lördag 8 januari 2011

Silly season DIF: Mika Hannula

Djurgården har inte presenterat Mika Hannula som officiellt klar än och det finns en förklaring till det.

Jag var en av dem som skrev att han skulle skriva på under fredagen, detta då min källa som brukar gå att lita på, hade missförstått lite detaljer i den info som personen hade. Ber om ursäkt för det misstaget!

Jag har nu istället ringt den som vet vad som händer = Tommy Engström, klubbdirektör i DIF och den som skriver under avtal för Djurgårdens del.
Han säger så här till bloggen:

- Vi har inte något avtal än, de som skriver det har fel. Men vi håller på och snackar och är så gott som överens. Men Mika har varit skadad under hösten och vi vill göra en läkarundersökning först innan vi skriver på något avtal. Den undersökningen kommer att göras i början av den nu kommande veckan. Går allt bra där så kommer resten bli klart direkt efter det.


Eftersom offentliggjörandet har dragit ut på tiden går nu diverse olika rykten om vad som hänt. Ett av ryktena är att Mika skulle ha "dumpats" för en värvning i "den bakre delen" dvs en back eller målvakt.

- Men det är helt fel! Vi har inte dumpat Mika, vi vill bara göra en läkarundersökning först, säger Engström.

Hur är det med målvakter och backar? Håller ni på och förhandlar med någon där?
- Nej inte just nu (intervjun är gjord vid lördag lunch) men vi tittar däremot som vi alltid gör löpande på hur marknaden ser ut, sedan har vi börjat jobba inför nästa säsong också. En del kontakter som tas är såna man alltid tar under en säsong för att ha koll på läget om ett behov skulle uppstå, andra kan vara inför nästa säsong och så vidare. Men det är Järlan (sportchefen Janne Järlefelt) som sköter de löpande kontakterna inte jag, säger Engström.

Han kommer nämligen in först när det gått så lång som till konkret förhandling om stålars.
Så så var det med det.
Sammanfattningsvis, så kommer Mika alltså bli klar i början av kommande vecka OM läkarundersökningen går bra och OM inget oförutsett inträffar.
Och han är alltså INTE dumpad för spelare på andra positioner, däremot har Djurgården trådar ute mot  andra forwards om det skulle skita sig med Mika på grund av läkarundsökningen.

8 kommentarer:

Erik sa...

Du är en pärla Marie :) förstklassig inför som vanligt! Bästa hockeybloggen i Sverige av en anledning!

Anonym sa...

Mika Hannula skulle vara en sjukt bra värvning för Dif, visst. Men jag har svårt att förstå hur det kommer sig att man inte prioriterar en ny back eller målvakt i det här läget. Mark Owuya har sedan länge bevisat att han är kass och Stefan Ridderwall gjorde, genom jättetavlan mot Hv, en gång för alla klart att han inte är bättre. Backspelet har också varit uruselt under hela säsongen, och i nuläget finns det ingenting som tyder på en förbättring vare sig på målvakts- eller backsidan.

Anonym sa...

Tack Marie ! Din logg levererar as usual

Anonym sa...

Sluta klaga på Mark.
Han har ett helt ok snitt med 91,8% (2,58)
Blir en del orutinerade utflykter men som helhet BRA.

Riddarns statistik duger inte ens för en andrekeeper i ES
Utan hans missar - top fyra.

Mika blir perfekt men blir inte förvånad om en keeper dyker upp rätt snart också.

Niklas Persson sa...

Jag tycker ju varken Ridderwall eller Owuya varit kassa, men det är lite mycket enkla mål just nu. Det har vi inte råd med då det inte görs så mycket mål frammåt.

Tycker ju det vore trevligt med Micke Tellqvist tills nästa säsong. En bra jämn målvakt med hög både högsta och lägsta nivå...

Anonym sa...

Både Mark och Riddan släpper för enkla puckar. Skillnaden är emellertid att Mark faktiskt räddar några också - det gör inte Stefan. Den sistnämnda tycks vara mer intresserad av att hänga på Stureplan och spruta skumpa. Inte konstigt då att det går som det går...

/Anonym 1

Marie Hallman sa...

Erik: Tackar ödmjukast för pepp!

Anonym: jag håller inte riktigt med dig om målvakterna, visst har det gjorts misstag men så genomusla är de inte - tycker jag. Sedan handlar det väl om vad som finns tillgängligt också antar jag.

anonym 2: Tack själv för pepp och att du läser!

anonym 3: vilken målvakt skulle vara på gång då menar du? Jag vet att det ryktas om Pettersson Wentzel men snackar DIF med honom så borde det ju vara inför nästa säsong i såna fall, han är ju junior och då kan DIF lika gärna plocka hem Tim (om han nu inte är skadad) eller köra vidare med dem som de har. Ska kolla med Järlan men jag tror nog det är mer nästa år som är aktuellt: OM det nu ens är aktuellt, säger inte att det är det, bara att det är ett rykte som går.

niklas: DIF hade ju läge att ta Tellan, han ville men DIF verkar inte ha varit intresserade, varför vet jag dock inte. Men de kanske ändrar sig, vi fårse

anonym: men har du verkligen sett Stefan spruta skumpa nu under säsong eller utgår du från rykten som inte var helt underbyggda. Sorry men jag tror mer på det sistnämnda

Anonym sa...

Alla vet varför Stefan har svårt att hålla tätt bakåt:
http://img217.imageshack.us/img217/8429/steffer.jpg