tisdag 25 januari 2011

Nej, nej, nej! Uppdaterad

Ser nu att Hockeyligan går vidare med tankarna om att spela matcher onsdagar och fredagar i någon slags superhelg där det ska spelas match fyra dagar i rad vid några utvalda helger kommande säsong-

Nu spelare inte alla lagen fyra dagar i rad utan det är antingen onsdag och fredag eller torsdag och lördag som gäller.



Och jag hoppas nu de använder den logik som finns och låter lagen på landet spela onsdag och fredag och låter lagen här i storstan spela torsdag och lördag för fredag är ju så sämst så det finns bara inte!!!

Har de inte lärt sig någonting av fredagskräftgången då allsvenska lag haft oturen att spela matcher på fredagar i 08 området? Helt fel dag ju. På alla sätt och vis, jag blir så trött.

Ska ringa och kolla hur tankarna går, jag hoppas på någon slags förstånd här trots allt!

Uppdatering:  Jaha det blir fredagsmatcher i huvudstaden med. Jag har kollat lite med DIF, AIK och Hockeyligan och det är så att alla måste spela på alla dagar.

I AIK hade den jag pratade med inte hundra koll på hur många fredagar det kan bli, men i Djurgården verkar det som man  - med det preliminära schemat som just nu är under arbete - kommer spela en eller ett par fredagsmatcher borta  och (som tur är) bara en fredagsfajt hemma. Jag utgår från att det handlar om en eller två fredagar hemma för AIK med då, bland annat för att antalet "superhelger" inte är fler än 3-4 stycken kommande säsong.

Intressant att polisen går med på fredagsmatcher överhuvudtaget... annars brukar Stockholmspolisen vilja att helgmatcherna spelas så tidigt det bara går men så här verkar det bli nu. Alla klubbar har sagt ja till att testa, efter säsongen ska "testet" utvärderas.

En sak kan man ju konstatera och det är att de som lagt det här förslaget nog aldrig har försökt hinna hem från jobb, hämta barn, helghandla och sedan ta sig till en arena till klockan sju en fredag när köerna är som längst överallt. I Stockholm alltså. Bara att åka från Järva Krog till Tomtebodakurvan kan ju ta en timme när det är som värst, en sträcka som utan köer tar cirka fem minuter.

Men nu är det så, alla klubbar i ligan ha som sagt, gett sitt okej, så det är väl bara gilla läget.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vem har lust att gå och se Aik - FBK en fredag kl.19? Vem har lust att se Dif - Tik en Fredagkväll? Vem vill se ssk en.. nej juste det spelar ingen roll vad det är för dag vem vill se ssk över huvudtaget ;) ne men Ssk-Luleå... sugen?

Roger sa...

Idiotin vet tydligen inga gränser. Lördag är ju tillräckligt korkat som speldag. Jag kan ju inte påstå att sambon jublar när det är match 18.30 en lördag. Inte jag heller. Fredag vill jag inte ens tänka på. Nej, återinför söndag som hockeydag istället.

Donkeyman sa...

På "landet" har sena lördagsmatcher visat sig vara en hit. Det är inte något tvivel om att lördag 1830 i vart fall i Ö-vik är den tidpunkt som ger störst publik och framför allt absolut störst försäljning. Det är stoooooor skillnad mot torsdag och framför allt tisdag kväll som är sämsta dagen av de som man har nu.

Har man nu lyckats få till ett vinnande koncept "på vischan" är det korkat att ändra på det. Så får man hellre splittra omgångarna och spela i storstäder på de dagar och tider som är bäst där.

Tomas / Brynäsportalen.se sa...

Fredag som speldag är korkat överlag. Folk kommer hem från jobbet och varvar ner efter arbetsveckan med chips och en pilsner i TV-soffan, tror inte så många fler än de trogna fansen är sugen på att gå på hockey då, oavsett storstad eller landsbygd.

Lördag däremot funkar, precis som Donkeyman säger, bra på landet.

Anonym sa...

Här är det någon som verkligen i n t e tänkt till hos SHL. Det är iofs inte helt ovanligt att just det inträffar men det här är KATASTROF-ILLA!!

Marie Hallman sa...

anonym, Roger: ja jag begriper inte hur de tänker!

donkeyman: ja men precis! På landet funkar arenorna lite som en förfest, en bar, så är det ju inte i Stockholm. De borde anpassa det där lite efter ställe ju.

Tomas: exakt, någon gång ska folk handla mat också och med tanke på hur det ser ut på alla mataffärer fredag 15-19 så är det då de flesat handlar co därmed inte hinner gåpå hockey...jag håller med dig helt.

anonym: jupp! håller med.