onsdag 16 mars 2011

Sandberg " Vi har full fart fortfarande "


(Sandberg gjorde 1+1 och nu tar han vilket lag som helst. Med glädje. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Fanns många hjältar i AIK den här kvällen. Forwarden Christian Sandberg var en av dem. Han gjorde 2-1 och spelade fram till 3-1 och var ett ständigt orosmoment för HV-försvaret.

Så här säger Sandberg om …

… sitt 2-1 mål, som första såg ut att inte vara något:
– Jag fick en pass av (Patrick) Nemeth och försöker gå runt men då var det stängt, sedan ser jag luckan mellan benen på Larsson och la in pucken där, sedan studsar den lite turligt på en av deras killars skridsko och i mål.

… HV:s totala dominans i andra perioden:
– I andra så slarvar vi och bjuder in dem i matchen, det kändes som de parkerade i vår zon där ett tag. Istället för att få ner puckarna djupt så håller vi på och trixar och sedan drar vi på oss boxplay där men det löste sig ju på ett bra sätt ändå!

… 3-1 målet där Daniel Bång går omkull men liggande slår in pucken.
– Det är inte varje dag man ser det där he he, han har väl lite dålig balans så att han ramlar ha, ha, nä men Blomdahl gör ett jävla bra jobb där också och banar väg för Bång, som sedan trycker in pucken, det var jävligt skönt

… sin egen passning vid 3-1 som Sandberg lite elegant nonchalerade i beskrivningen av målet:
– Jo men det var ju ingen frilägespass direkt jag lägger bara ner den längs sargen så att han kan vända bort en gubbe där.

… att fansen började fira segern redan efter 3-1, då det fortfarande var 11.36 kvar att spela av tredje.
– Det är alltid lite farligt i såna där lägen men vi på isen kände väl inte att det var klart, vi kände att vi måste fortsätta. Vid 3-1 kan det vända snabbt det vet ju alla som har spelat eller sett på hockey.

… att det ändå är lätt att ryckas med?
– Jo det är klart men jag tyckte mest det var underbart med ett sånt jäkla tryck på  läktaren, det var fantastiskt roligt att de (fansen) sjunger och skapar ett sånt bra tryck hela matchen.

… när han var säker på att segern var ett faktum:
– När Rudan (Daniel Rudslätt) la in fyran då kändes det bara så jäkla skönt men det kändes bra redan innan även om vi spelar rätt dåligt bitvis i andra. Men så var det ju lite så borta i förra matchen också, men då hade vi ett så bra försvarsspel, och vårdade pucken bra, nu slarvade vi i andra. Sedan tog vi oss i kragen i dag och spelade mycket bättre i tredje.

… känslan vid slutsignalen:
– Det känns fantastiskt skönt!

… vem han hoppas få möta i semifinalen
– Äh som det känns nu så spelar det ingen roll, vi har full fart fortfarande.  Det är bara att ta för sig och köra ännu hårdare nu.


2 kommentarer:

the_dancer sa...

Om Färjestad slår Brynäs, så blir det Färjestad i semi.
Om Brynäs mot förmodan skulle slå ut Färjestad, väntar Skellefteå om dom slår Linköping. Händer inte det, så väntar Luleå om dom slår ut Djurgården.
AIK skall möte det laget som placerade sig bäst i serien av dom lagen som är kvar efter kvartsfinalerna.
Många har inte förstått det. Fasth fick på TV i går frågan om vilket lag han ville möta, Färjestad eller Brynäs. Det är ju helt fel.

Kan du laga ett litet inlägg om detta och också tipsa dina kollegor i andra medier också?

Arne.

Marie Hallman sa...

the_dancer: ja det är sant. Det är ju bara inför kvartsfinalen som det är val av motståndare. Sedan väntar ranking där högst placerad i serien möter lägst placerad och så näst högst mot näst lägst. Men det är ju lite kul att spekulera i vilket lag det kan bli, beroende på vem som slår ut vem då AIK är klara först. Fast du har rätt i att det blir fel när man ställer frågan som de gjorde. Det blir som du har räknat ut där. Ska kanske ta med det!