lördag 15 januari 2011

Inte klart än...

SSK tar emot Linköping hemma i Templet och de som väntat sig att få se Fredrik Pettersson Wentzel i SSK-tröjan kommer inte få se honom i den i dag heller. 

Orsak? Han är inte klar för SSK än trots att flera sajter försökt slå fast att han är det. Diskussioner pågår - ja. Men han skrev inte på för några dagar sedan som det hävdades då, och han skrev inte på i går heller som några har hävdat - då spelade han nämligen match för Almtuna.

Diskussioner förs mellan SSK och Almtuna och det kan mycket väl komma att skrivas ett kontrakt, SSK ligger bäst till i dagsläget, säger PW själv i en färsk intervju på UNT.se. Den som vill läsa den kan klicka här.

Till matchen då.... Pontus Sjögren kommer vakta SSK:s mål, Riku Helenius är backup. I Linköping har Fredrik Norrena fortfarande problem med ryggen och därför vaktar Christian Engstrand LHC-målet med Axel Brage som back up. Just Engstrand höll nollan i sin första match för säsongen mot AIK förra lördagen, Han släppte bara in en kasse senast mot Djurgården i torsdags. Ska bli intressant att se om den storformen håller sig i dag med, eller om bland andra Lehoux kan lirka upp honom bättre än vad AIK och DIF förmådde göra.

Lukas Kilström saknas fortfarande i SSK som annars är ordinarie (om jag nu inte missat någon).


AIK vilar i dag med, spelar sin match i omgången i morgon söndag. Att det blivit så knäppt beror på att Hockeyligan gjorde klart spelschemat innan kvalserien ens började förra våren. Man räknade iskallt med Rögle och när då AIK som delar arena med Djurgården gick upp blev det vissa logistikproblem, som idag då DIF har hemmamatch och då kunde ju inte AIK ha det också.


Djurgården tar emot Modo hemma alltså. Jimmie Ölvestad saknas fortfarande, liksom Kristofer Ottosson (misade honom först, sorry för det). En av dem ersätts i dag av Mika Zibanejad. 17-åringen spelade bara två och en halv minut senast,  men har nu fått ta John Normans plats i kedjan med Marcus Krüger och Daniel Widing. Norman är istället placerad med Mathias Tjärnqvist och Marcus Nilson i fjärdekedjan (fast jag tycker inte det känns som en fjärde, känns som de kör alla fyra forwardskedjorna ganska jämt, i hop med sex backar).

Jag är i Södertälje, skriver som vanligt för TT härifrån. Ska norpa med mig det jag kan av bonussnack, lägger upp det och noterat senare i natt. Måste hem och göra ett annat skrivjobb emellan men sedan så!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du kan ge klara besked om vad som händer och sker ang P-W. Alldeles för många som anser sig ha insyn och veta mer än andra om SSK.

Bäddar ner mig i soffan igen (förkyld och feber)för att, för ovanlighetens skull, följa matchen hemifrån.

Ser fram mot bonussnacket ;)

H/Centh "snörvel"

Stefan sa...

Domaren i matchen DIF-modo heter Niclas Johansson. Nämnde domare har slagit något sorts rekord i att inte ta utvisningar för spelförstörande moment.

Stefan sa...

Andreas Holmqvist slutförde inte matchen mot Modo. Sen kan du väl lyssna hur det ligger till med Mackans status. Han var väldigt loj idag med. Om det är penicillinkurerna som fortfarande spökar för han.

Bengan sa...

Snacka om att kasta bort sin karriär. Han byter ju bara klubb inom samma serie, då SSK ju bevisligen inte håller måttet i elitserien och lär få det svårt också i kvalserien.

Lahde är dessutom inte top notch av målvaktstränarna i serien. Det är ju bara att se på vilket svagt resultat han åstadkommit med Pontus Sjögren och Helenius.

Erik Granqvist, Stefan Persson, Pekka Alcén och hans nuvarande Micke Andreasson är ju före på listan när det gäller målvaktstränarna i Sverige. Lahde är inte topp fem, frågan är om han ens är topp tio... så det vore att kasta bort en fin karriär att gå dit. Bättre han skrev på för AIK. Det är ju framtidens klubb inom Stockholmshockyen och har dessutom den klart bäste målvaktstränaren av lagen i 08-området.

CiprY sa...

För det första så byter han för att få spel tid.
Sen ska man väl spela om det först?
serien är inte slut än och ditt aik ligger inte heller speciellt bra till.

och Ladhe, han ,måste väl vara bra då han är med landslaget och det är inte gnaget´s mv tränare.

Anonym sa...

Marie, tro inte att du har alla fakta för sanningen är att du inte har en djävla aning!
Varför skulle PeWe berätta för UNT innan klubbarna gått ut med det?

