torsdag 5 maj 2011

Krüger!


(Krügers jetlag verkar ha släppt nu.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det här trodde jag inte på förhand men 6-2 mot USA! Bra jobbat Sverige! 

Efter jobbiga strafftorsken mot Norge och "bara" 3-0 mot slagpåsen Österrike växlade Tre Kronor tydligen upp, spelade bra och tog tre minst sag välbehövliga pinnar och vann därmed sin grupp.



När allt räknats klart hade Sverige fyra poäng att ta med och är då endast en pinne bakom Kanada inför det stundande mellangruppspelet där fyra lag av sex i vardera grupp ska spela sig till en kvartsfinalplats.

Det som gläder mig allra mest är förre DIF-forwarden Marcus Krügers  första VM-mål (2-1) och såklart Viktor "muren" Fasth.

Jag har inte sett några kommentarer från Krüger än från den media som var där men killen har sånt fantastiskt spelsinne, tar alltid jobbet och är som lök på laxen rolig att prata med efter och inför matcher. Han är smart både på och vid sidan av isen, sånt uppskattar i alla fall jag.

När Djurgården åkte ur SM-slutspelet i kvarten frågade jag om VM och Chicago. Krüger trodde inte det skulle bli någondera men blev dagen efter uppringd av Chicago, åkte över och gjorde en stabil insats.

När Chicago åkte ur sa Mårts, som tidigare sagt att Krüger var rökt på detta VM på grund av just valet att spela Stanley Cup istället för att spela träningslandskamper med Kronorna, "kom hit" och det gjorde Mårts rätt i. Att det sedan tog någon dag för Krüger att skaka av sig jetlaggen var bara helt naturligt så bra där båda!

Och så är det AIK-keepern Fasth då. Tänk mars för ett år sedan... hade någon sagt att en AIK-keeper skulle ha en förstaspade i Tre Kronor under VM hade man ju blivit totalt utskrattad. Sedan har allt bara gått slag i slag för både Gnaget och framför allt för Fasth.

Jag såg i vår Viasatintervju att han dissar sig själv. Som vanligt då.... jag kan meddela att oddsen för att Fasth ska lyfta sig själv efter en match är i uppe på en miljon. Det händer bara inte. Men så har han en enorm vinnarskalle och framför allt ett enormt driv att hela tiden bli bättre. Det drivet kan man ju bara älska!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fasth mot NHL! Kan man ju hoppas...

Mårten sa...

Det Krüger gör med en puck gör Bång med en pingisboll... BORT MED ALLA GÅRDARE ur Tre Kronor.
Se på Fernholm, snacka om klumpig utvisning som ställde till det rejält. Nu hade ju Mårts varit så smart att han satt in Fasth i kassen så det redde upp sig.

Och precis som i AIK är det Fasths stabila spel i målet som gör att Tre Kronor kan spela på ett helt annat sätt. Litar man på sin målvakt är det bara att ösa på framåt.

Daniel sa...

@ Mårten:

Japp, håller med angående Fasth. Och det är just därför Solna nog har gjort sin sista säsong i den finaste serien på bra länge...kommer falla i hop som ett korthus när Viktor lämnar för roligare klubbar över pölen.

För helt ärligt talat, inte fan kan man på allvar tycka det är hedervärt eller utvecklande att företräda en klubb med typ 3500 intresserade per match? Klubben, några fåtal trogna fans och närmast sörjande. Det är en gnagares vardag i Elitserien. Förstår faktiskt att han kommer lämna...

Niklas Persson sa...

@ Mårten. Antar det är därför Bång inte är med då eftersom man spelar hockey med just en puck!

Anonym sa...

Hybris Mårten. Kul o läsa det du skriver :)Men så fel du har!

Marie Hallman sa...

Alltså... jag gillar ju både DIF och AIK så jag orkar inte ens ge mig in i den här diskussionen. I mina ögon finns det bra spelare i båda lagen och de som tas ut tas så klart ut utifrån vad de presterar inte vad det står på tröjan.

Metal Machine sa...

Mårten är blind. Skönt, då fick vi det bekräftat också!

Anonym sa...

Någon silly uppdatering angående DIF snart?

Sanningen sa...

Det Bång tjänar på ett år, tjänar Kruger på en månad.

Marie Hallman sa...

anonym: nja jag har lite svårt att hinna med det här borta på VM. Har ju hunnit med lite (Wesslau) men det mesta får vänta tills jag kommer hem.

Anonym sa...

Haha "Sanningen"! <3

Jojo