lördag 9 april 2011

Silver och som bäst brons


 
 (Viktor Liljegren, DIF vs Erik Karlsson, Frölunda. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Var upplagt för en superhelg för Djurgårdens juniorlag (J18 och J20) under JSM-slutspelet men det gick inte riktigt som de hade hoppats.

J18 laget förlorade finalen mot Frölunda och fick nöja sig med silver efter förlust med 1-2 . Rasmus Holmén fixade kvittering till 1-1 i shorthand i slutet av första perioden. Sedan satte Filip Jacobson 2-1 halvvägs in i andra i spel fem mot fyra och fler mål blev det inte.


J20-laget hade chans till revansch i morgondagens final men det blev inget finalspel. Det blev förlust i semifinalen istället mot Skellefteå, på straffar.

Djurgården inledde målskyttet, sedan gjorde Skellefteå tre mål på rad. Men Djurgården kämpade sig i fatt, det blev straffar och där satte Skellefteå två straffar, Djurgårdens skyttar John Norman och Patrick Cehlin missade sina. Rasmus Edström satte den avgörande för Skellefteå.




(Marcus Sörensen faller tungt i semifinalen mot Skellefteå. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Djurgårdens J20 får nu spela bronsmatch mot HV71 som förlorade med 1-2 mot Frölunda. Finalen spelas således mellan Frölunda och Skellefteå. Mika Zibanejad spelade inte utan fanns bara med i båset i overall. Bara hoppas den där handskadan inte sabbar U18 VM för honom också.

Inga kommentarer: