onsdag 26 januari 2011

Jocke Eriksson " De borde vara sänkta i det läget men höjer sig istället"

 (Jocke fotad vid ett tidigare tillfälle, blev lite för ont om tid nu. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Blev lite stressig efter matchen får både mig och Jocke Eriksson.
Jocke skulle iväg till en tv-intervju och jag fick ju en halvtimme kortare tid (och då ska det gå undan även annars) att göra klart intervjun så den blev lite kort.
Själva TT-texten hittar ni länkar till i inlägget om Rundblad.

Finns lite, kortat snack med Jocke där också men han sa även så här om…


… sin syn på matchen:
– Jag vet inte vad jag ska säga! Det är surt som räven (med strafförlust). Vi har ju tillräckligt med målchanser att avgöra under ordinarie tid. Sedan har vi ju turen med oss också, då de har två puckar på mållinjen som inte går in, och så får de ändå in ett skitmål till sist där vid 3-3.Men man får ge dem credit för att de lyckas vända på det som de gör.

… varför han kallar 3-3 målet för ett skitmål?
– Nämen först så står de och stressar och vi får slå i från oss, men vi vinner teken och pucken och vi tycker väl att det är en fasthållning på Mikko där också, sedan letar sig pucken in bara, det känns lite billigt.

… de tre tidigare mötena mot Skellefteå vs den här:
– I de tidigare matcherna mot dem så har vi backat hem, nu gör vi inte det. Nu vinner de för att de hittar extra energi att jaga och får poängen med sig.

… att Skellefteå ökade istället för att tappa när SSK utökade sin ledning till 2-0:
– Jag tycker inte att vi föll tillbaka alls där utan det var de som kom mer och mer. Det är de som höjer sig och trycker ner oss. Men jag måste lyfta på hatten ändå för sättet som de vänder matchen. De borde vara sänkta i det där läget men höjer sig istället och får mer energi efter det, både mentalt och spelmässigt. Det är starkt.

…att SSK är ett ”annat” lag nu med Lehoux i laget och spelar med mycket mer pondus än man gjorde innan kanadensaren anslöt och poängen började trilla in:
– Ja men så är det. Fast vi har haft en stigande form sedan i början av januari, eller det var egentligen runt jul som det började vända uppåt. Sedan har vi lyft oss i takt med att först Chabada kom tillbaka och sedan att Lehoux kom in. Att det blev så har gett oss en större bredd, och så har Pontus spelat bättre och bättre. Det känns som att alla lagdelar är på uppåtgående nu. Och det behövs, vi har ju satt oss i den sitsen att varje poäng är livsviktig, att vi måste ta poäng hela tiden nu.

… vad Yanick Lehoux har bidragit med som har höjt laget så pass att SSK nu har tagit minst en poäng i de sex senaste matcherna vilket är den tid som Lehoux hunnit spela den här säsongen:
– För det första så är han en spetsspelare, en skicklig spelare anfallsmässigt som med sin spelstil och sitt sätt har gjort att vi alla har höjt oss både individuellt men som också som lag.  Det har i sin tur gjort att vi nu har fyra bra kedjor som kan vara ledande, vi har större bredd, kan matcha med starka kedjor hela tiden. Det har inneburit både ett lyft för gruppsammanhållning och i förändringar i hierarkin som gör att vi spelar bättre nu.

Inga kommentarer: