fredag 4 februari 2011

Falk: "Oerhört känslosamt att få deras uppskattning"


 (Nichlas Falk, 40. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han bad att få firandet efteråt. Och som han firades.
Elitseriens äldste fick både stående ovationer, ett helt bord med presenter och lots of loooove från publiken på Hovet och lagkamraterna på isen.

– Klart att det var speciellt! Jag visste att fansen hade samlat ihop något men inte att det var i den här omfattningen.
Det var grymt! Jag satt ju innan matchen och tänkte att bara det inte går åt helvete nu men det här klarade vi bra! Det märktes att Färjestad har haft det lite tufft på slutet, säger Nichlas Falk.

(Falk vs Peppe Lundh. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det blev 5-1, tre viktiga pinnar mot Färjestad och stående ovationer på Hovet. Och det var den allra finaste presenten som Falk kunde få:
– Det var det du önskade dig mest av allt, men det är svårt för oss att ge dig, konstaterade dottern Maja efter matchen när Falk satt omgiven av presenter.

Fansen hade nämligen bidragit med en rad 40-saker av det som Falk gillar allra bäst:

·         40 påsar grillchips
·         40 påsar bilar
·         40 starköl (Staropramen)
·         En 40 år gammal champagne (värd 2 600 spänn!)
·         40 biocheckar och
·         40 rosor
·         Samt en kristallpjäs med en pilgrimsfalk och inskription på.

Allt betalat av fans, från möjliga håll och kanter.

– Det är alla möjliga som har bidragit. Jag har stått med en hint och skramlat och det har faktiskt hänt att även bortafans har bidragit med några kronor. Det är till och med folk från AIK, Frölunda, Timrå, Brynäs som lagt i pengar. Och Boustedt la en hundring! Berättar
Janne Berger som såg till att presenten blev verklighet.

Falk själv tackade med ärevarv, tal, applåder till publiken, en solokullerbytta och en plexiglastackling upp mot klacken vid kortsidan av sargen.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

– Det är otroligt smickrande att få den här uppskattningen, det betyder mycket och betyder väl att man gör något bra också, säger han aningen tagen efter matchen och hyllningarna.

5-1 känns som en bra födelsedagspresent från laget också?
– Ja, det var precis det jag önskade mig. Vi har varit lite halvrackliga men i dag tar vi oss samman. Vi klarar deras pp i slutet av första, sedan kan vi gå ifrån i andra och håller matchen under kontroll i tredje.

 (FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

Födelsedagen började dock tidigt:
– Jag fick en liten bit tårta i morse. Vi är ju tre som fyller år på samma dag (tvillingarna Adam och Maja samt pappa Nichlas) och minsta dottern (Alice) började sparka på mamman (Gunnela) redan klockan fem i morse för att hon ville upp och fira men hon fick vänta, he, he.

 (FOTO ANDREAS GRANDIN)

Dina känslor under hyllningarna från fansen efteråt?
– Det var oerhört känslosamt att få deras uppskattning. Det kom väl en lite tår men det kanske kommer mer sedan när det riktigt har sjunkit in ... kanske i kväll, kanske i morgon eller på bussen till Brynäs ha ha

Publiken sjöng ditt namn ett antal gånger under matchen. Hann du höra det?
– Ja, det var underbart, det var bara att sitta i båset och rysa!

 (FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vad firar du nästa år? Att du spelar fortfarande?
– Äh vi får se, jag har sagt att jag ska fokusera på det här slutspelet som vi jagar först så får vi se sedan.

Hyllningar brukar vara före matchen, varför ville du ta det efteråt?
– Jo men det var en så viktig match så jag kände att jag inte ville ta fokus från matchen med en massa ståhej och det var ju bra att det blev som det blev…det hade ju varit för jävligt om vi hade förlorat, ha, ha.

 (FOTO ANDREAS GRANDIN)

Hur firar du detta?
– Ja vi har ju träning i morgon (fredag), så det är väl hem och äta en massa pasta…

På lördag väntar Brynäs och jakt på nya poäng i slutspelsstriden. Så hur bygga vidare på det spel som vände förlusttrenden och gav hela 5-1?
– Vi ska ta oss samman och försöka vinna mot Brynäs också i sista matchen innan brejket (för LG Games). Vi ska försöka behålla den intensitet vi hade idag både offensivt och defensivt, avslutar Falk.


 (FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

Det lilla tacktal han gav till fansen löd för övrigt så här:
”Tack för stödet som jag har fått under alla år, det känns... ofatt... eller vad säger man, obeskrivligt! Det är skönt att känna att Djurgårdsfansen har stötta mig under hela min karriär i DIF, fortsätt så! Tack!”





Inga kommentarer: