fredag 25 mars 2011

Make or brake Växjö

 Kvalserien tuffar på och är nu inne i omgång fem av tio. SSK har fyra raka segrar, varav en på övertid (Örebro borta senast) och en på straffar (Modo hemma i första omgången).

I kväll väntar Växjö, som vann hockeyallsvenskan och som är det enda allsvenska laget som har kunnat utmana så här långt. Växjö ligger tvåa, på samma poäng som SSK men med sämre målskillnad. SSK har plus elva, Växjö har plus sex.


Växjö har seriens tätaste målvakt så här långt. Oscar Alsenfelt toppar målvaktsligan på 96,21 procent och har ett fint GAA på endast 1.23. SSK:s keeper, Pontus Sjögren är trea i ligan med 93,64 % och 1,70. Ingen av de har hållit nollan, det är det bara Modos Tuomas Tarkki som har gjort.

Andra spelare i Växjö att hålla ögonen på:  centern Dustin Johner, och forwards Steve Saviano och Joshua Soares. Forwarden David Lundbohm är också riktigt bra. Alla har bra blick för spelet och hänger rätt många kassar, i allsvenskan i alla fall.  Erik Josefsson och Daniel Åhsberg som båda finns i fjärdefemman i kväll är också två hårdjobbande spelare som stänker in poäng med jämna mellanrum.

Växjö tog en pinne av Modo senast, möter alltså SSK nu och i nästa match när serien vänder och har sedan Modo på det. Tar man poäng i de här tre matcherna så blir avslutningen av kvalserien rafflande, kammar man noll mot elitserielagen så kommer serien vara död efter omgång sju.

SSK har ju lite problem med backbrist men Timo Seppänen är i alla fall uppsatt för spel, står uppsatt med Blaz Gregorc. Kedjorna är ändrade lite igen, bland annat är Videll, Almtorp och Lehoux återförenade. Robban Carsson är därmed flyttad till kedjan med Jocke Eriksson, Mattias Carlsson.

Jag är i Södertälje, skriver för TT och lägger in lite grejer senare i kväll.

TIll sist en liten notering: Oscar Alsenfelt ska inte ha ett h i sitt namn men Hockeyförbundet envisas med att sätta dit det. Samtidigt vägrar man lägga till ett h på Victor Fasth efternamn. Humor!  Samma med Julian Jakobsen som enligt Hockeyförbundet stavar med c och då utgår ju alla från det. Fattar inte varför de inte kan ändra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så jäkla uselt SSK.

R sa...

Kul om Växjö kommer upp, lite nya fina färger i ES. Sen (förlåt alla sskare) så tycker jag det vore skönt om ssk kunde åka ur en gång för alla och starta om från början. Ett lag som är där nere och harvar i båtten varje år är lixom inte värdigt att få fortsätta spela i es. 7 Kvalserier på 2tusentalet.. det måste vara ngt slags rekord :O