lördag 2 april 2011

Djurgårdens J20 klara för semifinal

(Fredrik Claesson och Erik Gustafsson jublar över semifinalavancemanget. FOTO JIMMY PETERSON.)

Det satt hårt inne men när Patrik Cehlin satt 3-2 i spel fem mot tre i slutet av andra så släppte det. Djurgårdens J20 lag vann sedan sin tredje kvartsfinal mot Modo med 5-2 och vann kvartsfinalserien med totalt med 2-1 i matcher. DIF:s J20 är således klara för semifinalen som spelas nästa lördag på Globen klockan 15.

Frölunda och HV71 är också vidare till semi, det fjärde laget blir klart i morgon söndag då Skellefteå och Malmö möts i en tredje och avgörande kvartsfinal.

 (Segerglädje.... FOTO JIMMY PETERSON.) 

J18 slutspelet är också i full gång, där spelas kvartsfinal två (i bäst av tre) på söndagen.  AIK vann sin första kvartsfinal i fredags mot Brynäs på straffar men Djurgården vann sin kvart med klara 5-2 mot Linköping. 

Utöver det så leder Leksand med 1-0 i matcher mot Frölunda och Timrå leder med 1-0 i matcher mot Skellefteå.

 
 (... sedan ska man ta sig upp ur målet också.  FOTO JIMMY PETERSON.) 

Jag har ägnat lördagen åt att försöka hinna ikapp med lite privata grejer som stått åt sidan länge så jag valde bort jullehockey den här helgen men nästa helg är det som sagt semifinaler och finaler (samt bronsmatcher) för både J18 och J20 på Globen och Hovet. 

För alla som har lite tid över… gå! Det brukar vara riktigt rolig hockey att titta på. Enormt mycket känslor också, så det kan jag verkligen rekommendera.

3 kommentarer:

Erixon sa...

Jag var där igår och i fredags och det ser bara ok ut.
EN nivå till måste upp om det ska bli guld. Hoppas MZ klarade sig.

Hade dock ett bra snack med en av de större agenterna som jobbat med DIF senaste åren och hoppas kunna bjuda på lite info om ngn vecka ;)

Marie Hallman sa...

Erixon: Hm, ja ser det inte bättre ut än så, då krävs skärpning! Zibbe och co var så revanschsugna efter kvarten med a-laget så jag trodde de skulle öka lite, hoppas de gör det nu då. Info är aldrig fel, men mejla den hellre! mejl@hockeymedmariehallman.se :0)

Jimmie sa...

Hörde att fredagens match var lite seg. Var på plats på lördagen och det såg ju ganska ok ut, lite darrigt bakåt men de hade ett grymt PP i andra som vgde upp. Blev inget mål då men två stolpskott och ett gäng skott på mål och utanför.

Det hade jag velat se i A-laget!

Grattis J20!