torsdag 3 februari 2011

Hockeytorsdag!

Fem matcher i kväll, och alla tre 08-lagen spelar. AIK är uppe i Skellefteå, dock utan febersjuke Fasth och Nolander samt ljumskskadade McDonell. 

SSK åker till Linköping som är rätt usla borta men starka hemma så det blir något att bita i. 
Djurgården tar emot Färjestad hemma och ska man vara med i slutspelet så är det väl dags att hitta tillbaka till det vinnande spel som man faktiskt  har någonstans i sig men tappar bort lite för ofta...

Jag åker till Hovet, gör lite grejer därifrån som kommer upp på bloggen sent i kväll.

SOM SAGT VAR…
”Det har gått bra hemma förr och det kanske är det som biter oss i röven nu”.
(Färjestads Rickard Wallin förklarar i SVT:S Hockeykväll varför det har gått lite trögt.)

”Det verkade som om AIK hade fått låna brandförsvarets syrgastuber, de bara flög fram. När Gynge trampade runt såg det ut som om "Tolle" inte hade några skenor”
(Modotränaren Challe Berglund efter förlusten på Hovet i veckan)

”Det var ett jäkla liv då när vi skulle ut, man trodde man varpå nån jäkla cirkus.”
(SSK-tränaren Peter Popovic berättar om när stämningen i laget vände.)

”Det finns en gräns för hur dåliga man får var och jag tycker vi gick under den gränsen i dag”
(Timrås Anton Lander sammanfattar i Expressen läget efter 2-5 mot Skellefteå.)

DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd:  Liket lever. Men har ett litet tabelldike att ta sig över.
Doktor Gnaget ordinerar:  Finns ju bara ett läge nu, full fart framåt.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd:  Vad fan hände? Helt sjukt att det ska dippa igen?!
Doktor DIF ordinerar:  Mental omstart. Försök radera de senaste matcherna och go back to basics.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd:  Eufori.
Doktor Kringla ordinerar:  Kör en Lasch, surfa vidare. Viktigast är väl att behålla fötterna på jorden nu men annars – bara njut av läget.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Aleksander Salak, mv, Färjestad (2)
Magnus Johansson, b, Linköping (3)
Mikko Luoma, b, HV71 (1)
Mikko Lehtonen, f, Skellefteå (1)
Linus Videll, f, SSK (4)
Per-Åge Skröder, f, Modo (2)

VECKANS
 … ord. Kvalserien. Åh vad ingen vill tänka på den, ingen vill prata om den men ändå hänger den och flåsar i hallen som en objuden vinterkräksjuka klockan fyra på morgonen. En riktig rysare. Smittsamt och svårt att skydda sig mot.

…debutant: Omskrivne målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel kom igång i nya klubben Timrå. Fick en 5-2 segern med sig borta på bortaplan och blev utbytt i förlusten mot Skellefteå. Och sågade sedan, i lokalpressen, sin förre tränare i Almtuna Bobo Simensen för att han – enligt PW – förstört målvaktens självförtroende i höstas. Oookeeeej.

...timeout: Klokt av Roger Melin att ta en tidig (5.29 in i matchen) timeout mot Modo. Finns inget att vänta på och även om Modo ironiskt nog gjorde mål kort efter timeouten så var det där det vände när AIK sedan vann och tog tre viktiga pinnar i bottenstriden.

… rensning: Luleås sportchef Lars Osten Berglund tog fram råsopen i veckan. Först fick Vili Sopanen och Lars Lökken-Östli kicken trots att åtminstone Sopanen fått muntligt löfte om spel säsongen ut. Sedan valde man att säga upp kontraktet med hemmasonen Karl Fabricius inför kommande säsonger. Ingen pardon där inte.

…antiklimax: Transferdeadline och inte en endaste bomb! Tråkigt. Men kanske var läget på spelarmarknaden som Oskarshamns ordförande Mats Söder beskrev det ”intervallet är från dyrt till in i helvete dyrt

… ärligaste: Luleåtränaren Jonas Rönnqvist är inte den som lindar in en torsk i lena ord. Eller vad sägs om den här förklaringen efter fyra förluster på de fem senaste matcherna: ”Det handlar om en form av inkompetens och otur”.

…comeback: Rikus Heleniuis har haft en tung vinter men när Sjögren blev magsjuk tog finländaren chansen, ett insläppt mot Lulå och två mot Frölunda och bra spel i båda matcherna. Starkt.


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET:  Jakten på en slutspelsplats. För samtidigt som kvalseriespöket flåsar allt högre finns ju faktiskt chansen till slutspel för alla från plats sju och neråt. Riktigt roligt att alla matcher – fortfarande – gäller något.

ISKALLA:  Frölunda. Det händer liksom ingenting. Mot SSK trampade Göteborgslaget kvicksand i 60 minuter. Visst det jagas, slits, rivs men det vill sig inte riktigt. Kanske dags att ändra om lite i femmorna? De här funkar inte och kvalserien kommer allt närmare.

GODBITEN:  Bloggen är svag för folk som sliter livet ur sig och Mathias Månsson är ju som en levande Duracellkanin. Lika kul varje gång att se den mannen jaga livet ur folk med det långa håret under hjälmen fladdrandes av vindraget.

WHAT THE F..K? Att presentera truppen till LG Games när det vid samma tid spelas full omgång i elitserien är… ja inte särskilt pr-mässigt i alla fall. Media var upptagna med matcherna och hela uttagningen liksom bara försvann ut i periferin. Det var knappt det stod en rad någonstans om hur laget ser ut. Vilket är lite trist då LG Games är svensk hockeys stora händelse och bör uppmärksammas även innan turneringen är igång.

3 kommentarer:

Lossenlad sa...

Jasså har truppen släppts? :O
Missade den helt måste jag säga. Verkligen inte särskilt PR-mässikt indeed

Anonym sa...

Marie, där kan man snacka om att "gå back to basics"!

Vilken prestation! Dock så var ju fbk helkassa idag, men det är en annan femma.

Marie Hallman sa...

anonym: Ja precis :0) Men tre poäng är tre poäng...får se om DIF kan hålla i det här NU då!