lördag 12 februari 2011

Krüger: "Jag kommer göra allt jag kan för att få vara med hela vägen"


(En glad Krüger snackade tekningar med Patrick Hellefors, tränare för Djurgårdens juniorer efteråt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


I torsdags klev han av med en lårkaka men mot Ryssland var Marcus Krüger var tillbaka och det med besked. Han spelade fram till 1-0 (den hade nog gått in och blivit hans mål även utan Thörnbergs hjälp) samt satte 2-0 på egen hand efter en genialisk pass av Dick Axelsson.

Så här sa Krüger om 

... hans kedja med Martin Thörnberg och Björn Melin är en tänkbar VM-kedja.
– Det är lite tidigt att säga det nu ... Första matchen fick vi inte den utdelning vi ville ha men idag flöt det på bra.

... assisten vid 1-0 som kanske borde ha varit mål för Krüger?
– Nej det var Thörnbergs mål... och hade inte han varit där så vet jag inte om den hade gått in faktiskt. (Thörnberg slog in pucken efter att Krüger lagt den mot öppet mål).

... sitt första landslagsmål, 2-0 för Sverige:
– Jag fick en grym passning av Dick (Axelsson) där, det var bara stöta in den i öppet mål.

... att äntligen få göra första målet i landslaget?
– Klart att det var skönt att få göra första målet. Jag har haft några lägen men det krävdes öppet mål för att sätta det.

... vem som plockade pucken:
–  Jag tror att Mange Johansson gjorde det, jag har inte fått den än.

... om han gått och grunnat varför det blir mål?
– Det är klart att man har funderat lite, det känns som det har släppt lite nu. Det är ju det roligaste som finns att göra mål ju.


... han klev av Tjeckien matchen av säkerhetsskäl, efter att ha fått en lårkaka?
– Hade jag kunnat spela klart matchen så hade jag gjort det, men vi vilade ju i går (fredag) och jag testade i morse, sedan var det bara att köra, det gick bra.

... att Tre Kronor nu har 12-3 i målskillnad på de två matcherna mot Tjeckien och Ryssland:
– Det är bra att vi gör många mål, vi spelar ju och försöker ha ett offensivt spel, det var bra att vi fick utdelning på det. Vi har inte pratat speciellt om alla målen utan först och främst så får man gå till spelet och vi har spelat bra tidigare turneringar också men man måste ju producera så det är dags att vi gör det nu.

... Pär Mårts kommentar att ”hade vi fortsatt i samma takt som i början så hade vi haft 8-0 efter 14 minuter.
– Det var skitkul, he, he men sedan är det väl inget man väntar sig, he, he men vi kommer ut bra mot Tjeckien också, i dag hade vi många avslut och ett desperat spel. Sedan kände vi väl efter 4-0 att de kom ut och kör för fullt, de har inget att förlora och vi får försvara oss där men Liv spelar bra som tur var.

... att energin från laget var hög och kändes ända upp på läktaren:
– Klart att vi var laddade men sedan förväntar man sig inte 4-0 så snabbt mot Ryssland men det kändes bra, vi var bra förbereda och så, och hade sagt att vi skulle gå ut och köra hårt. Det har man ofta igen, om inte annat så i slutet av matchen.

... jakten på en VM-plats:
– Jag vill spela så många landskamper som möjligt och kommer att göra allt jag kan för att få vara med hela vägen (till VM).

....att han nu testades i mer en offensiv roll:
– Ja det har blivit lite mer men det är något jag känner att jag kan förbättra. Det ska jag göra i sista matchen också. Sedan har pp funkat så där... vi har massor av lägen men får det inte att stämma i pp utan går ner i tempo.

2 kommentarer:

Jimmie sa...

+3 för Krüger på 8 min är inte att leka med! Grymt kul att se dem lira i dag!

Marie Hallman sa...

Jimmie Underbart :0)