söndag 23 januari 2011

Skadekoll AIK: Heino Lindberg ska operera inre lårmuskeln


(Heino fotad förra säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jag träffade på Christopher Heino Lindberg precis före matchen och frågade så klart hur det går med ljumskarna. Det visade sig dock inte vara de som är det stora problemet och därför berättade han själv att han nu ska operera inre lårmuskeln i februari.



Muskeln har blivit uttänjd, utsliten och det har i sin tur orsakat problem med sträckningar i ljumsken, bland annat.

Det tar ett bra tag att få komma till den specialist som han nu ska träffa i februari, det är samme läkare som hjälpte Victor Fasth att bli bra i knäna efter hans ledbandsskador där.

- Jag har känt länge att jag måste göra något ordentligt, det går inte att hålla på som jag har gjort, säger Heino som sedan blir borta resten av säsongen. Förhoppningen är dock att bli bra och kunna komma tillbaka i extra bra form nästan säsong.

- Det kan ju bara bli bättre nu! Och jag vill ju inte bara vara en bra målvakt, jag vill vara en grym målvakt och då måste jag göra något åt det här nu. Det går inte att bli bättre när det börjar göra ont redan efter tre matcher. Nu är det bara att börja om från början men som sagt, det kan inte bli sämre än det har varit, det kan bara bli bättre, konstaterar Heino.

2 kommentarer:

Kalle sa...

Är Heino ens kvar i AIK nästa säsong? Han har ju inte kontrakt och jag tror knappast det förlängs med tanke på hans enorma skadeproblem. Ser hellre att man satsar på Niklas Lundström. Både Heino-Lindberg och Bjurling släpper på tok för mycket returer rakt ut i banan för att man ska vara nöjda med dem.

Marie Hallman sa...

Kalle: Heino har kontrakt, denna säsongen ut.Dock slipper AIK betala nu, sedan försäkringen har trätt in för ett bra tag sedan. Sedan får man se vad som händer nästa sässe. Men en orsak till att göra operationen är ju att få ordning på problemen, ingen vill ha honom om det fortsätter så här. jag hoppas operationen hjälper Heino att göra sig själv rättvisa igen.