tisdag 15 februari 2011

Jhonas och Wesslau del 31 - Jhonas upp till Buffalo igen


(Jhonas får chansen i NHL igen. Oklart hur länge. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Match i kväll mot Montreal för Jhonas Enroth som är uppe i Buffalo igen.
Det är lite oklart om han spelar eller vaktar båsdörren. Ryan Miller hade en katastrofkväll senast men kollar man de införgrejer som finns på hemsidan så ser Miller revansch och spelsugen ut.

Jag frågade Jhonas i natt hur länge han blir kvar, men han hade ingen aning. ”Vi får se” blev svaret.  Innan han åkte upp hann Enroth ta två raka vinster för Portland i förra veckan. Det var lite spridda skurar med matcher men Jhonas spelade och vann både på fredagen och söndagen.

Det blev seger med 3-1 över Oscar Möller s Manchester på fredagen, Jhonas tog 35 av 36 skott och blev second star i matchen. Möller gjorde inga poäng på honom.

På söndagen blev det som sagt ny seger, nu med 6-3 över Robin Figrens Bridgeport. Jhonas tog 24 av 27 skott och släppte faktiskt in en straff i slutet av första. Jag skriver faktiskt för han brukar vara grym på just straffar men det går ju inte att ta alla. Lagkompisen Dennis Persson satte för övrigt en assist och Figren spelade fram vid Bridgeports 4-2 mål.

För Gustaf Wesslau blev det en tyngre helg.  
Wesslau inledde matchen motWorcester på fredagen men släppte in tre mål på mindre än två minuter (0-1 efter 2,51, 0-2 efter 3,22 och 0-3 efter 4.17) och blev sedan utbytt. Han fick å andra sidan tio skott på sig under de där första minuterna så det låter lite som spel mot ett mål och ingen vidare hjälp av utespelarna.
Wesslan fick sedan stå i båset på lördag och söndag. Bara bryta ihop och komma igen typ.

I övrigt noterar bloggen att…

… Jacob Josefson och Alexander Urbom fått ett litet stopp i poängproduktionen igen. 0+0 i förra måndagen, i lördags (då Jacob startade i första femman) och i söndags.

… Andreas Enqvist kämpar också med poängen. Spelade i tisdags, var borta från laguppställningen i fredags, var tillbaka i lördags men fick inga poäng med sig på hela veckan. Jag pratade dock med en person från Montreals klubbledning under LG Games. Han tyckte att ”Ante” varit riktigt bra och menade att det inte var så noga med poängen då han ses som en defensiv center där borta. Jag sa något om att den förre DIF-forwarden kanske borde åka hem men det tyckte Montrealmannen var helt fel åsikt… och menade att han kommer få chansen och att Engqvist spelat bra när han varit upplockad till Montreal även om det bara blev ett par matcher den gången.

… även Robin Figren haft svårt med poänggörandet. Noll pinnar i fredags och lördags, sedan blev det en assist på söndagen mot Portland (se högre upp i texten).

  Linus Klasen fick nöja sig med en assist i veckan som gick. Den kom på onsdagen, när Klasen spelade fram till 3-0 i PP mot Peoria. Han spelade även på fredagen men hade då 0+0.

Oscar Möller verkar dock inte kunna gå mer än max ett par matcher utan poäng. Han hade 0+0 i tisdags mot Hershey men gjorde en assist (till 5-2) mot Figrens Bridgeport på lördagen och avslutade sedan helgen med 1+2 mot Wesslaus Springfield (där det dock var Leneveu i mål, Wesslau var backup). Möller gjorde först 2-2 med en man mindre på isen och spelade sedan fram till 3-3 och 4-3 och blev 2nd star i matchen. Han verkar trots alla sina poäng inte få chansen i Kings så kom hem nu Möller!


Inga kommentarer: