onsdag 20 april 2011

Peter Nolander "Just nu har jag ingen aning"


(Nolander letar ny klubb. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev aldrig något förlängt kontrakt med AIK för backen Peter Nolander som just nu nu letar ny klubb

- Just nu har jag ingen aning om vad det blir. Jag har inte pratat med agenten på flera dagar men han håller på och kollar upp vilka alternativ som finns.




Beskedet att han skulle söka ny klubb lämnades av sportchefen Anders Gozzi i början av förra veckan.
- Han sa väl att de beslutat sig för att inte skriva kontrakt, att de hade hittat någon annan som de ville testa på den platsen och i den rollen som jag hade. Det är klart att det är lite surt, jag har trivts bra med både hockeyn och socialt. Det har varit ett kanonår och jag hade verkligen velat kvar. Så det är jobbigt men sån är branschen, det är bara att bita i det sura äpplet och gilla läget. Men jag vill fortsätta med hockey, känner att jag har mer att ge, säger Peter Nolander.

Han och hustrun håller på och renoverar det hus som de skaffade sig när de flyttade hit förra året. Paret har dessutom en liten bebis tillsammans.

Kan du tänka dig att spela i allsvenskan, i till exempel SSK?
- Det skulle kunna funka även om jag helst vill spela i elitserien. Det är några allsvenska lag som har hört av sig, men elitserien är prio ett.

Har du pratat med SSK?
- Nej inte jag men agenten kanske, jag vet inte riktigt än.

Det lär alltså ta lite tid innan något nytt blir klart. Men tiden i AIK glömmer han inte. Nolander var omtyckt av lagkamraterna, laget nådde semifinal och trivdes själv enormt bra:

-Killarna i laget var bra, tränarna med och organisationen också fast vi var nya i elitserien. Sedan var det kul med publiken -trycket på Hovet är något utöver det vanliga. Så det har varit kul  och även hockeymässigt blev det ett roligt år. Vi var ju rejält nederlagstippade så det var kul att det gick bra och sedan glömmer jag aldrig derbyna mot Djurgården, det var också kul och speciellt.

Inga kommentarer: