måndag 11 april 2011

Rangers, Ducks och Kings till Globen

Det var presskonferens idag som jag tyvärr inte hann åka på men nu är det klart att det kommer tre NHL-lag till NHL-premiären i Globen i höst.

New York Rangers möter LA Kings fredag 7 oktober, och Anaheim Ducks lördag 8 oktober.


Som det ser ut nu är det väl bara Henrik Lundqvist som har kontrakt, med Rangers då. Kings Oscar Möller nämns i pressmeddelandet men det återstår väl att se om han eller någon annan svensk finns med i Kings då. Lilja nämns som Anaheimback, men det är ju också osäkert, då hans kontrakt går ut efter den här säsongen.

Spännande ändå med tre lag, blir lite mer variation och kanske fler sålda biljetter, är ju lite sådär att hosta upp big bucks för samma lag två nätter i rad.

Biljetterna kommer för övrigt att kosta mellan 496 och 1 695 kronor plus serviceavgift.

10 kommentarer:

Daniel R sa...

Vilka ombud har hand om biljettförsäljningen?

Daniel R sa...

Jag var lite ivrig och sökte inte ordentligt.

Dom finns på Livenation.se from 13 april.

Daniel Pettersson sa...

Anaheim heter enbart Ducks sedan några år. Inte Mighty Ducks.

Marie Hallman sa...

Daniel R och P, oki! Ska ändra :) bra med biljett info där!

Pelle sa...

Äntligen lite vettiga lag som känns intressanta efter ett par år av skräplag. Antagligen fick de sig en näsbränna förra året då stora delar av Globen gapade tom trots intensiv marknadsföring. De insåg väl till slut att lagen inte var tillräckligt attraktiva på den svenska marknaden. Men det är ju garanterat Rangers i alla fall.

Marie Hallman sa...

Pelle: jomen jag hade velat se rangers mot washington! Vill se bäckström och ovechkin, lite synd att det inte blev dem...

Anonym sa...

Marie: Washington lär nog inleda i Ryssland om det ens blir i Europa. Ryssarna har ju öppnat för det i alla fall.

Pelle: Mjo, håller delvis med. Grejen är ju att Columbus hade både Strålman och Huselius i laget, vilket torde vara attraktivt för den svenska publiken. San Jose hade ju Wallin (nåja, kanske inte vidare attraktiv) och Murray. Året innan var det väl Detriot, så det var ju knappast ohett. Ducks och Kings har ju inga svenskar alls och Rangers har bara Henke (än så länge).

Anonym sa...

(Tillägg till förra kommentaren)

Det häftigaste av all vore ju om Vancouver kunde inleda i Sverige. Helst mot Ottawa. Det vore helt stört! :-D

Pelle sa...

Jag var på Ottawa mot Pittsburgh. Då var det utsålt till sista plats med Malkin och Crosby hos Pens och Alfie hos Ottawa.

Strålman och Huselius är inte lika "sexiga" när det gäller att locka publik bara på namnet.

Med Rangers lär det borga för utsålt igen och Kings är ju ett klassiskt lag som flera svenskar spelat för. Gretzky har ju dessutom spelat för båda lagen. Så många har nog en större relation till både Rangers och Kings än till Columbus och San Jose Och Anaheim lär ju locka många finländare, då deras gunstling Selänne lirar ju där (han lär knappast lägga av fast han säger det efter varje säsong).

Själv håller jag sedan mitten av 80-talet på Philadelphia men jag måste erkänna att det är mer spännande att se Rangers lira här än Philly av någon märklig anledning. Kanske för att jag sett en match i MSG mellan Rangers och Montreal när jag var till det stora äpplet en gång. Rätt coolt att man ena kvällen var på en fullspikad hockeymatch och kvällen efter en lika fullspikad basketmatch...

Anonym sa...

Pelle: Så du är inte fullständigt förtappad i alla fall då. ;) Jag har också alltid hållit på Flyers i NHL, även om jag numera endast bryr mig om hur det går för ligans svenskar. Rangers ser jag dock som ett ganska tråkigt lag.

Annars är det väl säkert sant att Huselius och Strålman - sin nationalitet till trots - inte är särskilt attraktiva i den svenska hockeypublikens ögon. Och kanske framförallt för att de båda spelar för Columbus, som väl knappast har ett enda fan i Sverige.