måndag 9 maj 2011

Fasth: "Det känns overkligt"


 (AIK:s målvakt Viktor Fasth fick årets guldpuck. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det var det självklara valet - för alla utom honom själv förmodligen. Årets guldpuck gick till Viktor Fasth:

- Åh jag vet inte vad jag ska säga. Det känns overkligt. Men det är häftigt! säger han till Viasat Hockey.



AIK-målvakten fick ta emot det prestigefyllda priset, Guldpucken för säsongen 2010-2011, i direktsändning och stod bara och svalde och svalde. Han såg enormt rörd ut och skakade bara på huvudet när motiveringen till varför just han är årets bästa och viktigaste spelare lästes upp:

-Jag vet inte vad jag ska säga! Det är hårt slit som ligger bakom och jag har haft mycket hjälp på vägen! Men mer vet jag inte vad jag ska säga! konstaterade han igen direkt i Viasatsändningen.

Bloggen som Lassila sa om Fasth: Awesome!!

Han är värd varje pris, och precis som motiveringen antydde så har han på bara ett år fått ett sällan skådat genom brott. Kom från ingenstans, dominerade i elitserien, tog sig till VM och har dominerat här med Otroligt! Så stort grattis Fasth och AIK:s målvaktstränare Stefan Persson med flera som har varit där längs vägen.

8 kommentarer:

Mårten sa...

Helt rätt val. Hoppas han gör rätt val senare också och stannar i AIK.
Han borde också ha fått priset som årets rookie. Pinsamt där av Hockeyligan att inte ens nominera honom.

Marie Hallman sa...

Mårten: Fast jag tror han är för gammal för att kunna bli årets rookie. Har för mig att det finns en åldersgräns som han har passerat. är inte hundra och hinner inte kolla nu men har för mig det.

the_dancer sa...

Om nu Fasth väljer att gå till NHL, så borde kanske AIK kika på den norska målvakten Lars Haugen.
Han är en jätte-talang som borde vara i Elitserien och inte i den norske ligan.
Han vore ett bra komplement till den nya målvakten Markus Svensson.

Arne.
Fortfarande norrman och i-huga AIK:are.

Marie Hallman sa...

the dancer: Han verkar ju vara ledig också oc på jakt efter jobb - gärna i Sverige. Kan vara något för Gozzi att hugga på!

Mårten sa...

För gammal?? Man kan väl vara rookie oavsett om man är 18 eller 30? Det tycker jag att Fasth är ett utmärkt bevis på.

Marie Hallman sa...

Mårten: absolut men det finns regler för vem som kan bli årets rookie och jag har för mig att det finns en åldersgräns där. Och är man över den så kan man inte bli årets rookie, då får man ändra reglerna i så fall.

Metal Machine sa...

Fast regelverket för vem som kan bli utsedd till årets rookie kan man ju ha sina synpunkter på... För mig är åtminstone Fasth årets rookie. Jag hoppas för övrigt att Flyers tar sitt förnuft till fånga och erbjuder honom ett bra envägskontrakt, med löftet om att han ska få en ärlig chans att konkurrera om förstaspaden nästa säsong. Man har inte råd att sätta sin tilltro till gamla avdankade medelmåttor som Brian Boucher längre.

Marie Hallman sa...

metal machine: jo det håller jag med om, när det gäller regelverket. Men det är förklaringen till att han inte fanns med i år. Sedan kanske man bör ändra regelverket men det är en annan historia.