måndag 9 maj 2011

Fajt - med handskarna på

Att hockeyspelare släpper handskarna för att slåss är ju välkänt och en och annan har väl tyckt att vissa spelare skulle börja med riktig boxning i stället.

Och nu kommer det - tro det eller ej - bli ett mästerskap i hockeyboxning!



Det hålls i Riga den 2 juni och kallas för Icebox 2011 - International hockey boxing champ.
Åtta hockeyspelare, alla kända som profiler och fighters ska göra upp - men nu med handskarna på, utan grillor såklart, i boxningsringen. (Tack A för tipset!!)

Turneringen spelas enligt utslagningsprincipen (passande nog...), spelarna lottas mot varandra till första matchen, varje match har tre ronder a två minuter och det kommer vara riktiga boxningsdomare på isen. Mer info finns här.

Fem av åtta namn är presenterade redan nu och inte helt oväntat (?!) så kommer ryske bjässen Evgeny Artyuchkin att vara med. Övriga fyra som presenterats är kanadensarna Brandon Sugden och Kip Brennan, letten Alexei Shirokev och slovaken Ronald Petrovicky.

Men har man sett Artyuchkin på nära håll och i en fajt på isen.... alltså jag fattar inte att de andra törs gå upp mot honom, Han är gigantisk. Att få en tackling av honom måste vara som att åka i hundranittio in i en vägg. Haja då när han får in en högerkrok. Ruggigt.

Det var föresten Artyukhin som Stefan Liv blev så arg på i LG games att Liv började mucka gräl, dock utan att inse hur stor killen är....



Liv konstaterade efteråt att :"Jag fick en ful slashing, tänkte att jag måste göra något sedan när jag tittade upp såg jag att det var han, då var det försent att ändra sig” Ryssen såg mest förvånad ut när lille Liv kom farande. Humor faktiskt!

4 kommentarer:

Toni sa...

Underbart! Ju större dem är, ju tyngre faller dem, eller hur var det nu? :)

Marie Hallman sa...

toni: jo men skulle du våga....? gör ju ont bara vid tanken!

Mårten sa...

Minns inte om du läste en kommentar här förut om att AIK och Dif slogs om samma Huddinge-talang, Christoffer Aspeqvist och om du ignorerade det som ett tokigt "sillyrykte". Nu är det i alla fall realitet. AIK kommer att ge Aspeqvist en tryout.

Står på huddingehockey.com

http://www.huddingehockey.com/hockey/

Marie Hallman sa...

Mårten: ja fel av mig där. absolut, trodde inte det stämde. Men än så länge är det bara tryout är en bit kvar till kontrakt. Ska kolla lite med gozzi när jag kommer hem nästa vecka om de tänker sig ha fler tryouts