söndag 8 maj 2011

Linus Videll bekräftar: Inget KHL (plus lite VM-backstage med bjässen Artyukhin)

Jag skrev ju tidigare i dag att det verkade som att Linus Videll inte kommer att utnyttja sin KHL-klausul. Och nu kan det slåss fast att så är det. Inget KHL för Videll.

Jag ville vara säker på att det stämde, kan ju alltid hända att det är gjort en deal som inte är officiellt och drog iväg några mess. Det tog ett litet tag att få svar på frågan: stämmer det att du inte har skrivit på något KHL-kontrakt" men till slut så kom det ett mess från Videll själv.



Där skrev han att:
- Det stämmer! Det blir inte KHL.

Så då kan vi slå fast det. Sedan är det som sagt så att alla elitseriespelare är knutna till ett avtal mellan Svenska Ishockeyförbundet och NHL som ger dem rätten att lämna för NHL senast 15 juni och det är inget som går att avtala bort separat.

Däremot så hade Videll en införhandlad KHL-klausul (finns inget motsvarande avtal där) som han nu alltså inte kommer att utnyttja.

Apropå ryssar.... jag såg matchen Tjeckien -Ryssland och jäklars så det small. Ovechkin sket i all media efter matchen, var lite osynlig på isen också, kanske kände det själv.

Evgeny Artyukhin stannade däremot till när jag bad honom och tyckte själv att smällarna han delade ut var "clean hits" allihop och menade att han har sin stil och inte tänker ändra på den bara för att folk flyger som käglor när han ångar fram... ja han sa inte så, utan sa att "jag spelar så här, måste spela så här, det är min stil och jag kommer inte att ändra på den".

Lite kul att intervjua en sån bjässe, bokstavligt talat. Killen är 196 cm väger 116 pannor utan skydd. Lägg sedan till ett par grillor och en hjälm på längden där och vi är över två meter. Själv är jag 157,5 centimeter och stod således med näsan någonstans i höjd med hans bröstkorg. Såg sjukt roligt ut måste jag säga efter att ha sett bilden efteråt.

I såna lägen önskar man att man har en låda att stå på men det är lite lätt krig i mixade zonen så det är inte läge att släpa runt på en låda tyvärr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt!

Marie Hallman sa...

anonym: jupp men NHL hotet finns kvar även om han intresset inte verkar så hot just nu från klubbarnas sida.