tisdag 3 maj 2011

Malmö SSK?


(Pontus Sjögren i gymmet i Templet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)


I går gick Malmö ut med nyheten att man värvat SSK-keepern Pontus Sjögren. Se där ja!

Känns som Stefan Nyman gör en liten SSK makeover av Malmö om än med lite hopplock från olika säsonger.



Först kom tränaren Ulf Taavola som Nyman var assisterande till, sedan kom Leffe Strömberg som Nyman dels var coach ihop med och även sportchef över.

Bland spelare har han nu norpat en back - Daniel Josefsson (senast i Modo), en forward - Tomas Kollar (senast i Leksand ) och nu alltså en keeper - Pontus Sjögren som är den som spelat mest nyligt i SSK nämligen senaste säsongen.

Jag vet inte hur många fler gamla SSK-bekantingar som är på väg in där men det är lite intressant att se hur han kör på säkra kort, dvs spelare och ledare som han har bra koll på sedan tidigare.

För SSK:s del var det nog surt att tappa Pontus. Jo jag jag - det finns de fans som slog klackarna i taket också. Men Pontus Sjögren ska inte ensam ha skit för att utespelarna inte levererar. Visst han gjorde en och annan jobbig tabbe men utvecklades under hela säsongen och hade nog färgat rätt bra i allsvenskan.

SSK hade vad jag förstår erbjudit en plats i sitt allsvenska lag men det är bara att leta nytt där också. Jag vet inte hur det går med Johan Mattsson, juniorkeepern som var bra i SSK:s J20 lag i vintras och som har fått spela två U19 landskamper under säsongen som gick också - och där hade 97,4 i räddningsprocent.

Men oavsett om Mattsson, som ser intressant ut tycker jag, kritar på eller inte så behövs ju minst en målis till och det hade kunnat vara ett fint par - Sjögren som ändå har hunnit få lite erfarenhet och så unge, hete Mattsson på det.

Och med tanke på hur långsamt det går med värvningarna så börjar man ju bli lite fundersam. Varför får man ingen påskrift från någon av de äldre mer erfarna spelarna,typ Mathias Månsson, Jocke Eriksson , som båda har sagt sig kunna tänka sig att stanna? Vad är det som tar sån tid? Finns det fortfarande tveksamheter kring vilken satsningen blir?

Se där frågor man ställer sig. Jag har tyvärr inte möjlighet att ringa på det just nu, får ta tag i det när jag kommer hem om frågorna inte redan fått svar då. Jag hoppas de har det för annars börjar det bli jobbigt för SSK.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det går lite rykten i kringelstan att det inte finns några pluringar och att det blir en massuppflyttning av spelare från J18 och J20 för att kunna få ihop ett lag överhuvudtaget.

Marie Hallman sa...

anonym: fast de där ryktena om konkurs tror jag inte på, däremot så kommer det bli ganska lågbudget kan vara därför det är så svårt att få folk att skriva på.

Anonym sa...

Nej konkurs lär det inte bli men den ekonomiska situationen är inte den bästa enligt vad jag har hört. De nyförvärv vi har sett nu med Sonntag, Tony Lagerström och Frisk lär bli de mest namnkunniga. I övrigt finns det inga sekiner att varken förnya kontrakt eller värva "tunga" namn. Stort publiktapp och ett par sponsorer som hoppat av i och med degraderingen ska visst ligga bakom men främst att de budgerat för ett publiksnitt på 4500/match som de inte alls nådde upp i.

Marie Hallman sa...

anonym: jo det är klart att det blir lägre budget, försvann ju 40 mille över en natt till att börja med