SSK-Linköping 1–2 e förlängning (1-0, 0-1, 0-0, 0-1 )

Målvakter: Pontus Sjögren, SSK % och Christian Engstrand, Linköping, %

MM Robban Carlsson, f.
M Arto Laatikainen, b.

Bäst i Linköping: Christian Engstrand, mv.

Kvällens...

...Proppan: Förre SSK tränaren Timo Lahtinen brukade kalla Robban Carlsson för Roppa eftersom han hade svårt att säga b, men kanske borde han ha kallat nummer 14 för Proppa istället. Härligt fin propp i början av matchen med så mycket fart att han tappade balansen själv när han landade på isen igen.

... Genomåkning: Att Linus Videll har kvaliteter visade han när han åkte som en vass varm kniv genom smör, under en soloåkning genom LHC-försvaret. Tyvärr höll inte avslutet samma klass men han är svårstoppad när han vill Videll.

... beef: Robban Carlsson vs Andreas Pihl. SSK-forwarden fick in en fin propp på Pihl som svarade med att jaga runt Carlsson i det bytet. Pihl la även han in en prop men en väldigt beskedlig en.

... 1-0 (14.27)  Linus Videll (Yanick Lehoux) Videll bryter in från kanten, kör en liten slalomsväng, fintar bort sin uppvaktning och skickar pucken i mål mellan benen på målvakten Engstrand.

... stjärnsmäll: Robban Carlsson var som sagt het. I slutet av första skickade han Linköpingsbacken Viktor Ekbom med en stenhård propp. Såg juste ut men det såg på reprisen även ut som om Ekbom var lite oförberedd och därför slog huvudet hårt mot plexit. Han fick hur som helst ledas ut – groggy.

... payback: Andreas Jämtin blev inspirerad, eller bara förbannad. Proppade först en SSK-backen Markus Seikola nere vid kortsargen, åkte sedan vidare mot Carlsson och gav honom en tryckare i ryggen. Det gillade inte domaren som dömde ut honom två minuter för charging. Jämtin visade med en gest och några (kanske inte så väl valda) ord vad han tyckte om det och fick en tia för abuse också.

...blåsning: SSK hade 2-0 inne i slutet av första men blev blåsta på det målet som dömdes bort. Målet var lite stökigt då en puck gick in men efter visst studsande och fäktande. Yanick Lehoux stod vid ena stolpen och hade klubban högt men pucken studsade via Linköpingsmålvakten och ner vid mållinjen vid andra stolpen, där slog Lasch, med klubban i rätt höjd in den. Men målet dömdes bort då Engstrand var snabb som en reptil och hann täcka pucken med sin handske så bra att det inte gick att se på målkamerabilderna om hela pucken var över mållinjen eller inte,men Lehoux var säker på sin sak (se intervju)

...klister: LHC-målvakten Christer Engstrand klistrade verkligen både sig själv och pucken mot isen i slutet av första (någon minut efter det bortdömda målet). Fick inte riktigt tag på den men la sig då på den istället och höll emot fast det var fram spelare och försökte flytta på honom och pucken.

...blodvite: Pierre Hedin fick lämna isen blödande efter bara ett par tre minuter av andra, efter att ha fått en klubba i ansiktet. Ingen utvisades för det, däremot åkte Jan Hlavac ut i samma sekvens på grund av för många spelare på isen.

... blodvite två: Gick några minuter så fick Linköpings Jari Tolsa lämna isen med en stor blodfläck bakom sig efter en närkamp med Marcus Seikola. Blev ingen utvisning för det heller.

...friläge: Målfarlige Jaroslav Hlinka fick pucken efter lite SSK-dräll, precis där man inte ska få den, helt ensam mellan blålinje och målvakten, försökte finta bort Sjögren men SSK-målvakten var bra med där och lät sig inte luras.

... burkänning: Jonas Almtorp såg till att LHC backen Erik Andersson bokstavligt talat hamnade i knäet på sin målvakt, eller faktiskt till och med hängande i ramen?! Bakom honom.

... 1-1 (10.44) Erik Andersson (Andreas Jämtin, Magnus Johansson).  SSK-målvakten går ut en bit i banan och ska ta pucken, har den i famnen men får inte riktigt tag på pucken, som studsar ut på isen samtidigt som en framrusande Erik Andersson snor åt sig den, rundar Sjögren och kan ensam lägga pucken i tom kasse.

... ställningskrig: Hela tredje perioden var som ett enda långt mittzonskrig där ingen vågade vinna.

... tunnel: lades elegant av Patrik Carlsson i slutet av tredje. ”Putte” lyckades dock inte följa upp den fina finten med ett bra avslut.

…1-2 (3.29) Erik Lindhagen (Andreas Molinder, Robin Persson) Målet som avgjorde matchen, på övertid. Lindhagen kommer åkandes längs ena långsidan och klipper bara till så pang var den matchen över.

Skotten i matchen: 32-24 (11-4, 8-11, 10-6, 3-3)