onsdag 12 januari 2011

Owuya: "Hela laget gör en riktigt bra match"


(Owuya tog 20 av 21 skott. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev förlust i första derbyt som Mark Owuya stod. I det andra fick han hoppa in och höll tätt efter att Stefan Ridderwall hade skadat sig under matchen. Nu blev det spel från början och första derbyvinsten där Owuya stod från start.

– Det var skönt! Det var första vinsten för mig på två matcher och var skönt för laget med efter fyra förluster. Jag skulle ha tagit deras mål men annars var det bra, men det var hela laget som gör en riktigt bra match tycker jag, säger Owuya.

Varför skulle du ha tagit den?
– Jag var där men var lite för övertaggad i den situationen, jag kom över bra till andra sidan och så, sedan är det ett bra mål av dem i och för sig men man vill ju alltid ta alla puckar.

Djurgården vann skotten med 32-21 och eftersom Djurgården stundtals hade bra tryck mot AIK-kassen blev det trots allt en lite jobbig match för Owuya:

– Men det är bara att hålla fokus och försöka vara med hela tiden. Eftersom vi trycker på mot dem så kommer de ju i kontringar och får jag ett skott på mig då så måste jag ta det då, fast det är lite tufft när det är så få skott, säger Djurgårdsmålvakten och fortsätter:

– Det var mestadels lugnt men de hade ett farligt friläge (AIKs Richard Zednik,se inlägg under) där jag gjorde en viktig save. Han höll pucken här på sin sida och hade två personer bakom som försökte stoppa honom och ibland är sånt nästan svårare.

Jasså, varför då?
– Jomen då vet man inte vad han ska göra med pucken, den kan plötsligt komma från fel håll om han blir störd eller ska dra den, sedan gjorde han det bra och var snabb men jag var snabb jag med…

5 kommentarer:

Erixon sa...

Kul för Mark och få göra en bra match i ett derby och ta lite revansch. Nu har han samma statistik som Viktor Fasth och är 6a i mv-ligan. Kul!

Anonym sa...

Kanonmatch av Mark !!
Stabilt.

Hoppas få se honom i kassen på torsdag också.
När vi kör över Köping...

Marie Hallman sa...

Erixon: Ja visst var det, efter allt skäll som han har fått!

Anonym: Kul att han får lite cred nu :0)

Niklas Persson sa...

Jag säger det jag agt hela säsongen... Mark är en bra keeper! Och en bra kille!

Så enkelt är det!!

Han och Ridderwall har ju fått ta all skit för att vi inte spelat riktigt så bra som folk hoppats på.

Marie Hallman sa...

Niklas:Jo hela laget, har haft det tungt tidvis, även målvakterna.Jag hoppas att båda lyfter nu.