torsdag 7 april 2011

Fredric Andersson " Nu gillar vi läget och njuter" (uppdaterad om vinster på bortaplan)

(Fredric Andersson gjorde 3-1 målet som sedan visade sig bli avgörande. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

SSK vann skotten så det stod härliga till, med 47-19 och sett till alla chanser fram till 3-1 så såg det ut som om Södertälje skulle köra över Mora.

Men det blev i stället kramp och ju mer SSK sköt desto bättre spelade Lars Johansson i Mora-kassen.
Och när Mora fick in 3-2 reduceringen och plockade ut målvakten så såg tre poängen minst sagt shaky ut men SSK höll emot och tog de tre pinnar som behövdes för att vara med i elitserieracet i sista omgången.

Jag tog ett snack med 3-1 skytten Fredric Andersson vinklade på lite snack om Moramatchen och lite snack inför fredagsmatchen i min TT-text som ni hittar här (på dn.se). Citatet i rubriken är därifrån föresten.

Det finns lite bonussnack också och så här sa Andersson om…

… vilka i laget som får de andra att slappna av med ett skämt:
– Det finns många såna gubbar i det här laget.
Brukar du dra några skämt?
– Jarå men det behövs inte jag har ju den där (nickar mot Mathias Månssons plats) mittemot. Och det gäller att vara avslappnad annars kan det låsa sig mentalt.

… det här med kramp och gipsarmar:
– Det är ingen i det här omklädningsrummet som inte vill annat än att vinn varje match, alla killar vill vinna varje match vi spelar i kvalserien. Men det kan hända att det låser sig mentalt, och då blir det jobbigt i kroppen när man får mjölksyra i sig, sedan kör man med det i 15-20 sekunder och då går det inte till slut. Det var lite det som hände i de två matcherna, (Växjö 1-5 och Örebro 1-4). Det var det mentala som gjorde det.

… han ser fram emot att få ha kul på fredag, trots att matchen är avgörande och det är vinna eller försvinna som gäller:
– Jomen jämfört med de två matcher som vi har spelat och vunnit nu senast, (Rögle och Mora) så var de två mycket tuffare. Hade vi inte vunnit dem så hade vi inte ens varit där vi är i dag, (vid en sista avgörande match). Och det var starkt av oss att ta de här två matcherna, speciellt den i Ängelholm även om vi hade kunnat göra fem, sex mål till här mot Mora även om det blev lite jämnare än så till slut.

… de sista två minuterna där Mora plockade ut sin målvakt och sånär fick in ett kvitteringsmål:
– Jo det var nära där… Jag såg inte först när Ryan blev utvisa men sedan tryckte de på och de fick en riktigt bra chans där på slutet (Mikael Zettergrens läge) … men Riku (Helenius) tog den med, han räddade oss och han ska ha en stor eloge. Det är inte lätt när man bara får ströpuckar på sig som han fick. Men sedan lyckades Lukas Kilström låsa fast pucken vid sargen i 30 sekunder också så att tiden gick, det var riktigt bra jobbat,
… Riku Helenius släppte in ett mål efter bara 21 sekunder men sedan spikade igen nästan fram till slutet trots att Mora snodde åt sig några riktigt, riktigt bra chanser:
– Jo men jag var aldrig orolig. Han är mentalt stark. Det går inte ens att få kontakt med honom under matcherna.

… Modo med tanke på all NHL-erfarenhet i laget, anses givna att vinna och bara SKA göra det, enligt många. Och att SSK kan utnyttja det lite:
– Ja, det kan vara en fördel för oss. De har pressen på sig men vi kan åka upp dit och bara vara avslappnade och ta situationen bättre.

… sin egen styrning vid 3-1 då Andersson styrde in Tim Heeds skott:
– Jag såg pucken komma, var fullt medveten om det och tog den med klubban på bladet, med spetsen på bladet. Det var en isare som gick mellan benen på målvakten tror jag. Men Putte (Patrik Carlsson) täckte målvakten bra där också. Och Tim brukar skjuta snärtiga skott från blå och är duktigt att pricka målet så jag var beredd!

UPPDATERAT: Jag måste lägga till en grej känner jag. När jag skrev TT texten i går så skrev jag att SSK inte har vunnit mot Modo borta sedan 2003 och tyvärr föll det bort en lite grej där i brådskan. Det ska givetvis vara så att SSK inte har vunnit vid FULL TID uppe i Övik sedan 2003. Nu räcker det ju faktiskt med vinst antingen på övertid eller straffar och senast SSK vann i ett sånt sammanhang var 2009 då SSK vann på övertid. Så sorry för att det men så ska det alltså vara , inte vunnit i Övik vid FULL TID sedan 2003 medan senaste vinsten, dock på övertid var 2009.

Inga kommentarer: