torsdag 3 februari 2011

Djurgården-Färjestad 5-1 (2-0, 3-0, 0-1)


(FOTO HAMID SHOKATYAN/JARNKAMINERNA.SE)


Matchen: MMM+ (hade blivit fyra om inte sista hade varit så avslagen)
Målvakter: Mark Owuya, Djurgården, 96,4  % och Alexander Salak, Färjestad 73 % och Christopher Nihlstorp 92 %
Publik: 6 577
Domare: Wolmer Edqvist och Tomas Andersson

Bäst i Djurgården:
MMM Mark Owuya, mv, Nichlas Falk,f.
MM Marcus Krüger, f, Tim Eriksson, f
M Mika Zibanejad, f, Mathias Tjärnqvist, f.


(Mark håller koll. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

Bäst i Färjestad: Rikard Wallin, f. Kämpade till det bittra slutet.


(FOTO HAMID SHOKATYAN/JARNKAMINERNA.SE)

... jubilar: Nichlas Falk fyllde 40 i dag men ville inte störa lagets koncentration med firande föra matchen så det fick bli efter istället. Lite hyllningar blev det ändå under matchen då ”Nichlas Falks järnkaminer” ekade över Hovet när  han var inne. Läs mer i separat artikel

... showman: skön stil på matchens knatte som istället för att åka fram och vinka körde en målgestkanot vid presentationen. Heja.


(Krüger och Wallin. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... styrning: mycket nära att en av domarna styrde in pucken bakom Mark Owuya efter ett par minuter. Pucken fladdrade runt bland alla runt målet som i ett flipperspel men domarsyrningen slutade utanför

.... 1-0 (3.48) Marcus Krüger (John Norman, Oscar Eklund). Krüger bär ner pucken längs långsidan, drobbar bak den till Norman som skjuter, under tiden åker Krüger ner mot målet och styr sedan in Normans retur.


(1-0 av Marcus Krüger. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... strykare: Marcus Nilson hade ett skott i utsidan av buren så att det bara fladdrade i nätet.

... 2-0 (7.54) Mika Hannula (Mika Zibanejad, Tim Eriksson) Färjestad försöker göra ett uppspel men tappar pucken, eller vi kanske ska säga att Eriksson och Zibanejad sätter stopp för det. Eriksson stoppar uppspelet, lägger snabbt vidare till Zibanejad som skickar pucken vidare till Hannula som kommer ute på högerkanten. Och klipper till så pucken visslar in i mål. Ingen videogranskning den här gången och därmed första målet för Hannula i DIFtröjan den här säsongen.


(Glädje efter 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

...timeout: Färjestadstränarna uppskattade inte slarvet och tog timeout direkt efter andra målet. Timeouten gav effekt, för det blev världens tryck ner mot DIF målet efter det.

... båge: Richard Wallin fick på en farlig träff i pp framför Owuya som hade lite tur att pucken gick som i en båge över både honom själv och målet.


(Marcus Kruger tog stort ansvar. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... kom ut ur buren: Var rätt bökigt framför Djurgårdsmålet, då tryckte Zibanejad till Christian Berglund som flög likt en väldigt stor puck hela vägen in i målet bakom Owuya. Blev en interferenceutvisning på den men jag tyckte mest det såg ut som risig balans på Färjestadsspelare.


(Berglund i mål.  FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... 3-0 (3.02) Tim Eriksson (Christian Eklund, David Printz) Skott, Salak får pucken mellan benen, sparkar ut den men Eriksson är med och hugger och slår in den returen.


(Tim Eriksson, snabbast på rören. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... brytning: Väldigt fin brytning av Jonas Frögren. Faktiskt. Det slutade med att Tjärnqvist hamnade i målburen, men själva brytningen var det inget fel på.

... beef: Vet inte vad Dick Axelsson och Daniel Widing har otalt men det blev ett hetsigt ordbyte inför en tekning.


(Widing vs Axelsson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... missconduct: Dick Axelsson var verkligen inte på bra humör, drog på sig en tia för att han kastade en puck i papperskorgen och  häcklades rätt rejält av klacken. Men tog just häcklandet med ett leende.


