torsdag 27 januari 2011

Hockeytorsdag!

Länsderby för Djurgården och SSK på Hovet. Båda är i behov av poäng så det lär smälla bra, trots att Jimmie Ölvestad inte kommer till spel nu heller utan istället kommer att operera trilskande ljumskar. AIK flög upp till Luleå på förmiddagen, har fortfarande inte vunnit mot dem och nu är det verkligen läge att ta den där trepoängaren.

Jag kommer vara på Hovet, skriver bara för Bloggen så det kommer en del grejer efter matchen, senare i kväll/natt. Till dess …lite om veckan som gick.



SOM SAGT VAR…

”Han har hånat mig lite att han är den snyggaste av oss två nu”
(Oscar Ahlström har haft en tuff vecka off ice vs tvillingbrorsan Victor efter att ha fått Ryan Lasch skridskoskena skar upp ena kinden och en bit ner på halsen. Och den som inte ser skillnad nu…)

”Vi är bra nu!”
(Sa Djurgårdsforwarden Daniel Widing efter 4-3 mot Färjestad i torsdags. Sedan kom två förluster och än värre två riktiga plattmatcher från Djurgårdens sida.

” När man krockar som vi gjorde i dag vill man upp och köra bil igen.”
Linköpingstränaren Hans Särkijärvi efter 1-5 mot Frölunda. Avdelning: Skam den som ger sig)

”Vi kan inte längre skylla på otur. Hade vi vunit tre av de här sex, hade det varit för dåligt. När vi förlorat samtliga är det en katastrof”
(Brynäs Magnus Kahnberg är ärlig apropå att Gävlelaget är sämst av alla på straffar)


DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Uträknade för sjuttioelfte gången men reste sig igen.
Doktor Gnaget ordinerar: Slappna av och kör på. Och verkligen strunta i den där tabellen.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Lite lätt hybris kanske? Några segrar innebär inte att man kan slappna av och börja tumma på grejerna.
Doktor DIF ordinerar: Tänk om – tänk rätt och börja jobba hårt från grunden igen. Måste vara slutslarvat nu!

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Har vaknat till liv rejält efter en kraftig dos kanadensisk jävlar anamma och attityd.
Doktor Kringla ordinerar: Rid vidare på vågen. Och våga satsa  uppåt.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Andreas Hadelöv, mv,  Skellefteå (1)
Staffan Kronwall, b, Djurgården (3)
David Rundblad, b, Skellefteå (3)
Linus Videll, f, SSK (3)
Patrik Zackrisson, c, Linköping (1)
Yanick Lehoux, f, SSK (1)

VECKANS
… höjdare: Yanick Lehoux!. Har gjort poäng i fem av de sex matcher som han har spelat för SSK den här säsongen. SSK har dessutom tagit poäng i samtliga sex matcher. Snacka om energikick den mannen har varit sedan han kom.

…vattenflaska: Victor Ahlström sköt så hårt i nättaket att Andreas Anderssons vattenflaska lyfte och flög i väg. Efter en stunds domarkonferens blev det äntligen videokoll och jo rå det var mål. Men vad hände hänt om flaskan inte flugit?

…gamling: Vet inte om det är bra eller dåligt men Niklas Andersson, 39 är still going strong. Och märkligt nog bäst år efter år i Frölunda. Märkligt på det sätt att det väl någon gång måste komma någon yngre underifrån och vilja ta den titeln? Och dåligt med tanke på att det är ett symptom på att något inte står rätt till. Det var ett bra tag nu sedan ”Dragkedjan” fick alla att prata lyriskt om juniorer från Göteborg. Å andra sidan, all cred till gammgubben. Otroligt starkt att bara fortsätta prestera.

…löneförhandling: Det här snacket i media om att Tomi Kallio är beredd att sänka sin lön, och enligt uppgift dra av någon miljon per år från det han tjänar i dag känns inte.. riktigt värdigt. Kallio är en kanonkille, både på och vid sidan av isen men just därför vill man inte se honom stå med mössan i handen.

…bortaångest: Linköping fortsätter förlora borta och har bara 22 pinnar på bortaplan vilket ska jämföras med 45 inspelade hemma. Känns som alla andra vill ha ner LHC på nedre halvan där man får spela fler matcher borta i slutspelet.

…knock: Skellefteås Oscar Lindberg sänkte Luuleås Konstantin Komarek med en ful tackling på ”the blind side”. Fy, inte mycket till respekt där. Men Disciplinnämnden har dock inga problem med det och gav ingen ytterligare avstängning för tacklingen. De tycker det var en korrekt axeltackling och att den bara ledde till skada då ”motspelaren inte var beredd på tacklingen”. Nä det är just det som är grejen när man tacklar på ”sovande sida”…dålig respekt som sagt.
… piggaste: Vet inte om  ni AIK-fans har sett det men Josh MacNevin nästan studsar fram nu. Det spritter i benen och borta är både kryckor, skydd och även hältan. Det börjar väl närma sig spel om ett par veckor eller så nu.

…videokoll: Lite svårsmält fortfarande att Mika Hannulas mål dömdes bort mot Brynäs. Hur många millimeter hann buren egentligen lyfta då ingen annan än videodomaren såg att den hade lyft ur sitt läge?



BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET:  Bottenstriden. Lite synd att toppstriden alltid blir så ointressant och det trots att det nu är annan valprocedur inför slutspelet och att det därmed är viktigt att komma så högt upp som möjligt. Men det blir väl så med kvalseriespöket flåsandes nerifrån, det tar liksom över. Tyvärr.

ISKALL: Brynäsforwarden Magnus Kahnberg är inte riktigt den hockeyspelare som han en gång var. Lite märkligt för talang och teknik finns ju. Frågan är var det brister. När Brynästränaren Czarnecki skulle förklara varför han bänkas blev svaret: ”Han har hamnat i något vakum”. Oh, det är inte vad man vill höra direkt.

GODBITEN: Mathias Månssons Omarkstraff mot Skellefteå i tisdags. SSK har inga marginaler att vila på, behöver varenda pinne men varför få panik och kramp? Gör som Månsson och gå på glädje istället. Det lönar sig.

WHAT THE F..K? Vad är det för dumheter som Hockeyligan vill införa nästa år? Superhelg med delade omgångar och match på fredagar? Aaaaargh. Inte bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Undra vad fan som händer bakom pannbenet på spelarna i DIF. Vill dom inte vinna eller vad fan är det frågan om?!

Så jävla lamt har jag aldrig sett det förut.

Anonym sa...

Det var bara vidrigt att se... Alla pissade på klubben och supportrarna samtidigt. Själlösa,lama,patetiska

Men så klart, så länge det unga gardet få ha Tv-spels turnering hos kruger och det äldre gardet kan sitta hemma hos mackan och räkna inkomster så är väl allt frid och fröjd i laget... Fy fan det är så man kräks! Dom vill ju inte! Frågan är om dom ens är besvikna på riktigt eller bara agerar så framför kamerorna för att "man bör göra så"... Trötta mätta och lata!

Svempa sa...

Du har glömt bort x:et i Lehoux.

Marie Hallman sa...

anonym 1 och 2: jo men vill, det vill de så klart. var jobbig stämning i omklädningsrummet. Det är ju bara så sjukt i bland att man vill massor men det blir helt fel ändå. Känns som det är för mycket en och en som själva försöker ta tag i det nu istället för att jobba som ett lag och då blir det väldigt lätt att det ser utspritt och lamt ut. Känns som det saknas en ledare - typ en Ragge eller Jimpa - på isen.

svempa: ja det föll bort på ena stället, är ändrat nu. Bra att du sa till.