lördag 29 januari 2011

Läge att täppa till

Läge för tabelltian AIK att täppa till luckan uppåt mot bland andra åttan Modo. Det skiljer sex poäng före matchen, men då har AIK en match färre spelad. Vinst här och vinst i hängmatchen på måndag och glappet är borta.

Viktigt värre med andra  ord att vinna lördagseftermiddagens match mot Öviksgänget på Hovet.

Djurgården möter Skellefteå borta och nu är det dags för lite skärpning. Att slarva bort tre matcher som Djurgården har gjort nu duger inte. Det känns som att det har saknas en ledargestalt under alla tre förlusterna. En ledare som tar tag i laget, ser till att alla drar åt samma håll istället för att åka runt och fundera och jaga på egen hand för det funkar inte i hockey.
Det finns spelare i laget som borde vara givna i ledarrollen, bara kliva fram och ta den nu.

SSK spelar också borta, mot Luleå, men den matchen börjar inte förrän halv sju. SSK är inne i en härlig formkurva, Luleå känns lite på väg ner så det är bara att öka på poängsviten och även här se till att knappa in på lagen ovanför. En slutspelsplats är inom rimligt avstånd, bara ösa på.

Jag är på Hovet och ser AIK, tar lite grejer med mig hem som jag lägger ut senare i kväll. Ska hinna klämma in ett betaljobb också så det kan ta lite tid men kommer så småningom.

6 kommentarer:

Kalle sa...

Ja men vad spelar det för roll när SSK hela tiden spelar långt över sin kapacitet och vinner/tar poäng i sina matcher, precis som Timrå. Samma sak två omgångar i följd nu.

Anonym sa...

Kalle, Kalle......

Tanken har inte slagit dig att SSK har spelat UNDER sin kapacitet och nu spelar på sin kapacitet? /Centh

Patrick sa...

Lyckas AIK ta tre poäng av Färjestad på måndag tar AIK ett rejält kliv upp i tabellen (tre placeringar) eftersom dom spelar ju sin hängmatch då.

Kalle sa...

Kul att läsa på alla forum över den enorma hybris som alla ssk-anhängare har för några tursamma segrar som mest berott på flax.
Upp som en sol, ned som en...

Ska bli så kul att alla sskare en rejäl långnäsa när de står där i kvalserien tillsammans med Timrå och vi lirar slutspel.

För som det känns i dagsläget är inte många lag som slår AIK hemma i Hovet. Kul också att publiken börjat dyka upp 6 212... för att nå upp i den siffran måste SSK slå ihop två hemmamatcher...

Anonym sa...

Nu räcker det! Ut med Bom-Bom. Han förstör så mycket mer än han tillför. Väldigt sällan som han är bra nu för tiden.

Marie Hallman sa...

Kalle: Det är ju exakt samma effekt för AIK... att även de får se lagen runt i kring ta poäng när de väl vinner. Eftersom samtliga i botten har vunnit de två senaste omgångarna.

Centh: Jag tycker också attSSK spelat under sin kapacitet tidigare men nu har de ju fått in lite förstärkningar och fått lite mer självförtroende i och med några vinster också, allt hjälper till att lyfta.

Patrick: Jupp. Dumt nog blir tabellen ojämn redan dagen efter för då vilar AIKoch DIF och kommer ha en match färre spelad igen, den matchen spelas efter uppehållet. Irriterande att det tar sån tid innan alla har spelat lika många matcher.

Kalle: apropå hybris... det räcker inte med en match som ses av 6000 om man ska häckla andra för att ha runt 3500 när man själv brukar ligga på den siffran... Blir intressant att se AIKs publiksiffra på måndag och de kommande matcherna. Bara hoppas det inte är tilllbaka till de 3000-3500 som det legat runt under större delen av säsongen för Gnaget.

anonym: det håller jag inte med om. Visst en sur puckout men det kan faktiskt hända vem som helst.