tisdag 8 mars 2011

Jhonas och Wesslau del 36 - Jhonas fjärde vinst i Buffalo


Jag har legat lite efter med kollen på andra sidan pölen så här har ni hela veckan som gick på en gång…

 (Jhonas plockades upp och plockade ny seger. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jhonas Enroth hade en höjdarvecka för övrigt.  Började med en 6-2 vinst med Portland över Worcester  i tisdags. Jhonas tog 24 av 26 skott, de båda baklängesmålen kom i andra, i övrigt spikade han igen.

På fredagskvällen blev han uppkallade till Buffalo, han fick inte byta om till lördagsmatchen men stod i målet mot Minnesota  på söndagen när Buffalo vann med 3-2 efter sudden. Jhonas tog 24 av 26 skott nu med faktiskt och vinsten var hans första i NHL utan att det avgörs på på straffar.
Det här är fjärde vinsten i år med Buffalo för Jhonas, och en av de snyggaste räddningarna kom på slutet när han stoppade ett friläge för Andrew Brunette (ja han heter faktiskt så..) i slutet av tredje. En räddning som blev matchavgörande.

” Jag hann inte tänka, eftersom pucken  studsade lite konstigt mot sargen (och sedan via en skridsko till Brunette) men jag kände att jag hade honom, det var aldrig riktigt nära mål” säger Jhonas Enroth till Buffalo news.

Tränaren Lindy Ruff var dock nöjd med vad han såg:

”Jag tänkte, fan fel kille som kommer där men han lästa Brunette. Jhonas gjorde det bra mot honom”

Enroth var förresten extra glad över att vinna på full tid:

Det var skönt att få ett mål på övertid och sluta matchen lite tidigare än vi har gjort förr.  Kilarna hjälper mig verkligen. De är alltid justa mot mig och sliter hårt varje match jag spelar, Jag har mycket att tacka laget för” sa Jhonas


För Gustaf Wesslau gick veckan klart tyngre.
Han fick vakta båset på onsdagen och lördagen och när  han väl fick spela på lördag mot Portland (utan Jhonas då) så blev det torsk 1-6. Wesslau tog 15 av 21 skott och utespelarna verkade mest intresserade av att jaga mål framåt och pangade på med skott åt andra hållet.

I övrigt så…
…har Linus Klasen inte spelade en enda match i veckan, trots att Millwaukee matcheat både tisdag, onsdag, fredag och lördag. Jag har försökt få lite koll på varför men har inte lyckats hitta något om det tyvärr. Har inte hunnit kolla med agenten heller men det har snackats om trejder tidigare och det kan ha haft med det att göra. Att man sätts i karantän då men vi får se.

… Alexander Urbom spelar på i Albany utan kompisen Jacob Josefson. Det blev inga poäng i tisdags eller fredags men 1+1 i lördags då Albany mötta Adirondack. Urbom gjorde 1-1-målet i slutet av andra och spelade sedan fram till 2-1 i pp några minuter senare och blev 2nd star i matchen. På söndagen blev det inga poäng men väl en radda utvisningar, bland annat efter att ha lackat på domaren. Vad sägs om 2 min boarding, 2 min roughing, 2 min holding, 2 min unsportsmanlike conduct toppat med 10 min missconduct. Totalt 18 minuter. Ouch.

…Andreas Engqvist får fortsatt förtroende i Hamilton. Spelade i första femman samt gjorde en assist i onsdags, vid det mål som avgjorde i förlängningen mot Milwaukee. Engqvist spelade sedan lördag, söndag (även då i första femman) men gjorde inga fler poäng i helgen.

… Oscar Möller inledde helgen fint med att göra avgörande 3-2 målet i sudden och bli first star i matchen när Manchester mötte Worcester.  Han var med även på söndag men utan att få med sig poäng.

… Robin Figren kämpar på i Bridgeport. Är med nästan jämt, spelade på lördagen och söndagen men det gick inget vidare för någon i laget, blev stortorsk båda dagarna och noll pinnar även för Figrens personliga del.

… Jacob Josefson är kvar i NHL-laget New Jersey Devils och har nu äntligen gjort sin första poäng. Han spelade fram till Ilya Kovalchuks 2-1 mål mot Islanders i söndags. Devils vann på straffar, Jacob la en men satte den inte. Jacob har spelat de tre senaste matcherna med speltid på 11.46 senaste, 11.11 mot Pittsburgh och 8.32 mot Tampa innan dess.

Inga kommentarer: