lördag 5 februari 2011

Rysarmatch

AIK tar emot SSK på Hovet idag och  jag hade hoppats att det inte skulle stå så mycket på spel som det gör, men så är det, bara gilla läget.

Båda lagen byter målvakt, AIK ställer Viktor Fasth i mål, SSK ställer Pontus Sjögren.


AIK saknar långtidsskadade Heino Lindbergh, MacNevin, McDonell och Bång (revben dag för dag där). I SSK är Martin Chabada med i fjärde linen. Han fick en skridsko mot halsen bakom örat men det går att köra ändå. Däremot saknas tränaren Peter Popovic som fått något virus som satt sig på balansnerven samt långtidsskadade Petri Pakaslahti.


Djurgården är upp i Gävle och möter Brynäs och även om det inte är lika mycket ångest över den matchen så är det ju ett måste att ta poäng för att hålla kvalseriestrecket på lagom avstånd.

Jag är på Hovet, skriver för Expressen. Det innebär att jag kan lägga ut noterat i kväll, kommer att göra också men intervjuerna kommer först i morgon när papperstidningen är ute.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kvalseriestrecket på lagom avstånd? Ehhh? Nu kanske du menade Brynäs, men för Dif har kvalserien aldrig ens varit en teoretisk risk. Frågan har snarare gällt om man ska lyckas nå topp fyra eller inte. Men du har rätt såtillvida att det nu är sista chansen att vara med och slåss i toppen. Däremot är ju första och andra platsen körda sen länge naturligtvis.

Marie Hallman sa...

Anonym: Det var bara åtta poäng ner innan matchen så så bergsäkert var inte läget. Sedan var det bara sju pinnar ner till slutspelstrecket så slappna av är det ju knappast läge för.

Anonym sa...

Kan någon initierad berätta varför i ända in i glödheta SSK-coacherna ställer denne Pontus Sjögren i mål i denna oerhört viktiga match? Hela laget kryper av osäkerhet in i knät på honom i f-zon och hans returer är som vanligt katastrofala.Hjälp!!!

Anonym sa...

Marie: Nej, det är klart att Dif-spelarna inte kan börja slappna av. Inget lag har råd med att dess spelare börjar slappna av. Men med tanke på Dif:s spelarmaterial är det inget snack om att det ska bli slutspel. Minst. Där befarar jag emellertid att det kommer att bli ett tidigt uttåg mot HV71 med 4-1 i matcher, om inte Dif lyckas hitta kontinuitet i sitt spel snart, vilket ingenting tyder på.

Ny förlust mot Brynäs i dag t.ex. Ja, vad säger man? Dif vinner mot FBK med 5-1 utan att imponera och tror genast att man är världsmästare. Men som sagts förr så har ju inte Dif-ledningen gjort något för att förändra läget heller, så det är ju inte bara spelarnas fel att det ser ut som det gör.

Hela Dif hockey pissar just nu på oss fans, den saken är i alla fall klar.

Anonym sa...

Marie vart var Marcus Nilson idag ? sjuk? Skadad?

Anonym sa...

Anonym: Om jag har förstått saken rätt var han petad.

Kalle sa...

Härlig seger i Hovet mot ett lag som saknar både själ och skönspel. Segern borde dock ha varit större men AIK:s spelare har ju så satans svårt att näta. Höll på att bli precis som förra gången lagen möttes - AIK överlägset spelmässigt men ändå efter i målprotokollet för att Södertälje Sport haft snorflyt.

Och jag tror det blir kvalserien för Södertälje Sport. Orsaken är att laget har får dåliga målvakter helt enkelt. När det drar ihop sig till viktiga matcher blir målvakterna allt viktigare och på den punkten saknar Södertälje Sport kvalitet. Frölunda har lika dålig målvaktskvalitet, vilket lär fälla dem, medan Timrå lär klara sig nu när de värvat Pettersson-Wentzel. Där känns det som att Södertälje Sport gjort en miss. De borde plockat P-W i stället för Timrå.

Erik sa...

Här får du några "matchens..."

ramsa 1: "Hallå! Hallå,hallå, hallå!
AIK-klacken riktning mot Södertäljes supportrar som var allt annat än många. Lite märkligt med tanke på att det går hur bra som helst att åka till arenan med sitt SL-kort.

ramsa 2: "En jävla massa bönder!" AIK-klacken var som vanligt fyndiga.

tavlor: Södertäljemålvakten Pontus Sjögren var allt annat än bra. Får ta på sig samtliga tre AIK-mål. Första: Fri sikt, Andra och tredje berodde på fummel från Sjögren. SSK har målvaktsproblem, det är helt tydligt.

snorflyt: Södertälje fick med sig pucken oförtjänt enkelt vissa gånger, den hoppade över AIK-spelarnas klubbor, medan SSK:arna fick den mycket lättare med sig. Syntes tydligt vid SSK:s 2-1-mål inte minst.

Marie Hallman sa...

anonym, jag tycker han har otur vid tvåan och trean faktiskt och han gör en hel del bra också så så usel är han inte. tycker jag.

anonym:ser just reprisen och jag fattar inte hur ett lag som var så heta i torsdags kan vara så bleka idag?! otroligt.

anonym 1 o 2:verkar som han var petad ja enligt micke johansson (i canal plus) så var han "inte i fysisk form för att ta en plats"

Kalle, kul och viktig seger för AIK ja men jag håller inte med dig om SSK alls. Sedan har väl inte PW varit så lysande i Timrå?! Jag tycker de gjorde rätt som tackade nej.

erik: Nog hade AIK rätt bra flyt också. Vid både 2-2 och 3-2.