Lek inte att du har koll för det har du långt ifrån!

Anonym sa...

Marie, tro inte att du har alla fakta för sanningen är att du inte har en djävla aning!
Varför skulle PeWe berätta för UNT innan klubbarna gått ut med det?

Lek inte att du har koll för det har du långt ifrån!

Anonym sa...

Ladhe inte Top notch?
Hahahaha avundsjuka pajas..

Är det Granqvist i FBKs förtjänst att Henrik Karlsson va grym?

Är det Ladhes fel att Pontus inte har högre högsta nivå?

Gör en topp-målis av Bjurling eller håll käften.......!!!!

Anonym sa...

Vad är det med dessa SSK-bönder som dyker upp här och är otrevliga? Lär man sig inte hyfs i Södertälje?

Samma sak sist Marie skrev att hon inte trodde på uppgifterna att SSK gjort klart med 5 högklassiga spelare utan att högst en skulle in, då var det också någon tomte som dök upp och började förolämpa Marie att hon minsann inte ska skriva något för hon har ingen koll, det var visst en massa stjärnor som var klara.

Nu är det en ny pajas som inte vet hur man uppför sig som folk. Lycka till i kvalserien...

Anonym sa...

Haha, kunde förvänta mig att '' Bengan '' var här och skulle vara smarta killen. Framtidens lag? Haha jo ja. Klart det är bättre om han skrev på för AIK! Sveriges bästa Förening, sveriges bästa fans! Fast.. nej. Pajas, sluta kommentera på SSKartiklarna om dem är så dåliga nurå, eller är du fortfarande arg på din mamma och pappa som inte brydde sig tillräckligt mycket om dig som liten? Hatar såna pajaser som du som tror att '' ditt '' lag är det bästa som finns i heeeeela vida världen. Dö, please.

Niklas Persson sa...

@Bengan. Kan du berätta vad du bygger ditt resonemang om målvaktstränare på för kunskaper? För att jag antar du är expert?

Med tanke på att Ladhe är i Tre Kronor och Magnusson i DIF tagit fram hockeyförbundets målvaktspärm...

Fast dom kanske väljer nr 10 och 11på listan för det jobbet.

Sen hur rankar man målvaktstränare?

Anonym sa...

Jag bara undrar... Vad har dessa SSK-fans för horn i sidan till Marie, allt som oftast är ni härinne och spyr galla över texter som ni inte ens verkar läsa ordentligt?? Vad gör ni? Skumläser lite snabbt och sen in och skriva en dräpande kommentar... pajasar!

Anonym sa...

Det vi skrivit om nu, är '' Bengans '' idiotkommentar, så sluta '' skumma igenom '' våra inlägg då så kanske du också fattar någonting.

Anonym sa...

Oj! Nu satte du mig allt på plats, men om du "skummar" lite högre upp så ser du vart jag riktade mig från början... Du gillar SSK va? Det ante mig!

Anonym sa...

Du gillar gnaget va? Slog mamma din dig som liten? Hard knock life.

Marie Hallman sa...

Centh: Tack:0) Vi får se när det blir klart, förmodligen i dagarna. Krya på dig.

Stefan:Okej...ska försöka hinna med reprisen i morgon. Ska kolla upp Ante Holmqvist också om jag hinner, ska försöka i alla fall.

Bengan:att du orkar hålla på. Varför inte lägga mer fokus på att lyfta fram ditt lag för deras egna kvaliteter istället för att kasta skit på andra.

Cipry. Strunta i Bengan,han är enbart ute efter att provocera.

anonym: Och varför skulle klubbarna sitta tysta om övergången om den var klar menar du? Nu när det är ute att de förhandlar? Jag har såklart kollat med fler källor än en tidningsartikel och alla säger samma sak.Han var inte klar häromdagen, inte i fredags och inte på lördagen heller.Kan bli klar inom kort då SSK är intresserade och förhandlingar pågår men han har intei varit klar tidigare när det har påståtts så.Du får välja själv vem du tror på.Tack för din åsikt.

anonym:som sagt, bengan vill bara provocera. Men jag håller med dig anonym, Ladhe är bra. Manär inte målvaktstränare i Tre Kronor om man inte är bra.

anonym tack för support! Det värmer. Och vi vet ju hur det gick med alla de där nyförvärven som sades vara klara men inte var det.

Niklas och alla andra.Strunta somsagt i Bengan, han tycker bara det är roligt att reta upp folk.Jag hann inte ta bort kommentaren, hinner inte med det också tyvärr så lägg ingen energi påhonom.

Angående den andra diskussionen:Tack för pepp ni som backar upp mig, det värmer.

Anonym sa...

Jasså "anonym" tog dina argument slut nu?? Det var lättare än jag trodde att sätta dig på plats!