torsdag 17 mars 2011

Första allsvenska testet

Dags för match två i kvalserien och i dag kommer ett första test på hur elitserielagen står sig mot de allsvenska utmanarna.SSK gör sin första match mot ett allsvenskt lag och möter Mora borta, samtidigt som Modo möter Örebro med Conny Strömberg i spetsen hemma i Övik.

Mora har ju tvingats spela ett förkval för att ta sig till kvalserien och verkade ha haft både trötta huvuden och ben i premiären mot Växjö borta. Nu har man haft en dag helt ledigt och tränat bra så nu finns inga ursäkter för Dalalaget att ta till.


Och det finns en del intressanta spelare i Mora. Forwarden Jens Jakobs till exempel, som alltsom oftast finns med i poängprotokollet med antingen mål eller assist. Daniel Viksten är en snabb och teknisk center och powerforwarden Henrik Eriksson gör ont att möta. "Hank the Tank" har mött SSK förr, i elitserien med Djurgården men konstaterar i lokaltidningarna att då var det ju ett annat SSK-lag och att det därför inte gick att dra några paraleller.

Mora ställer mest troligt Lars Johansson i mål. Han är inget monster a la Fasth men han har gjort det bra nu på slutet, stängt till bra och får han lika bra hjälp av backarna som han brukar få så blir det svårforcerat.

Spännande detta! Jag är inte i Mora, utan följer matchen hemifrån. Försöker få tag i någon efteråt.  Matcherna går dumt nog inte att följa på hockeyligans hemsida utan vill man följa den så kan man antingen ta swehockey.se (bara utvisningar och mål) eller följa liverapporter på LT:s hemsida eller lokaltidningen dt.se. Bland annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Liten mumsbit för Södertälje SK, Modo övertygar inte och känner snart av de så berömda kvalserienerverna!

Peace

Marie Hallman sa...

anonym: Vi får se, håller växjö i så kan det bli en rysare i sista omgången där den avgör allt.