tisdag 10 maj 2011

Tre Kronor på plats i Bratislava


(Bussen med Tre Kronor och svenska flaggan på ingång. Fotograf Taubert är redo. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Jag och fotograf Micke Taubert var på plats och träffade Tre Kronor när de kom till Bratislava nu på dagen.

Planet var lite sent och vi var tidiga så det blev lång väntan men till slut så var de här...


Sverige inleder med frukost och check in. 15.30 är det mellanmål, klockan 18-19.00 är det träning och intervjuer efteråt, sedan väntar middag klockan 20.00



(Mårts, Popovic och Patrik Berglund var en av de första ur bussen... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

I morgon onsdag, då Sverige möter Tyskland väntar frukost mellan åtta och nio, sedan morgonvärmning kvart över elva, lunch vid ett, mellis vid 17.00 (ja de äter mest hela tiden...) och så kvartsfinal då, kvart över åtta och middag efter den.

Tyskarna bor som sagt på vårt hotell, hände en lite småkul grej i hissen på väg till arenan.

Jag och en annan gäst på hotellet - som uppenbarligen inte hade följt Tysklands tunga match mot Ryssland i går - stod i hissen när en av de tyska spelarna klev in.

- Hade ni kul i går? frågade hotellgästen glatt.
-Skulle inte tro det, vi förlorade ju. Och stort dessutom! påpekade spelare med en inte helt glad min....

Ouch! Men så släppte ju Tyskland in ett par tre (mer eller mindre) självmål i Tjeckiens kross där.


(Alltid pigge läkaren Björn såg hungrig ut, Rickard Wallin och Mattias Tedenby såg också ut att spana efter lunchen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jag frågade föresten en av tyskarna i går kväll om de hade velat ha Kanada eller Sverige. Och han svarade utan tvekan Sverige för att.
- De spelar inte fysiskt alls, smäller inte alls på som kanadensarna. Det passar oss bra!

Vi får väl se hur det blir med det.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår om det är svårt när du är på VM men händer det inget nytt kring DIF:s silly ? forward och back kvar att fylla... måste komma nåt snart känns det som..

Marie Hallman sa...

Anonym: ah jag förstår att du undrar. Har dock varken tid eller råd att ringa på grejer härifrån. Kostar rätt mycket och det krävs en del samtal för att få reda på något så jag får ta det när jag kommer hem. Sorry!!

Anonym sa...

Det är på torsdag sverige lirar, inte fredag..

Marie Hallman sa...

anonym: Nä det är på onsdag!! I morgon. Jag är lite dagvill så jag tänkte att i morgon var fredag men det är i morgon den 11 maj som Sverige möter Tyskland och TJeckien möte USA, på torsdag 12 maj spelar Finland-Norge och Kanada-Ryssland. :)

Therese sa...

Hej Marie vill börja med att säga att jag älskar din blogg och du är grym på att uppdatera!! Sen en fråga kan inte du ha en intervju med alla spelare i Sverige och lägga upp en varje dag? Kanske lite för mycket jobb, hehe. En till fråga varför har de inte Mark Owuya som står istället för Ersberg? Fortsätt med din blogg den är verkligen bäst!! Kram

Marie Hallman sa...

Therese; Tack!! Vad glad jag blir!! Intervjuer med alla svenskar går inte tyvärr nu när jag jobbar för Viasat. Hade jag varit här för bloggen ahde det gått men nu har jag fullt sjå med tv grejerna hinner inte ta egna intervjuer till bloggen också tyvärr. ledsen för det men så är det. Ska däremot försöka göra en lång radda sommar intervjuer när jag kommer hem!
Att de valde Ersberg var väl för att han gjort jättebra ifrån sig i Ryssland och bland annat blivit KHLmästare den här säsongen. Han är bättre än han har visat hittills!

Therese sa...

Okej ja det låter bra! Okej för som han har spelat nu så känns han inte så säker i mål men hoppas han blir bättre då. Tack för svar:)