måndag 24 januari 2011

Jhonas och Wesslau del 27 - svettig kväll för Wesslau

 
 (Wesslau i DIFkepsen förra vintern. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det har äntligen börjat bli åtminstone lite fler matcher nu för Gustaf Wesslau.

I onsdags tog Wesslan 40 av 43 skott när Springfield förlorade med 1-3 mot Charlotte Checkers, vilket kan jämföras med Charlottes målvakt som bara fick 22 skott på sig. Wesslau släppte in två mål i andra och ett i tredje, men fick trots förlust utnämningen 2nd star i matchen. Förmodligen då han ändå stoppade 40 skott…


Han vaktade sedan båsdörren i fredags men  fick sedan stå på lördagen, då det blev en tung 1-5-förlust mot Conneticut. Wesslau hade lite lugnare där än i onsdags, tog 18 av 22 skott. Sedan blev det tyvärr båset igen på söndagen.

Jhonas Enroth inledde veckan med en uppskjuten match som flyttades från tisdag till onsdag, där blev det förlust med 3-5 mot Worcester. Jhonas tog 32 av 36 skott, Worcesters sista gick in i tom bur med fyra sekunder kvar av tredje.

Lagen möttes även på fredagen, då vann Portland men med Jhonas i båset. På lördagen var Jhonas tillbaka i målet, då Portland vann med 5-2 mot Providence.  Jhonas tog 33 av 35 skott och fick se lagkompisen Dennis Persson göra en kanonmatch, med ett mål (till 3-2 i pp) samt utnämning till 2nd star.

Det blev vinst på söndagen också för svenskduon, då Portland vann med 5-4 straffar mot Worcester (igen!). Jhonas tog 32 av 36 skott under spelet och nollade sedan Worcester i straffläggningen och spelade därmed hem bonuspinnen till Portland. Persson var med i första femman och satte 2-0-målet. Kul.

I övrigt noterar bloggen att…

…Jacob Josefson och Alexander Urbom har inte varit lika lyckosamma med poäng den senaste veckan som de var veckan innan. Båda noterades för 0+0 i onsdags mot Binghampton, det blev noll poäng igen på fredagen för Jacob men en assist för Urbom i en match där Albany förlorade med 3-8 mot Hershey Bears. På lördagen, var det omvända roller. Då gjorde Jacob en assist och Urbom noll poäng i 2-6 förlusten mot Wilkes-Barres.

…Oscar Möller spelade i Manchesters samtliga tre matcher i helgen, utan att göra poäng dock.
Robin Figren gjorde en assist i tisdags, samt la en straff som inte gick in i straffläggningen. Han spelade i lördags, men utan att göra poäng då.

…Linus Klasen är en flitig straffskytt i Milwaukee. Han noterades för en assist och ett straffmål i torsdags då det dock blev förlust, 3-4, mot Oklahoma. Assisten kom vid 3-3 efter 19.20 i pp i tredje och gav alltså straffläggning där Klasen var den enda i Milwaukee som fick in sin straff.

I fredags slog Klasen till med tre poäng och blev utnämnd till 2nd star i matchen, trots att hans Milwaukee förlorade med 5-7 mot San Antonio Rampage. Klasen spelade fram till 1-0 efter 2.47 av matchen, gjorde 2-0 i slutet av första och 4-2 i andra men fick som sagt en förlust ändå till slut.
Det blev förlust även på söndagen, nu 1-2 efter straffar,  trots nya poäng av Klasen som fick en assist under spelet och sedan var den enda  i Milwaukee som lyckades få in sin straff. Det hjälpte dock inte då Texas satte två av sina fem.

…Andreas Engqvist var i tisdags med i första femman och gjorde ett mål och en assist när Hamilton vann med 7-0 mot Rochester. Ante blev sedan uppflyttad till Montreal och gjorde NHL –debut i helgen. Se inlägg ovanför om det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan han rädda 40 av 43 när dem förlorade med 4 mål?

Marie Hallman sa...

anonym, för att jag skrev helt fel. De förlorade med 1-3 då blir det mer begripligt... sorry att jag skrev fel, ska ändra!!