söndag 23 januari 2011

Hannula: "I förstaläget kändes det som att det är mål"


 
 (Hannula, ville inte ge sig själv godkänt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Mika Hannula gjorde comeback i Djurgårdströjan.
Skulle egentligen matchas in försiktigt men spelade 13 minuter och 49 sekunder.
Och borde kanske ha fått ett mål godkänt, men fick se det dömas bort på grund av att målburen, enligt videodomaren, var flyttad.

– I förstaläget kändes det som att det är mål, sedan kollar de med han som sitter där uppe (videodomaren) och då säger han att det inte är mål och då är det väl så, då är det väl hundra? säger Hannula.

Han själv drogs omkull just som pucken åkte in i målet vid ena stolpen. Men den stora snackisen efteråt var om pucken hann över mållinjen innan buren kom ur sitt läge. Djurgårdstränaren Tomas Montén var säker på sin sak och menade att pucken var inne.

Mika Hannula beskriver situationen så här:
– Det känns som att pucken går mellan benen på målvakten, sedan är det omöjligt för mig att se om buren lyfter efter eller innan pucken går in, men det är som det är, det inte så mycket att diskutera nu.

Vet varför de dömde bort målet?
– Ingen aning, de visar wash out och då är det så. Då ska det vara hundra så ju. På jumbotronen ser det ut som att det är mål men det är en annan vinkel, än den till höger, det är svårt att se vad som händer vid andra stolpen. Men det är onödigt att snacka mål nu. Är det inte dömt mål så är det inte mål och sedan är det inte mer med det, konstaterar Hannula.

Som givetvis var besviken över förlusten men också över sin egen insats trots att det från läktaren såg fartfyllt och engagerat ut:

– Jag tycker att Brynäs är bättre än vi, i första har de ett skott i ribban och i stolpen, vi är inte riktigt med. Sedan spelar vi bättre i andra och tredje men kommer inte upp i den standard som Djurgården kan spela på i dag.

 (FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Vad sätter du för betyg på dig själv?
– Jag var inte godkänd, jag tycker inte det. Jag saknar tempo, åkte mest runt och kom inte in i det, sedan är det ju tråkigt när man förlorar.

Varför inte nöjd?
– Nä men det händer inte så mycket, jag gör inte en enda tackling. Och jag vet inte varför för jag tänkte göra det men jag gör det ändå inte.

Vad krävs för att du ska känna dig hundra?
– Att jag orkar spela mer fysiskt spel, skapa mer målchanser och ge mer energi till laget.

Du skulle testa lite i första matchen men det blev mer än så?
– Ja det är klart att jag har inte spelat match på länge, jag måste åka in mer i närkamperna, nu åker jag runt och är halvlugn, men man måste kanske köra mer matcher och så, det vore ju konstigt om man allt klaffade direkt, säger Mika Hannula.

Efter matchen satt han med en stor klump ispåsar över ljumsken men det var inget att oroa sig över och har inget att göra med den gamla skadan, betonade han

– Jag visste att jag skulle få en reaktion i kroppen, det är inget konstigt med det.  Det behöver inte vara i den gamla skadan som reaktionen kommer heller, utan det kan märkas lite var som helst. Det är ungefär som efter sommaren, när man går på is första gångerna så märker man av det i ljumskar och så där och det känns väl så, som när man har gått på is första gångerna, säger Djurgårdsforwarden och fortsätter:

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

– Skadan kände jag inte av alls men jag tycker inte att jag gör en bra match. Jag hade kunnat spela tidigare också men jag har fått träna nu och det kommer vi nog kunna tjäna på längre fram.

På vilket sätt?
– För att jag har fått in grunderna på is bättre, kommer in i det bättre. Att jag har kör lite på is (med Nacka och Väsby) innan är ju en helt annan sak, det är lite skillnad på nivå… det går inte att jämföra, säger Hannula och ser framåt mot resten av säsongen med tillförsikt:

– Får jag hålla mig frisk och drar nytta av all hjälp jag får här så, ska det gå bra. Det är svårt att säga när man kommer vara hundra, det blir oftast en topp sedan kommer det en svacka och så vidare. Det gäller bara att hålla den svackan på en jämn nivå i så fall.

3 kommentarer:

Erixon sa...

Helt osannolikt att videodomaren missar 1-0???
Sen åker DIF på 3 box play för roughing??? Trodde det krävdes 2 för att dansa..
Jaja, usla domarinsatser jämnar väl ut sig.

Tyckte Hannula var riktigt riktigt bra efter omständigheterna iaf, det tar vi med oss.

Niklas Persson sa...

det här med videodomarna börjar ju bli patetiskt nu...

dags göra om göra rätt!

bättre kameror, fler kameror? ha en vidodomar jury som kollar alla sekvenser och inte någon idiell som sitter i arenan. domaren ska berätta för publiken varför det blev eller inte blev mål. visa alla videor på hockeyligans hemsida dagen efter!

sen tycker jag att domarna är fega och tar hjälp av videodomaren lite väl ofta. känns som dom inte vågar ta beslutet och fegar och låter videodomaren göra det...

Marie Hallman sa...

Erixon: ja jag blir lite lätt matt på domarinsatserna i år. Ingen höjdare i går heller. Jag tycket också att Hannula var bättre än han själv tyckte men han vet ju å andra sidan vilken kapacitet han har i kroppen och det är ju bra att han inte är nöjd bara över att få vara med.

ja helt sanslöst och varför visar de inte bilderna?! De finns ju. Och varför ingen info till publiken om vad som händer. De står där och har lång snack sinsemellan i domargänget och till spelare/tränare men publiken lämnas hängande utanför, inte bra. LÄttare att förstå ett domslut om man får info om vad de har beslutat.