(Papperskorg? Någon?! FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... 4-0 (8.48) Mika Zibanejad (Mika Hannula, Daniel Brodin) Hannula lägger in pucken mot mål, det blir retur, Zibanejad skjuter, ny retur där 17-åringen -  liggande helt rak i luften –  lyckas slå in sin egen retur, bredvid Salak.


(Zibanejad är överlycklig efter 3-0, hans andra elitseriemål. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... målvaktsbyte: Ut med Salak och in med Nihlstorp som inte hann mer än ställa sig i målet så ringde det igen. 26 sekunder tog det

...5-0 (9.14)  Christian Eklund (Tim Eriksson, Staffan Kronwall) Eriksson släpper pucken till ”Fimpen” i mittzon, han trampar på ner mot Salak och laddar in 5-0 bakom nyss inbytte Nihlstorp.


(Falk! FOTO ANDREAS GRANDIN)

... inbrytning: Daniel Brodin kämpade på egen hand sig genom Färjestadsförsvaret och in framför mål, med klubban i ena handen. Blev inget mål dock men en snygg prestation var det.

...5-1 (11.13) Rickard Wallin (Pelle Prestberg, Magnus Nygren) spel 5 mot 3.  Wallin trycker in pucken mot mållinjen, där går den via Owuyas skridsko/baksidan benskyddet och in.


(Hett framför mål. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Skotten i matchen 28-28 (8-15, 15-7, 5-6)

7 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Grymt skönt att det lossnade till slut!!

Men helt ärligt! Thomas Andersson är han helt humorbefriad? Dicks puck i papperskorgen var ju grymt skön humor och ett försök att tända laget!

Skulle vilja se sidan i regelboken där det står att det inte är tillåtet!

Löjligt gjort av Andersson!

micke sa...

Räddningsprocenten på Salak stämmer ju inte riktigt eftersom han blev utbytt. Hade nog betydligt sämre medan Nihlstorp ändå hade en hyfsad procent.

torben grut sa...

Undrar hur Hockeyligan tänker när man låter de välkända DIF-hatarna Thomas Andersson och Wolmer Edqvist döma samma match, dessutom mot deras gull-gullgäng FBK.
Utan domarna på sin sida hade, ett: FBK inte gjort något mål, två: DIF gjort minst 3 mål till.

Marie Hallman sa...

Persson: Ja som det lossnade. HÅller om kuben, vad fan? Får man andas eller? Börjar anta extremt töntiga proportioner det här. Jag tycker det var kul jag med.

micke: ah helt rätt! Jag skrev ju länge ner att de bytte men glömde skriva det där uppe. Den procent som stod först var båda målvaktena ihop men nu är det ändrat och då har såklart Salak lägre och Nihlstorp högre, bra att du sa till!!

torben: förre veckan undrade ett AIK fan varför kände AIKhataren Wolmer Edqvist alltid dömde AIKs matcher....tror tyvärr inte du hittar förklaringen i vad de gillar/inte gillar för lag. Wolmer är bara inte bra. Andersson brukar vara bättre men i går, jag vet inte det var utvisning för ingenting och ingen utvisning när det borde ha varit. Inte bra.

Niklas Persson sa...

Speciellt efter att jag sett Raod to the winter classic och hur både Crosby och Ovetchkin svär så det osar åt domarna, som snudd på svara med samma mynt... :-D

Många fuck och fuck off var det där!

Men jag tycker det är bättre så!

Svenska domare är såna primadonnor så det blir löjligt! Som spelare måste du få få visa känslor och missnöje med ett domslut utan att åka på en 10:a för misscoundact (stavas det så?).

Rojk sa...

Sen när bestämmer spelaren vilken puck och material som ska användas under matcherna??
Dick är fjantig och förtjänade den tian.

Marie Hallman sa...

niklas: inget a utan missconduct
ja herregud, känns som det räcker med en blick för att få en tia numera...

Rojk. Okej. Det är din åsikt, själv tycke jag att det var humor från Dicks sida.