tisdag 12 april 2011

Silly season AIK: Videll, Rosén och Viklund till Gnaget

Ursäkta ordvalet men det var som fan. Linus Videll skrev på för AIK och det fort också. Jag trodde ju a) att det skulle ta ett tag innan han skrev på för någon klubb och b) att det var utlandet som gällde.

Nu har han i och för sig skrivit på någon slags kombo där han både är klar för AIK men ändå inte, eftersom han har möjlighet att lämna för KHL senast 8 maj men ändå. Blir det inte KHL så spelar han i Gnaget.


Jag vill därmed be er, som under helgen har propsat på att Videll var klar för Gnaget, om ursäkt för att jag sa nej, nej, nej då det kändes väldigt olikt honom att göra så här men, men. Jag hade fel där, sorry för det! Och jag ska försöka få tag på Videll för en intervju, intressant detta.


Anders Gozzi har uttalat sig på hemsidan om alla tre nyförvärven och säger där så här om trion:
" Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK"


Gozzi säger även så här, på hemsidan, om...
...vänsterfattade backen Tobias Viklund, som är från Övik men nu senast har spelat ett par år i Frölunda:
"Tobias är en skridskostark back som är i sin bästa ålder. Han är väldigt vältränad med en bra skalle och är revanschsugen efter det sista året i Frölunda som varit lite knackigt både för honom och för laget. Han är stark i egen zon och kommer med oss förhoppningsvis kunna utveckla sin offensiv ytterligare."

... högerfattade centern Robert Rosén som kommer från Modo:  
"Rosén är en spelskicklig powerplayspecialist som jag följt många år i Allsvenskan. Jag hoppades faktiskt att han skulle skriva på för oss redan till den här säsongen, men han valde Modo. Det finns mycket potential i Rosén och jag tror att han kommer växa med AIK."

....och så Videll, forward från SSK då. Som ju var utlånad säsongen 2005-2006 från SSK till AIK, där han nu har skrivit på. Och Videll har då alltså en KHL-klausul som gör att han kan lämna Gnaget för en KHL-klubb om han får kontrakt där före den 8 maj:

"Videll är en irrationell och stor forward som kan vinna matcher på egen hand. Han kombinerar fart och fysik och kan i vårt lag bryta mönster med sin storlek. Han har spelat i klubben tidigare och är väl förtrogen med kulturen. Det är en bra karaktär som passar bra in i vår grupp."

8 kommentarer:

Pelle sa...

Det vore också bra om du fick tag på Gozzi och kolla hur långa kontrakten är skrivna på för nyförvärven. Det framgår ingenstans, inte ens på hemsidan.

Anonym sa...

Bra jobbat av AIK och Gozzi. Känns som att alla dessa 3 kan passa riktigt bra i AIKs system och grupp nästa säsong.

Micke sa...

Marie, Videll har ju fört en dialog med Gozzi i flera års tid, så "helt olikt sig själv" att "göra så här" var det faktiskt inte. Det var t o m så självklart för Videll att hans agent inte brydde sig om att trigga upp Dif:s bud heller.

Sen vet ju du vad social trygghet betyder för Linus så det ska nog till ett makalöst superkontrakt i KHL för att han ska ta det...

Marie Hallman sa...

Pelle: Två säsonger. Se inlägg som ligger uppe nu.

Anonym: Håller med!

Micke: Förvisso. Men han brukar ta väldigt lång tid på sig och säger alltid själv att han inte vill fundera på sånt här under säsong och därför blir det lite olikt honom .
Men duhar rätt i det där med social trygghet. Han brukar välja det före pengarna, samtidigt som han är lite nyfiken på att testa Ryssland men det ska nog till ett kalasbud för att han ska ta steget.TROR jag, obs bara min spekuklation.

Anonym sa...

Viklund är sämst i ES. Vek, feg o sämst när det gäller. Kommer inte platsa ens i Aik.

Marie Hallman sa...

anonym: Får stå för dig det där.

Sjögren sa...

Videll är inget jag som trogen Sportklubbare kommer sakna. Det är en spelare som kan vara helt outstanding i ett par matcher, för att sedan vara totalt osynlig i 10 matcher. Viklund hade jag dock gärna sett i SSK kommande säsong!

Marie Hallman sa...

Sjögren: Må så vara men VIdell har potential, ska bli kul att se om Melin kan få ut mer av honom än Poppe fick. Jag tror det.