man vinna varje match men att ta poäng i 12 matcher av 14 med så många borta är bra tycker jag.

Samtidigt så har ni spelat riktigt bra med många av de killarna borta i vissa matcher?
– Absolut, men det är därför som det har varit lite ojämnt, lite upp och ner. Alla lag saknar sjuka och skadade spelare så det är ingen ursäkt men väl en förklaring till att det har varit ojämnt. De yngre spelarna som har kommit in har gjort det bra men det är svårt att hålla hög nivå i varje match när man saknar så här bra spelare, säger Boumedienne som inte är minsta orolig för att Djurgården ska missa slutspel.

– Nej verkligen inte och det tycker jag inte att någon annan ska vara heller. Vi kommer att gå dit.

Ni har 19 matcher kvar i serien, vad ska ni göra för att säkra slutspelsplatsen och ta er lite högre upp för en bättre position till slutspelet?
– Jag tycker att vi ska spela som vi har gjort större delen av de senaste 15 matcherna, där vi har spelat med bra tempo och energi och har åkt mycket skridsko. Till och från så har det sett grymt bra ut.

 Du är back, hur tycker du att försvarsspelet har funkat?
– Vi har börjat spela lite annorlunda de senaste 15 omgångarna, spelar inte samma defensiva spel som i början. Nu överbelastar vi och försöker vara fler runt pucken och ska ligga tajtare på motståndarna i egen zon.

Vad är fördelen med det?
– Det blir svårare då för motståndarna. Fördelen är att du kan gå ut mycket mer aggressivt som försvarare eftersom du vet att din backpolare hänger med ut. Får jag inte fast min kille direkt så kommer nästa av våra killar, så att man har uppbackning direkt.

Vad tycker du om din egen insats så här långt då?
– Helt okej. Men det kan alltid bli bättre. Jag måste bli mer effektiv offensivt, jag måste bli mer effektiv på att skapa chanser och skapa den där avgörande passningen så att vi gör mål och träffar mål. Jag måste bli effektivare helt enkelt, säger Boumedienne.

Stämningen i laget är fortfarande på topp:
– Absolut, den är jättebra. Vi har spelat väldigt bra större delen av matcherna, inte i alla men i de flesta och även om det var tungt i början av serien så höll vi humöret uppe då också. Det finns ingen anledning att inte ha bra stämning, då går det inte bättre utan sämre.

Josef Boumedienne, ser liksom AIK:s Oscar Ahlström (se nedan) fram emot derbyt på tisdag:
– Det ska bli jättekul! Vi spelade ett jättebra derby senast, fram tills det började bli avbrott och stök. Så efter att AIK hade ägt oss i två derbyn så var vi starkare i det tredje, det får vi bygga vidare på. Och vi hoppas vi får spela matchen utan avbrott den här gången, det vore bra.


11 kommentarer:

Kenta sa...

Hej Marie! ryktet om DIF och Pettersson-Wentzel.. tror du det kan bli någon affär? den här säsongen?

bloggen levererar as usual !

K sa...

Han kanske kunde lagt till att han måste bli nogrannare i defensiv zon också och minimera alla dessa slarvpass som dyker upp jämnt och ständigt!

Marie Hallman sa...

Kenta: helt ärligt - ingen aning! Det är några lag som rycker i PW och eftersom Hellberg spelar bra i Almtuna så har ryktena ökat men jag vet inte. Finns som sagt fler som sägs vara intresserade, SSK bland andra men det är också bara rykte och kan vara för nästa sässe. Det är många som börjar rycka i spelare inför nästa sässe redan nu lätt att blanda ihop den här med den kommande och sedan är det ju en bit från intresse till värvning. Det måste man komma ihåg, oavsett vilken säsong det gäller.

K: Jag tror det ingick i det där att slå bättre pass ;0)

Anonym sa...

Mika h klar för DIF.
http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=7824

/DJUU

Anonym sa...

Som anonym sa här ovan. Mika klar för mesta mästarna. Nu tar du och släpper allt du håller på med och grejjar en intervju, tycker jag ;).

Niklas Persson sa...

Självklart är det bra plocka poäng trots skador på många tunga pjäser.

Men det är läskigt om det kryper in en "nöjd med en poäng för vi har många skador" När lagen runtomkring tar treor är ettor inte tillräckligt...

Nu är jag övertygad om att den mättnaden inte finns. Men DIF behöver lite trepoängare nu!

Anonym sa...

PW ska till AIK :)

Vem står i dif målet imorgon?

Anonym sa...

AIK kommer troligen med ett nyförvärv. Snarast. YOU HEARD ME!

Anonym sa...

Varför kollar inte Dif med Johan Backlund? Han har ju varit urusel i AHL den här säsongen, men är i grunden en lysande målvakt. Att avsluta säsongen i Dif skulle nog innebära en nytändning för hans del. Ligger han bara på sin normala nivå så bedömmer jag honom som minst den fjärde bästa målvakten i ES, efter Larsson, Fasth och Salak. Det skulle i så fall kunna räcka till ett SM-guld om man får ihop resten.

Bengan sa...

Skit i den där praktsopan, Bam-Bam, Marie. Richard Zednik är ju för helvete klar för AIK. Där har du något riktigt stort att skriva om!

Marie Hallman sa...

djuu o anonym: jo jag vet, var på träningen, har pratat med honom där.
Kommer snart på bloggen.

Niklas:mätt är han inte, men han tyckte väl att det var bra gjort efter omständigheterna.

anonym: Jag tror, obs tror att Mark står i morgon.

anonym:det hade du rätt i.jag var på Hovet hela dagen och hade sedan lite tekniskt meckande med datorn men jag har tagit ett minikort snack med Melin, se ovanför.

anonym: vem vet ,de kanske har kollat?Men spelarna måste ju vara sugna på att flytta själva också plus att det är extra krångligt med spelare som har kontrakt där borta.Är inte bara att dra...

Bengan: Han är verkligen ingen sopa.Men grattis till Zednik, AIK.Tungt förvärv även om han måste ha varit skadad under hösten då han bara har spelat två matcher.