fredag 11 mars 2011

Cehlin "Vi ska fortsätta pressa dem och tackla dem"

(Cehlin hoppas nöta ner Luleå - till slut. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Djurgården vann skotten med 32-20 och det var Djurgården som skapade chans efter chans i början av varje period. Men mönstret var detsamma. Halvvägs in i perioderna fick Luleå DIF dit man ville och tog över.

Nu hoppas Djurgården nöta ut Luleå fysiskt:

– Klart att vi hellre hade velat ha en vinst men vi ska försöka se till att den här serien blir så lång som möjligt och det som man gör i de här matcherna det har vi igen sedan på slutet, de har vi igen i de sista matcherna.

Vad tänker du på då?
– Nämen vi ska ligga på hårt, de blir lite småskadade. Vi ska fortsätta pressa dem och tackla dem så att de känner av det och känner att det börjar göra ont och att det börjar bli jobbigt för dem samtidigt som vi kan gå runt på mycket folk, säger Cehlin.

Djurgårdens stora problem var inte att Luleå skapade en massa, för det gjorde de inte. Det var mer förstöra och riva sönder Djurgårdens spel samtidigt som man spelade med ett imponerande försvar:

– De är duktiga defensivt, kommer samlat när de pressar, men när de gör det så gör de det med fem man på en gång. Vi måste få in dem i ena hörnet, spela över på backarna, ha långa pass och få isär de på så vis, säger Cehlin och fortsätter:

– Vi försöker ge tillbaka med det spel som de försöker spela mot oss. Vi sätter hård press, ligger på hårt och ser till att det är tajta matcher. Nu har vi inte gjort så mycket mål tyvärr men det gäller att få in mer folk på kassen och göra mer mål.

Du fick en lucka där mitt i gröten framför Luleåmålet i slutet av tredje, där det var nära?
– Ja pucken studsar lite, det är så puckarna går in, man måste vara där och slå in de där skitmålen. Det var synd att det inte gick nu.

Ni ligger under med 0-2 i matcher, hyfsat jobbigt läge?
– Jo men de är inget som vi tänker på. Vi ska gå dit upp (nickar mot omklädningsrummet) bryta ihop och komma igen nu. Vi vinner inget på att sitta här och gnälla och tjura, det är bara ladda om och ta dem i nästa match istället.


2 kommentarer:

Erik sa...

Oavsett vad - gör man bara ett mål i matcherna vinner man inte. Och det här med att spela mer fysiskt sade ju difarna redan inför den andra matchen men ändå torskade dem. Hur blev det med det? Känns ofta som om det är mycket snack och liten verkstad.

Marie Hallman sa...

Erik: De fick igång det fysiska spelet mycket bättre i kvartsfinal två och lyckasd de fortsätta med det så är det fördel DIF då Djurgården har ett tyngre lag rent storleksmässigt och även fler spelare att gå runt på.