torsdag 5 maj 2011

Bäckman: "Jag är stolt över det här laget"


(Bistra miner men Bäckman var stolt över sitt lag. Bykov såg ut att vilja skicka hela gänget till Sibiriens kolgruvor. Foto:www.hockeymedmariehallman.)


Vet inte vad 4-3 i matchen Ryssland -Danmark gav för odds men de bör ha varit väl satsade pengar om någon vågade sig på det resultatet. 

Ryssarna inledde på en grilla men tog sig i kragen när Danmark först kvitterade och sedan tog ledningen.


Och Danmark ska, trots nonchalanta ryssara, ha all cred för att man bjöd upp, låg som blodiglar på ryssarna och såg till att skapa spänning i matchen. Danmark gav inte ryssarna en millimeter gratis och hela arenan jublade när de rödvita gjorde mål,

och det trots att merparten i publiken var slovaker men de verkade inte alls vilja se Ryssland vinna så det ekade Dänemark från alla slovaker matchen igenom. Det blir ju så tokigt nu när folk inte vet vad de köper biljetter till, men alla slovaker på plats höll på Danmark och bjöd på fin stämning. Nästa års VM är det ett annat rakare system så alla vet vilka matcher som spelas när och mellan vilka fram till kvartsfinalen. Kalas.

Men tillbaka till nuet, Danmark var som sagt behållningen i matchen och även om danskarna jublade som om de hade vunnit VM-guld efter varie mål så var faktiskt Nichlas Hardt besviken efteråt och menade att man alltid vill vinna även om man måste vara realist och inse att det gjorde en bra match trots torsken. Måste ju vara det bästa resultatet någonsin i ett möte mellan Danmark och Ryssland.

Danmarks coach Pelle Bäckman konstaterade å sin sida att:
Vi gick ut och gav allt, jobbade hårt och slet som dårar, vad mer kan man göra? Jag är stolt över killarna, sa Bäckman och det med allt rätt. Såååå som Danmark slet skulle man vilja se alla lag göra varje dag, var helt magiskt.

När det gäller Ovechkin så vägrade coach Bykov prata om honom efteråt. Ovechkin har själv bekräftat det som assisterande coachen Zakharkin berättade för oss på Viasat i morse, nämligen att han kommer. Men Bykov vill ha allt klart med försäkringar, visum och alla papper man kan tänka sig innan han yttrar sig om när Ovechkin kommer.

Nicklas Bäckström verkar dock ha gjort klart att han inte kan spela. En skadad tumme sätter tydligen stopp såg jag. Trist. Men, men så är det. Blir intressant att vakna i morgon och se hur det har gått för Detroit.

Inga kommentarer: