måndag 4 april 2011

Nästa generation på isen i kväll

Det står 1-1 i samtliga fyra kvartsfinalmatcher i J18 slutspelet efter gårdagens omgång.

AIK förlorade mot Brynäs med 4-5 på övertid, Djurgården förlorade med 2-5 mot Linköping, Frölunda-Leksand slutade 3-0 och Timrå-Skellefteå 1-2.

Avgörande matcher i kväll, för AIK:s del i Läkerol Arena i Gävle och för DIF:s del hemma på Hovet. Finns lite kul namn med på isen i kväll i AIK, Brynäs och Djurgården. Lite kul att kolla in sådär även om övriga i lagen är minst lika duktiga även om de inte råkar ha kända släktingar.


AIK har till exempel Christoffer Gozzi, son till Anders Gozzi och lillebror till Patrik som ju har fått testa lite sporadiskt a-lagsspel. Dennis Nordström, lillebror till A-lagets Joakim Nordström finns också med på isen. I Brynäs finns Ove Molins son Emil Molin och Pär Djoos son som heter Christian Djoos.

I Djurgårdens lag hittar man bland andra William Garpenlöv (son till Johan Garpenlöv), och målvakten Tobias Sandberg som ironiskt nog INTE är släkt med Tim Sandberg som just förlängde med DIF utan istället är kusin till AIK:s speedige forward Christian Sandberg. Sedan har Djurgården - kanske - med Mika Zibanejad. Jag vet inte om hans handled som fick en rejäl stukning i J20-matchen senast är okej och om han ska spela, vill inte störa före matchen så det visar sig på laguppställningen. Får kolla upp det sedan!

Vinnarna i kväll går alltså vidare till semifinal i J18 slutspelet så har ni vägarna förbi, passa på att spana in nästa generations stjärnor!

5 kommentarer:

Kalle sa...

Är inte det fusk? Att plocka in en elitseriespelare som Zibanejad. Borde det inte vara bara dem spelare som har spelat i J18 hela säsongen som får vara med. Hur orättvist som helst ju att plocka in spelare som knappt lirat något, från en högre nivå, bara för att det är slutspel.

Pelle sa...

Marie, det finns många fler:
I Brynäs finns ju också: "Lill-Häsen". Elias Lindholm, son till Mikael, som ju lirat i samma kedja som Gretzky i Los Angeles. Elias är dessutom kusin med Calle Järnkrok i Brynäs A-lag. Även Adam Pöllä spelar ju i Brynäs, farsan Stefan spelade ju i både Brynäs och Timrå. Och som om det inte vore nog är ju Conny Silfverbergs son Joel med och spelar. Han är ju kusin med Jacob Silfverberg.

I AIK spelar ju också Adam Winborg, som ju var den store tv-puckhjälten för Stockholm i höstas.

Marie Hallman sa...

Kalle: Fusk? Killen är 17 år. Och det är åldern som är kriteriet inget annat. Jag lovar att Gnaget hade tagit in Joakim Nordström, Lill Frasse och storebror Gozzi med flera om de inte hade varit för gamla...

Pelle: Tack för info! ja det var ett gäng, finns säkert fler i de andra lagen med jag har bara inte kollat upp dem.

Anonym sa...

Djurgården förlänger kontrakt med Tim Sandberg och"Fimpen"
http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=8204
/DJUUUU

Marie Hallman sa...

Anonym: Jupp jag vet, försökte få tag på Sandberg ville prata lite målvaktsläget med honom men har tyvärr inte fått tag på honom.