torsdag 31 mars 2011

Semifinalfacit

Färjestad var redan klara, på onsdagen tog Skellefteå den andra finalplatsen. Grattis till båda.
Och det är på sin plats med lite självrannsakan... eller snarare facit på semifinaltippningen.

Jag trodde ju på en svartgul final mellan AIK och Skellefteå. Det blev det...bara till hälften. Så 50 procent rätt där.


Inför semin tippade jag 4-3 till Gnaget och en lång het serie, och nä det blev ju varken sju matcher eller en het serie. AIK åkte ut i fyra raka och det var total körning på reservtanken från match ett och odiskutabelt så att Färjestad var bättre. Heta var inget av lagen, om man med hett tänker gruff och ordkrig och psykningar. Vilket jag väntade mig. Blev nästan chockerande lite sånt.

Ordkrig och kalablik blev det däremot med råge uppe i norr där det har haglat anmälningar, mordhot och även flaskor vid ett tillfälle. Small på isen gjorde det också och lång blev serien och det enda som var väntat var ju att det skulle bli målsnålt och det blev det mestadels.

Jag tippade att Skellefteå skulle vinna med snabba 4-1, det blev 4-2 i matcher efter att ha legat under med 0-2 och sedan ta fyra raka segrar. Starkt! Så jag var rätt ute resultatmässigt även om det blev lite andra scenarion än jag väntade mig.

Ska bli intressant att se finalen. Skellefteås tränare Anders Forsberg gillar jag skarpt och ta bara en sån sak som att det här är hans första år som elitserietränare! Det har tidigare varit tufft för tränarrookies men nu känns det som om han inte har gjort annat än varit es-tränare. Å andra sidan  har han tränarerfarenhet från andra nivåer och idrotter och få är så noggranna som Forsberg så man bör inte vara förvånad.


Färjestad har å sin sida ett gäng riktigt bra spelare, som Dick Axelsson och Marcus Paulsson till exempel så det kan bli en hockeymässig höjdare detta även om det är trist att matcherna spelas långt i från huvudstaden.

5 kommentarer:

Dragskott.nu sa...

Ojdå, då överträffande jag dig med andra ord... :) Två rätt av två möjliga.

Mitt kvartsfinalfacit var emellertid inte så bra... :)

Jag håller för övrigt med om Anders Forsberg och tycker att han borde få mer beröm av den breda massan. Han har gjort det oerhört bra och haft mycket press på sig.

R sa...

Marie, skulle inte du kunna försöka fixa ett snack med Tellan? :) Mvh R

Anonym sa...

Nice! Nu håller vi tummarna för SAIK. ;)

Sophia sa...

Hej Marie, nu när säsongen iaf närmar sig sitt slut så tycker jag det är på sin plats att skriva ett stort tack till dig för en ypperlig blogg! Du levererar alltid superbra fakta och info(tom btr än klubbens egna sidor). Hoppas du kan fortsätta med det och komma värvningsinfo och annat- även om jag vet att detta är ett gratisjobb- så att väntan till september inte känns så lång.. Hur kommer du jobba fram till hösten förresten? Hoppas du håvat in något bra, det är du verkligen värd!

Marie Hallman sa...

Wikberg: stort! Eller så var det jag som var överoptimist om Gnaget ;) Finns väl risk för det. Ja Forsberg har verkligen överraskat positivt

R Jo, måste fixa hans nummer bara. Har inte det, men det borde gå att fixa hoppas jag.

Anonym: Nja, det vete f... ;)

Sophia: TACK det värmer!! Glad att du läser också :)) Vet inte vad jag ska göra i sommar riktigt. Jag har lite trådar ute, vi får se. Mest av allt hoppas jag på en varm sommar så jag får bada!!! :)