torsdag 28 april 2011

Hockey-VM: Wandell ut, Krüger in

(Tom Wandell var galet sugen på VM men får nu se det från sidan. In kommer istället Marcus Krüger. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Tungt besked i dag för Tom Wandell som var jätte,jättesugen på att spela VM och gjorde allt för att kunna göra det. 

Men axelskadan som han slog upp mot Finland i Czech Hockey Games har börjat trassla igen och det är bara att packa och åka hem för Wandell som det verkar.
Synd! När jag pratade med honom i går, onsdag, under pressminglet på Arlanda så  sa han att "man kan nog tejpa och spruta så går det" och han sa även att "jag kan köra för fullt nu, absolut".

Men få är såna optimister som hockeyspelare när de vill vara med och spela och Wandell ska ha tvingats kliva av torsdagens träning i Kosice och efter det har det kommit besked om att han är borta från spel.

Då, i onsdags konstaterade Wandell att han nog skulle få en roll i tredje linan och att han skulle:
-Skapa offensivt men också vara bra defensivt och ta den rollen.
Nu verkar det som att Chicagos Marcus Krüger tar den rollen. När den förre DIF-forwarden valde att åka och spela slutspel med Chicago istället för att slåss om en plats i VM sa förbundskaptenen Pelle Mårts att han förstod Krügers beslut men att det också betydde att han var borta från VM.

Men så blev det alltså inte och visst kan Krüger passa perfekt som en spelare som tar just den roll som Wandell nämnde ovan - skapa offensivt men också vara bra defensivt. Krüger älskar ju att ta ansvar över hela banan.

Nu när Tom Wandell åker hem så ryker lite av intervjun som vi gjorde där på Arlanda men ett par grejer skulle jag ändå vilja ha kvar.

Så här beskrev Wandell stämningen i Tre Kronors VM-trupp:
- Det kändes redan i Tjeckien (förra veckan) att vi har en bra kemi. Den känslan kände man direkt. Det är många unga i laget och alla är mjuka mot varandra, vi skrattar och har kul tillsammans. Det är inget svårt att komma in i det här gänget.

När jag undrade om inte laget var FÖR ungt och kanske saknade lite erfarenhet och tyngd blev svaret från Tom Wandell:
-Nej, vi har ett ungt lag med mycket speed. Vi får köra på det. Sedan har vi ju några rutinerade också, som (David) Petrasek och Rickard) Wallin! Så vi har bra chanser, absolut!

Inga kommentarer: