tisdag 26 april 2011

SSK-forwarden Mattias Carlsson till DIF


 (Mattias Carlsson i Templet, nu blir det Hovet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Slut på påskhelg och nu börjar det ramla in lite officiella bekräftanden på signingar.

En som berör både SSK och Djurgården är ju att SSK:s bäste poängplockare Mattias Carlsson lämnar och flyttar några mil norrut till Djurgården och Hovet.



Carlsson kom 12:a i elitseriens skytteliga (grundserien) med sina 17 mål, han gjorde näst flest mål i SSK enbart Linus Videll gjorde fler (20 stycken.) Mattias Carlsson var tredjen poängbäst i SSK med 17+11=28  poäng.

Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt beskriver honom så här på hemsidan: " en snabb spelare med ett bra skott. Han är oöm och vågar gå in i trafiken framför mål".

Min bild (och jag har sett alla SSK:s hemmamatcher och några till) är väl att Carlsson jobbar stenhårt, har lite näsa för att dyka upp där man minst anar det och stänka in mål. Han är väl ingen artist så men han gillar att gå rakt på mål, är orädd och kan Djurgården ta tillvara på den där näsan för att dyka upp och göra mål när man minst anar det, så kan det bli bra.

Jag är lite förvånad att DIF värvar både Almtorp och Carlsson eftersom det ger ännu mer bredd till ett redan brett lag och det kanske är lite mer spets som Djurgården saknar men visst, Carlsson kan nog vässas till lite mer spets.

Han var ju föresten en av toppspelarna i SSK men kollar man Djurgårdens hierarki lär han få flytta ner någon femma. Tror jag. Men det är min spekulation.

Nu återstår en back, en målvakt och en forward innan DIF är nöjda och när det gäller målvakter är det med stigande förvåning som jag läser att det slås fast överallt att Gustaf Wesslau är klar. Det är han inte. Och han har inte (eller hade i alla inte tisdag lunch) förhandlat eller skrivit på några kontrakt med någon klubb.

Att han kan tänka sig DIF och att de är lite intresserade av honom, ja så är det. Men klart? Nä, det har liksom skenat i rapporteringen trots att han själv försökt vara ärlig och dementera alla rykten som florerat men har inget drastiskt hänt nu i eftermiddag (och det tror jag inte) så är han inte klar än i alla fall.

5 kommentarer:

richardlj sa...

Kruger ut. Gissar på Hannula o Widing ut. Almtorp o Carlsson in. Känns som ett rejält tapp. Vad tycker du? Vet något mer om M.Tjärna?
Koll på vilken back som ligger närmast att signa? Riktigt synd på Kronwall.

Marie Hallman sa...

Richardlj: har försökt få svar på hur de går med Tjärnqvistarna men inte fått tag på rätt personer tyvärr. Jag tycker att Almtorp och Carlsson är bra spelare men de känns mer bredd än spets i mina ögon, får se om någon av dem kan vässas till lite mer spets.
Tråkigt med Kronwall det tycker jag med.

Roger sa...

Jag vägrar sluta hoppas på att Hannula stannar.

richardlj sa...

Jo SSK-duon är säkert bra men känns som att dom 3-4 frowards vi tappar är bättre. Så forwardssidan nästa säsong ser sämre ut.
Och även backarna vi tappat känns bättre än dom vi fått in.
Tycker vi behöver en toppback typ D.Tjärna och 2 topp/spets forwards typ Möller o M.Tjärna.
Är lite orolig för att vi kommer ha ett sämre lag nästa år.
Hoppas att Nillson o Ölve gör lika bra som 09-10.
O Tack för bästa hockeysidan!
Rekomenderar till alla jag kommer på.

Marie Hallman sa...

Roger: ah man ska hoppas men jag tror tyvärr du hoppas förgäves

Richardlj: Ja det beror väl lite på vilka som tar de sista platserna sedan vet man ju aldrig, det lag som gick till final var ju sämre på pappret än det lag som spelade den nyss avslutade säsongen...men lyckades alltså ändå bättre än de som var bättre på pappret så det är inte helt säkert vad som är bäst. Tack för att du läse och tipsar andra, det uppskattas :))