tisdag 22 februari 2011

Jhonas och Wesslau del 34 -svettig helg för Jhonas


(Jhonas slet hårt men framåt gick det trögare. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev en tuff helg för Jhonas Enroth med tre förluster, varav han stod från start i två av dem.
I fredags blev det i alla fall en poäng i 3-4 förlusten mot Providence. Jhonas tog 26 av 29 skott under speltiden och släppte sedan in två av Providence fyra straffar. Lagkamraterna satte inte en enda. Inte så konstigt kanske då man lyckades med konststycket att vinna skotten med 50-30 (!) och ändå förlora i slutändan.

På lördagen började Jhonas som backup när Portland förlorade med 4-5 mot Manchester.  David Leggio som inledde matchen fick kliva av efter  34.49 och hade då släppt in fyra mål. Jhonas kom in och tog 12 av 13 skott under de 23.54 som han stod. Oscar Möller fanns med hos Manchester men gjorde inga poäng.

På söndagen blev det ny uddamålstorsk, nu 1-2 efter förlängning. Och om tränaren Dineen sa ”tough shit” om lördagsmatchen var han rasande efter den här som han beskrev som ”Värsta matchen på hela säsongen. Vi kan fan inte vara sämre än så här”.
Jhonas gjorde dock en fin insats räddade samtliga 18 skott i första, tog 29 av 31 totalt (vilket kan jämföras med kollegan på andra sidan som fick 16 på sig sammantaget) och blev 2nd star i matchen. Vilket Dineen höll med om: “Vår målvakt spelade jättebra. Han hade en riktigt solid kväll men resten, oh boy!”


Gustaf Wesslau fick å sin sida med sig två vinster på över tid i helgen. Först 5-4 mot Manchester. Där tog Wesslau 31 av 35 skott, släppte in tre mål i andra och ett i tredje. Ett av målen gjordes av Oscar Möller som gjorde 1-2 reduceringen och spelade fram till 3-2, båda i andra perioden. Möller blev för övrigt 3rd star i den matchen.
Här kan ni se målen från den matchen http://www.falconsahl.com/index.php?id=1705

På lördagen kom nästa vinst i sudden, nu 3-2 mot Worcester. Wesslau tog 29 av 31 skott. Ena baklängesmålet kom i andra, ett i tredje. Springfield har nu ett svettigt spelschema kommande vecka med fem matcher på sex dagar (!)


I övrigt noterar bloggen att:

… Andreas Engqvist fick lite poäng med sig i helgen. Han gjorde ett mål, 1-0 i pp när Hamilton Bulldogs vann över Toronto Marlies på fredagen, på lördagen startade han i första femman och gjorde återigen ett mål, nu i tom kasse då Hamilton vann med 3-1 mot San Antonio. Ante spelade match i går måndags också men då blev det inga poäng.

…Jacob Josefson flyttas upp till New Jersey Devils. Han spelade första NHL-matchen sedan skadan i oktober när han var med i 4-1 vinster mot Carolina i lördags. Då blev det 17 byten och 11.54 i speltid. Inga poäng men kul att han får chansen igen. I natt är det ny match, borta mot Dallas.

… Urbom kämpar på ensam i Albany då Jacob Josefson flyttats upp till Devils. Urbom gjorde en assist i fredags, i pp, spelade även lördags och söndags men då 0 + 0.

… Robin Figren gjorde 1+1 när hans Bridgeport förlorade med 4-6 mot Hershey i lördags, han gjorde Bridgeports tredje mål och spelade fram till 4-5 reduceringen i pp. Han var med mot Möllers Manchester på söndagen också  men då blev det inga poäng varken för ”Figge” eller Möller.

… Linus Klasen gick utan poäng i fredags och lördags men skadade sig och avstod sedan spel på söndagen när Milwaukee mötte Texas på grund av en ”överkroppsskada”,  oklart hur svår.

Inga kommentarer: