tisdag 24 maj 2011

Koll på andra sidan pölen... Engqvist (almost) last swede standing


(Andreas Engqvist i DIF-dressen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det är inte så värst många svenskar kvar nu i Calder Cupslutspelet. Eller det är bara två, för att vara exakt. 

Dels Robin Lehner, målvakt i Binghamton som redan är klara för finalspel efter fyra raka mot Charlotte Checkers och så Andreas Engqvist vars Hamilton i natt (natten mot onsdag) spelar en sjunde och avgörande match mot Houston.


Engqvist var i hög grad inblandad i att det blev en sjunde match då han i söndags gjorde två av Hamiltons fem mål i sjätte matchen som Hamilton vann med 5-4.

Den förre DIF-forwarden gjorde först 1-1 kvitteringen, 8.58 in i första. Han satte sedan 4-2 målet - i shorthand - efter bara 27 sekunder av tredje. Men Houston kom igen, tvingade fram övertidsspel och där hann det gå ända till 9.11 av andra suddenperioden innan Nigel Dawes avgjorde för Hamilton.

Andreas Engqvist har för övrigt gjort tre mål och en assist under semifinalserien (och totalt fyra mål och fem assist på 19 matcher i hela slutspelet). Han gjorde en assist i fjärde semifinalmatchen då Hamilton gjorde åtta (!) mål och gjorde 2-2 målet i semifinalmatch tre, en match där han för övrigt blev second star. Och nu väntar alltså sjunde avgörande semi.

Kul för "Ante" och jag tänkte uppdatera det här inlägget på onsdag förmiddag när jag vet hur det  har gått. Det är ju många som hoppas att han ska komma "hem" men jag skulle - fast det är min alldeles egna spekulation - inte hoppas för mycket på det.

Jag pratade med lite folk från Montreals organisation i vintras och de var enormt nöjda med honom.

Han gör ju inte så mycket poäng, försökte jag men det tyckte de var sekundärt. De såg blicken, spelförståelsen, det hårda jobbet och ambitionen och betonade att får han bara gnugga på där borta och har tålamodet så skulle det gå bra även i NHL.

Andreas är ju inte någon som slutar kämpa i första taget heller. I vinter har han ofta fått starta i förstafemman och jobbar nog vidare där borta. Tyvärr för DIF, men kul för honom.

Han brukade ju föresten vara en hejare på att sjunga "åh en sådan härlig dag" i duschen när Djurgården vann. vet inte om han fortsatt med sånginsatserna på andra sidan pölen. Får kolla det när han kommer hem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ante Enqvist är DIF.

Anonym sa...

ANONYM : SNÄLLA ENGQVIST! INTE ENQVIST ! ENG ENG ENG ENG ENG..

Anonym sa...

Match 7 verkade inte vara grejen för oss djurgårdare i år :(

Först åker DIF sedan får Krüger chansen att hämta upp ett 0-3 läge med Chigago istället men faller i sjunde och nu Ante. Hoppas att Ante kommer hem snart.

Berra

Marie Hallman sa...

Berra: nä precis. jäkla match sju :CC