söndag 27 mars 2011

David Engblom: "Otroligt stort att de stannar kvar och hyllar oss"

(Sista matchen för säsongen. Men Engblom spelar gärna fler i AIK-tröjan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Nej. AIK orkade inte. Det blev respass efter fyra raka förluster trots att Gnaget gjorde första målet efter bara 1.11 och dessutom spelade klart bättre i dag (söndag) än senast (lördag).

Men ett fullsatt Globen hyllade ändå de svartgula med stående ovationer i tredje perioden och efter att AIK var utslagna.
– Det är otroligt stort att de stannar kvar och hyllar oss, trots att vi åker ur. Samtidigt känns det känns surt att säsongen är över. Men våra fans är underbara! Det finns inga bättre i Sverige, säger David Engblom och fortsätter:

– De är grymma när de kommer igång och jag hoppas att fler hittar hit redan till grundserien nästa säsong. De gjorde allt för att hjälpa oss och det är vi verkligen tacksamma för.

AIK byter ju om på Hovet även under Globenmatcherna så några besvikna spelare hade redan hunnit ånga i väg mot Hovet, men de som var kvar ropades ut och hyllades. Och rätt så, AIK har ju gjort en resa som ingen förväntade sig. Bara att man tog sig till slutspel och det som poängbästa nykomling ever, samt att man krossade seriesegrarna och regerande mästarna i fyra raka är så klart fantastiskt.

– Men nöjd är jag inte. I grundserien och mot HV71 var vi starka men mot Färjestad kom vi inte upp på den nivån som vi hade velat. De har varit tajta, samtidigt som matcherna har levt hela tiden. Det har bara varit ett måls skillnad och det är också en styrka att vara usla i spelet men ändå kunna pressa dem, säger Engblom.

Att de fyra raka vinsterna ledde till en veckas spelledigt, vilket även Färjestad hade, spelade ingen roll för utgången i semifinalserien, säger AIK-forwarden/backen:

– Så ser det ju ut i serien också, man har ju speluppehåll här och där så det är vi vana vid men visst, den här vinnarkänslan som man hade efter att ha tagit fyra raka kanske försvann lite.

Men nu är det som det är och hur det än blev i semifinalen så är AIK värda all respekt efter sin säsong där majoriteten av laget inte hade spelat i varken slutspel eller ens i elitserien inför säsongen. Och den resa som laget gjort – både sportsligt och mentalt – är bland det roligaste som David Engblom varit med om:

– Jag är otroligt imponerad av laget, framför allt av dem som inte hade spelat i elitserien innan säsongen. Att se hur de har utvecklats och tar för sig har varit kul för mig att se. De har varit kul att få vara med i ett sånt lag som vill kriga och ta sig framåt hela tiden.

Är det just det som har varit det bästa i vinter?
– Ja, absolut. Alla vill vidare, alla vill bli bättre och ta sig framåt, det är otroligt go i laget, vi har varit starka och det är starkt av oss att sätta alla nederlagstips åt sidan och prestera ändå. Det är det som gör att det är kul att gå hit varje dag, säger Engblom och fortsätter:

– Alla har gjort otroliga framsteg och även om det är surt nu så har slutspelet gett nyttiga erfarenheter för alla de som har karriären framför sig. Även om jag har varit med länge så vill jag också fortsätta att utvecklas och det är lättare i en sån här miljö där alla ger varandra energi hela tiden.

Hur det blir med kontrakt kommande säsong har han ”ingen aning” om.
– Men motivationen är det inget fel på! Nu ska jag vara ledig och koppla bort hockeyn ur skallen i ett par veckor sedan får man se

Hur känns kroppen då?
– Bra, den är inget problem.

Har du och AIK snackat någonting?
– Nä, inte ett dugg. Jag har inte funderat på det och jag har ingen agent heller så det har inte blivit av att vi har snackat eller att jag har tagit kontakt med dem eller dem med mig.

AIK tog lång tid på sig att signa Engblom inför den här säsongen och han väntar sig inget snabbt besked nu heller. Och får han inte stanna så kan han även tänka sig att spela någon annanstans.  Men AIK-ikonen hoppas så klart få stanna och fortsätta utvecklas med det AIK som byggs nu.

– Ja absolut! Hockey är det roligaste man kan få göra och får man göra det på heltid, då är man lyckligt lottad.

10 kommentarer:

Hans sa...

Spela någon annanstans än i AIK? Men glöm det. Gozzi halar nog upp ett kontrakt snart skall ni se... ;)

Anonym sa...

Undrar hur det blir nästa säsong, då aik inte längre är underdogs..

Pelle sa...

Jag hoppas Engblom stannar men att han då får kontrakt som en renodlad back. Hans rutin och pucksäkerhet behövs på backsidan.
Engblom är ju som fotbollens Tjerna för bövelen. Ingen stjärna som stjäl de stora rubrikerna men som gör de bästa matcherna när det gäller som mest och i slutspelet tycker jag han gjort sina bästa matcher, även om han inte nätat.
Signa Engblom igen men som back tack, så får vi utrymme att ta in någon forward till i stället.

Klara backar just nu till nästa säsong:
Fredrik Carlsson
Stefan Johansson
Josh MacNevin
Dick Tärnström
Patrik Nemeth

Fem backar under kontrakt alltså. Det behövs åtta. Låt Engblom bli en sjätte. Och då ska två till in. Dumpa Nolander, Liwing och Svensson och ta in två nya rutinerade utifrån så ska det kunna bli minst lika bra till nästa säsong.

Eddie sa...

kan inte tänka mig att man ratar världens mesta AIKare, han har ju inte varit dålig på vilken position han än spelat.

Marie Hallman sa...

Hans: jomen om han inte gör det så vill David fortsätta, på någon nivå. Han älskar ju att spela hockey

Anonym: Det blir så klart tuffare men ekonomiskt är man ju fortfarande underdogs.

Pelle och Eddie: Jag tycker också han är värd att få stanna men man vet aldrig hur lagledningar tänker, det är ju ett pussel det är oxh förra året tog man in honom som sista man typ. Så det är klart att han är osäker på hur det kommer att bli.

Hans sa...

Marie - :) Det var inte riktigt menat så. Får han inte kontrakt med AIK ska han självklart få spela vidare där han är välkommen.

Ser det bara som konstigt om AIK släpper David, som faktiskt fungerat utmärkt både som forward och som back i år. Dessutom är han en av våra karaktärsstarkaste killar. Men visst - nån gång måste man släppa greppet, även om hjältar.

Anonym sa...

Dax att värva Micke T
http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=8172
/DIF

Anonym sa...

Anonym: Det är ju helt uppenbart att Dif har för avsikt att satsa på Tim som andrekeeper till kommande säsong. Ett bra beslut, anser jag. Sedan är väl frågan om Owuya kommer att välja Dif eller NHL. Väljer han Dif kommer målvakterna att vara Owuya och Sandberg, medan Tellqvist kommer att värvas om Owuya väljer att testa lyckan i NHL. Detta är jag fullständigt övertygad om.

Marie Hallman sa...

Hans: ah ok. Jag hoppas han blir kvar, han är tillsammans med Dick en viktig stomme i laget.

anonym 1: ja de ratade honom förra året men kanske har de ändrat sig nu?

anonym 2: Vi får se. Jag tror- men obs bara min gissning - att Mark hamnar i nordamerika någonstans

Anonym sa...

Marie: Återigen. Micke kommer BARA om Owuya sticker. Men OM Owuya sticker lär det garanterat vara Micke som ersätter.